Tutorial: zo creëer je de favoriete najaarslook van haarstylist Floor Kleyne

Ook it-girl Hailey Bieber is al gespot met 'waves and braids'
Alyssia van Asperen Vervenne

Een nieuw modeseizoen is van start. Oftewel, het uitgelezen moment om haarstylist Floor Kleyne op te trommelen voor de hoognodige haarinspiratie. In deze exclusieve tutorial deelt zij met Vogue hoe ze haar favoriete najaarslook waves and braids creëert. De look, geïnspireerd op catwalkshows in Londen, is ook al gespot bij niemand minder dan Hailey Bieber. Sit back, kijk en leer.

Floor Kleyne

Floor start de tutorial met fris, net gewassen haar. “Ik wacht met föhnen tot mijn haar ongeveer 80% droog is.” Na het drogen deelt ze haar lange lokken op in verschillende secties. “Zo kun je makkelijk stap voor stap werken”, legt ze uit. Per sectie maakt Floor met veel precisie en hand-oog-coördinatie, de perfecte krul. Mocht je nog niet zo ervaren zijn, dan biedt ze ook een simpel alternatief. Resultaat? Een volumineuze bos golvend haar, klaar voor de volgende stap.

Keep it simple

De look maakt Floor af met nonchalante vlechten aan de weerszijde van haar gezicht. “Keep it simple”, benadrukt ze ondertussen. “Het moet er echt uit zien alsof je het met 2 vingers in je neus hebt gedaan. Zo krijg je dat jaren 90, Hailey Bieber-ish effect.”

Wil je de look zelf creëren? Bekijk dan de tutorial in de bovenstaande video. Daar vind je ook andere handige haartips- en tricks van Floor Kleyne, inclusief haar favoriete haartools.  

Deze video is mede mogelijk gemaakt door Dyson