kate-moss-ruilt-haar-kenmerkende-blonde-lokken-in-voor-knalroze-haar-235733
©Luca Bruno/AP/Shutterstock

Kate Moss is een van de bekendste blondines ter wereld, maar in de jaren negentig flirtte ze met roze haar. Het supermodel stemde er destijds mee in om haar beachy lokken fluoroze te verven voor de lente/zomer 1999-show van Versace. Fotograaf Juergen Teller legde Kate vast in bed met haar roze haar op een kussen, en noemde de foto Young Pink Kate. De foto is meer dan twintig jaar later nog altijd alomtegenwoordig op Instagram.

In een interview met Nick Knight voor ShowStudio in 2014 onthulde Kate dat ze de haarkleur slechts een week had. “[Het is] zo triest, want op deze foto begon het er goed uit te zien”, vertelde ze Knight over haar terugkeer naar donkerblond op verzoek van Calvin Klein, met wie ze toen regelmatig samenwerkte. Nu, tientallen jaren na die iconische verandering, heeft Kate Moss haar roze haar weer nieuw leven ingeblazen voor de resort 2023-campagne van Marc Jacobs.

Kate Moss met roze haar in Marc Jacobs-campagne

Op de beelden, die geschoten werden door Harley Weir en gestyled door Danielle Emerson, zien we Kate met steil roze haar dat doet denken aan die legendarische Versace-transformatie. Op de foto’s draagt ze Jacobs’ kenmerkende torenhoge Kiki-laarzen en modelleert ze twee klassieke tassen van de ontwerper: de Bucket Bag en een zalmroze J Marc-schoudertas. Het is 22 jaar geleden dat Moss voor het eerst verscheen in een campagne van Marc Jacobs voor de herfst van 2000. Haar nieuwste campagne bevestigt haar rol als langdurige medewerker, supporter en vriendin van het merk.

Kate Moss in Marc Jacobs-campagne
©Harley Weir

De vrouw achter Moss’ beroemde blonde haar, Nicola Clarke, vertelde eerder aan Vogue dat “de natuurlijke kleur” van Moss de basis is voor de kenmerkende blonde haartint van het supermodel. “Ze gaat vrij vaak weg en dan wordt het zonovergoten, en dat versterk ik dan”, aldus Clarke.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kate Moss Agency (@katemossagency)