10-must-have-huidverzorgingsproducten-voor-mannen-253711
©Hein Gijsbers, Vogue Nederland, juli/augustus 2022

De laatste jaren werd het hebben van een juiste skincareroutine steeds belangrijker. En dat is ook niet gek; op de lange termijn kan het – bewezen – effect hebben op je uitstraling. En op je gezondheid, want het gebruiken van een gezichtscrème met spf is de eerste stap in het voorkomen van huidkanker. Voor mannen lijkt een skincareroutine met de juiste huidverzorging wat achter te blijven, en dat is een gemiste kans.

Een skincareroutine voor mannen

Huidverzorging voor mannen is anders dan huidverzorging voor vrouwen. De gezichtshuid van mannen is gemiddeld bijvoorbeeld dikker dan die van vrouwen. Daardoor produceert de mannelijke huid over het algemeen meer talg. Dit is een van de oorzaken van het feit dat mannen vaak langer last hebben van onzuiverheden en acne. Voor mannen is het dan ook nóg belangrijker om de huid te reinigen. Ook door scheren is de kans op huidbeschadigingen groter. Het is dan ook van belang dat je de huid goede voeding geeft om te herstellen, met behulp een moisturizer.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

10 huidverzorgingsproducten voor mannen

Voor een goede routine zijn ook de juiste producten nodig. Mocht je geen idee hebben waar te beginnen, dan heeft Vogue de juiste huidverzorging voor mannen om een goede start mee te maken.

The Ordinary

Eigenlijk is de gehele productielijn van The Ordinary aan te raden. Deze producten zijn niet alleen betaalbaar, maar ook toegankelijk. Alles is namelijk goed uitgelegd, van effect op de huid tot het gebruik van het product – en ook zijn alle producten vrij van toegevoegde parfum. 

Cleanser

Deze cleanser van The Ordinary warm je op met je handen, en vervolgens masseer je het in op je huid. Spoel het daarna af met lauw water en je huid voelt meteen al een stuk lichter aan. Deze formule maakt gebruik van een plantaardig glycolipide reinigingsmiddel dat de huid reinigt met respect voor de huidbarrière om de hydratatie te behouden. 

de cleanser van the ordinary als huidverzoringsproduct voor mannen
©The Ordinary

The Ordinary Squalane gezichtsreiniger, € 10,95

100% Plant-Derived Squalan

Mocht je last hebben van een wat drogere huid, is deze plant-derived squalanolie een must voor jou. Gebruik hem na het scheren of na je cleanser en je huid voelt gelijk een stuk minder droog aan. Ook kun je de olie toevoegen aan je dagcremé. Hierdoor krijg je een nog gladder effect. 

Plant Derived Squalane voor een droge huid
©The Ordinary

Pure squalaan voor oppervlaktehydratatie, € 11,95

Glycolic Acid 7% Toning Solution

De Glycolic Acid toner (een exfoliant) zorgt voor een strakke huid en verwijdert dode huidcellen die bij het reinigen achterblijven. Pas wel op: gebruik dit product niet na het scheren. Dat geeft een brandend effect, doordat je met een scheermes ook al een deel van je dode huidcellen verwijdert. 

De Toning Solution van The Ordinary als huidverzorgingsproduct voor mannen
©The Ordinary

Glycolic Acid 7% Toning Solution, € 15,63

CeraVe

Hydraterende Gezichtscrème SPF25+

De hydraterende gezichtscrème van CeraVe zorgt ervoor dat je huid rustig aanvoelt. De moisturizer voedt, is parfumvrij en is ook nog eens voorzien van spf.

Moisturising lotion met spf30 van CeraVe als huidverzorging voor mannen
©Bol.com

Hydraterende dagcrème voor normale tot droge huid, € 15,19

Oogcreme met hyaluronzuur

Wallen en donkere kringen zijn de meest voorkomende huidproblemen rond de ogen. Het gebruik van een oogcrème kan zorgen voor herstel en geeft de huid onder je ogen weer een energieke uitstraling. Oogcrèmes kunnen aan de dure kant zijn, maar deze van CeraVe is erg betaalbaar en toegankelijk.

Oogcreme met Hyaluronzuur als huidverzorging voor mannen
©Bol.com

Hydraterende oogcrème met hyaluronzuur, € 15,19

Paula’s Choice

SPF Moisturizer 

De formules van Paula’s Choice zijn perfect voor een gevoelige huid. Deze moisturizer van Paula’s Choice is een niet-vette, bijna vloeibare dagcrème met zonnefilter. Perfect voor een huid met puistjes.

Paula's Choice moisturising lotion met spf 30
©De Bijenkorf

Clear SPF 30 dagcrème, € 42

PC4Men Scheercrème

Een goede scheercrème komt altijd van pas. De scheercrème van Paula’s Choice beschermt tegen rode uitslag en bultjes en zorgt voor een gladde afwerking na je scheerbeurt.

Deze scheercreme van paula's choice gaat rode huid tegen na het scheren
©Paula’s Choice

PC4Men scheercrème, € 20

Clinique Men

Daily age repair

Deze set van Clinique-producten is het ultieme ‘starterspakket’ als het gaat om skincare voor mannen. Vanuit deze drie producten kun je gemakkelijk uitbouwen naar producten die jij prettig vindt. Ook perfect om cadeau te doen.

Setje van huidverzorgingsproducten voor mannen van Clinique
©De Bijenkorf

Daily Age Repair Skincare verzorgingsset, € 36,60

Dermalogica

Hyaluronic Ceramide Mist

Een gezonde huidbarrière zorgt ervoor dat vervuiling en micro-organismen de huid niet kunnen binnendringen, en dat de huid geen vocht verliest. Laat dat maar aan deze toner van Dermalogica over.

Hydraterende spray van dermalogica die de huid beschermt tegen uitdroging
©De Bijenkorf

Hyaluronic Ceramide Mist toner, € 53

Invisible Physical Defense SPF 30

Deze zonnebrandcrème van Dermalogica is geschikt voor de gevoelige huid en heeft een transparante finish. Daardoor blijft die typische witte crèmelaag (zoals we die allemaal kennen van zonnebrand) achterwege.

Moisturizer met extra spf 30 tegen de zon als huidverzorging voor mannen
©De Bijenkorf

Zonnebrandcrème voor het gezicht, € 54

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.