deze-modecampagnes-van-herfst-winter-2022-bieden-de-ultieme-stijlinspiratie-221248

Een gloednieuw modeseizoen breekt aan. We laten binnenkort de zomerjurken voor wat ze zijn en duiken de najaarscollecties in. Daarmee storten we ons meteen op de modecampagnes die gepaard gaan met het aanbreken van de herfst. Modehuizen weten iedere keer weer voor spraakmakend promotiemateriaal te zorgen – en dat is dit seizoen niet anders. Dit zijn de meest inspirerende modecampagnes van herfst/winter 2022.

De beste modecampagnes van herfst/winter 2022

Zoals verwacht komt Valentino met een campagne in hot pink, de kleur van dit seizoen waarmee het modehuis medeverantwoordelijk is voor de ongoing Barbiecore-trend. Minder roze, maar even opvallend is de campagne van Gucci, waar Alessandro Michele scènes uit iconische films als 2001: A Space Odyssey en The Shining nabootst. Uiteraard zien we ook tal van bekende gezichten voorbijkomen; van Kim Kardashian en Alexa Demie voor Balenciaga tot coverster van Vogue’s septembernummer Rianne van Rompaey die de show steelt bij Chanel en Michael Kors.

Ontdek hieronder de beste modecampagnes van herfst/winter 2022.

Off-White

Ibrahim Kamara presenteert zijn eerste campagne na zijn benoeming tot art en image director van Off-White. Daarin zien we zowel de nieuwe vrouwen- als de mannencollecties, die nog ontworpen zijn door founder Virgil Abloh. De beelden zijn geschoten in de Marokkaanse plaats Chefchaouen, dat bekend staat om zijn blauwe huizen en straten.

Off-White herfst/winter 2022 campagne
©Rafael Pavarotti
1/13
Native Share

Diesel

De herfst/winter 2022-campagne van Diesel is larger-than-life met modellen die getransformeerd worden in gigantische billboards die prijken op wolkenkrabbers. Op de beelden van de collectie, vastgelegd door fotograaf Johnny Dufort, zien we niet alleen de kenmerkende denim ontwerpen, maar ook de nieuwe cult-items van het label, zoals de populaire 1DR-tas.

Diesel herfst/winter 2022 campagne
©Johnny Dufort
2/13
Native Share

Gucci

Gucci heeft haar nieuwe campagne onthuld om de ‘Exquisite’-collectie in de kijker te zetten, die zijn debuut maakte op de catwalk tijdens Milan Fashion Week en ook een samenwerking met Adidas omvatte. De beelden vieren het iconische werk van regisseur Stanley Kubrick. Zo zien we modellen in herkenbare scènes uit films als 2001: A Space Odyssey, The Shining, Eyes Wide Shut en meer.

Gucci herfst/winter 2022 campagne
©Mert & Marcus
3/13
Native Share

Miu Miu

Miuccia Prada strikt voor haar nieuwe Miu Miu-campagne niet een, maar drie it-girls: Emily Ratajkowski, Euphoria’s Sydney Sweeney en The Crown-ster Emma Corrin. De drie poseren in de nieuwste ontwerpen van het Italiaanse modehuis, die – net als de microrok van afgelopen lente/zomer 2022-collectie – potentie hebben om viral te gaan.

Emily Ratajkowski voor Miu Miu herfst/winter 2022
©Tyrone Lebon
4/13
Native Share

Balenciaga

De sterren van Balenciaga’s herfst/winter 2022-campagne? Dat zijn Demna’s muzen van het moment, Euphoria’s Alexa Demie en natuurlijk de ultieme ‘Balenciaga Barbie’, Kim Kardashian. We zien de twee schitteren in zowel winterse als onheilspellende landschappen, dat volledig aansluit bij het thema van Balenciaga’s sneeuwstormshow eerder dit jaar.

Balenciaga herfst/winter 2022 campagne
©Daniel Roché
5/13
Native Share

Chanel

De coverster van Vogue’s septembernummer, Rianne van Rompaey, is aankomend seizoen het gezicht van Chanel. Het Nederlandse topmodel beweegt door een mistig park gekleed in de nieuwe herfst/winter 2022-collectie van het Franse modehuis, terwijl Van Rompaey op andere beelden in het zwart-wit schittert.

Rianne van Rompaey voor Chanel herfst/winter 2022 campagne
©Chanel
6/13
Native Share

 

Valentino

Pierpaolo Piccioli’s Barbiecore-roze betreedt eindelijk de wereld van modecampagnes. De herfst/winter 2022-collectie van Valentino was deze zomer overal, waardoor je bijna zou vergeten dat het een najaarscollectie is. Verwacht het komende seizoen dus nog een heleboel hot pink, in de campagne gedragen door Zendaya en Lewis Hamilton.

Zendaya voor Valentino herfst/winter 2022 campagne
©Michael Bailey Gates
7/13
Native Share

Dior

Dior kiest voor haar nieuwe campagne wederom een feministische invalshoek. Het Franse modehuis slaat de handen ineen met fotografe Brigitte Niedermair, die zich liet inspireren door het werk van kunstenares Mariella Bettineschi. Daarmee sluit de campagne naadloos aan bij de herfst/winter 2022-show van Dior, waarbij Bettineschi verantwoordelijk was voor het dieprode decor met muren die volhingen met haar kunstwerken.

Dior herfst/winter 2022 campagne
©Brigitte Niedermair
8/13
Native Share

Michael Kors

Voor zijn herfst/winter 2022-modecampagne blijft Michael Kors dicht bij huis. We zien modellen Adut Akech en Rianne van Rompaey fierce rondlopen in New York, gekleed in glamoureuze looks van het Amerikaanse modehuis. De beelden zijn geschoten door het gerenommeerde Nederlandse duo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.

Adut Akech voor Michael Kors herfst/winter 2022 campagne
©Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin
9/13
Native Share

Versace

Dat Lily James meester is in het wisselen van gedaante, blijkt wel uit Versace’s najaarscampagne. De Pam and Tommy-ster is bijna onherkenbaar als Versace vixen met gebleekte wenkbrauwen en zwart haar met pony. In een zwart korset en met latex handschoenen toont de actrice de nieuwe ‘Greca Goddess’ tas van het Italiaanse modehuis.

Lily James voor Versace herfst/winter 2022 campagne
©Mert & Marcus
10/13
Native Share

The Row

Supermodel Liya Kebede is aankomend seizoen het gezicht van The Row. Poserend in tijdloze wollen jassen en witte blouses is Kebede het toonbeeld van de klassieke stijl van Ashley en Mary-Kate Olsens modelabel.

Liya Kebede voor The Row herfst/winter 2022 campagne
©Krisztian Eder
11/13
Native Share

Alexander McQueen

Alexander McQueen werkt samen met fotograaf Paolo Roversi voor de nieuwe herfst/winter 2022-campagne. De modellen poseren in vervreemdende ruimtes die een perfecte combinatie vormen met de zwartleren en gifgroene ontwerpen.

Alexander McQueen herfst/winter 2022 campagne
©Paolo Roversi
12/13
Native Share

Bottega Veneta

Na zijn allereerste Bottega Veneta-show eerder dit jaar, onthult Matthieu Blazy nu zijn debuutcampagne voor het modehuis. De ontwerper – die werd benoemd tot de nieuwe creative director na het abrupte vertrek van Daniel Lee vorig jaar – werkte daarvoor samen met een aantal jonge fotografen en cinematografen die nog maar weinig ervaring hebben in het vak. Op de beelden zien we de nieuwe collectie gedragen door verschillende generaties.

Bottega Veneta herfst/winter 2022 campagne
©Bottega Veneta
13/13
Native Share