expensive-honey-is-de-haarkleur-van-de-zomer-254685
©David M Russell/HBO

De obsessie begon door de haarkleurreis van een intrigerend personage uit HBO’s Succession. Ik heb het over Willa Ferreyra’s weg naar wat mijn haarkleurspecialist expensive honey noemt. Wat is het verhaal achter Willa’s tot in de puntjes verzorgde blonde kapsel?

De haarkleur van de zomer

De serie die ons urenlang populaire TikTok-hits, rivaliteit tussen broers en zussen en een briljante podcast achter de schermen oplevert, gaf ons ook haarinspiratie. De zomer van 2023 luidt een heropleving in van opvallende haarstijlen die eruitzien alsof je net bij de kapper vandaan komt. Maar we hebben meer inspiratiemateriaal: die geföhnde kapsels tijdens Chanel Cruise 2024, die zo uit de jaren tachtig leken te komen. En ook Beyoncé’s weelderige blonde kapsel (het werk van Bey’s vaste haarkleurspecialist, Rita Hazan), die gezondheid, rijkdom en ‘superster’ uitstraalt tijdens haar Renaissance-tournee.

Expensive honey is meer dan alleen een haarkleur”, zegt Andrei Alexe, kleurspecialist in Londen en verantwoordelijk voor zoveel blondines dat zijn ‘Alexeyage’-afspraken (balayage 2.0) twee maanden van tevoren volgeboekt zijn. “De mix van tinten en de diepere wortelkleur wekken de indruk van dikker haar, wat zorgt voor het ‘straling van binnenuit’-effect”, legt hij uit.

Minder onderhoud

De stijl wijkt af van de platina-look die enorm populair werd in de nasleep van de pandemie. Wortels (en, blijkbaar, pony’s) maken geen deel uit van onze nieuwe, dure blonde wereld. “Uitgroei maakt de look compleet. Als de kleur is afgestemd op je gezicht en goed is gemengd, is er minder onderhoud nodig.”

Maar bezoeken aan de kapper lijken toch de key van dit nieuwe kapsel. Die zachte, honingkleurige lagen geven zichzelf toch geen veerkracht van salonkwaliteit? “Het is niet de bedoeling dat we denken dat Willa om 7 uur ’s ochtends zelf onderhandelt over een Dyson Airwrap”, herinnert een collega me eraan. Dat is waar. Deze look moet de indruk geven dat de kapper een huisbezoek aflegt of dat er een salonafspraak is buiten de reguliere openingstijden, terwijl de auto buiten wacht. Dit is tenslotte expensive, honey.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.