model-loiza-lamers-over-haar-skincareroutine-soms-een-gouden-gezichtsmasker-met-champagne-233845
©Zano

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van model en presentatrice Loiza Lamers.

De skincareroutine van Loiza Lamers

Wat voor nachtkastje heb je?

“Op dit moment heb ik nog geen nachtkastje, want ik ben in juli verhuisd en woon nu samen met mijn vriend (Jelle, red.) – we hebben onlangs een huis gekocht. Tegenwoordig kan het met die lange levertijden wel even duren voordat je bestelling binnen is. Ik zit dus ook nog steeds op mijn nachtkastje te wachten. Ik zet voor nu alles naast mijn bed neer. Het rolt er dan ook vaak onder, en dan kan ik vervolgens ’s ochtends weer onder het bed kruipen om iets te zoeken. Het is echt waanzinnig, verhuizen…

Als mijn nachtkastje er eenmaal is – we hebben er een in mahoniehout besteld – staat er sowieso altijd een lamp op. Maar ook mijn bril ligt er, net als een fles water – ik heb de neiging om zout te eten, dus ik heb vaak dorst ’s nachts – en Labello of Vaseline voor mijn lippen. Verder staat er niks op, want mijn spullen liggen door de rest van het huis heen.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Mijn routine verandert nog wel eens, maar één ding is altijd hetzelfde: ik haal mijn make-up eraf, hoe laat het ook is. Anders slaap ik gewoon niet. Ik begin met de Normalizing Cleanser van Paula’s Choice. Dan gaat de Skin Balancing Toner – ook van Paula’s Choice – eroverheen. Ik eindig met een nachtcrème: Advanced Night Repair van Estée Lauder. Verder kies ik soms ook voor een fijn gezichtsmasker. Mijn tip? Mimi Luzon Sparkling Champagne Super Mask, die heb ik ooit cadeau gekregen.”

Ben je eigenlijk een makkelijke slaper?

“Ja, ik slaap veel en heel makkelijk. Als ik niets op de planning heb, lig ik vaak om 22.15 uur al in bed en slaap ik tot 08.00 uur. Als ik niet meteen slaap, kijk ik op mijn telefoon nog even naar een talkshow: Beau, Humberto of Jinek bijvoorbeeld. Maar dat is maar heel kort, want ik val snel in slaap. Ik maak vaak een goede nacht en sta altijd fris op. Het klinkt heel truttig, maar ik heb ook écht mijn slaap nodig. Soms denk ik: rock-‘n-roll, feesten, laat naar bed en vroeg weer op. Maar dan ben ik de volgende dag niet te genieten en dat gun ik de mensen om mij heen niet. Ik ben een klein draakje als ik slaaptekort heb.”

Slaap je eigenlijk in stijl?

“Ik heb altijd een satijnen negligé van Hunkemöller aan. Dat zit lekker los, ruim en luchtig. Ik moet me vrij kunnen bewegen in bed, want ik ben echt een ‘woeler’. Maar het ziet er ook leuk uit. Ik denk altijd: stel dat er brand is, we ons huis uit moeten en ik de straat op moet, dan loop ik er niet voor gek bij. Hahaha.”

Heb je een geheime nachtsnack?

“Zeker! Ik eet graag een vers wit bolletje van de bakker met hagelslag. Daar mag je mij voor wakker maken. Op het bolletje zit altijd zo’n krokante laag, die eet ik als eerst op. Dan maak ik het bolletje plat en eet ik de rest op. Ik haal overigens altijd de XXL hagelslag van Venz. Als je een hap neemt, is het zo lekker crunchy. Ik kan het de hele dag door eten.”

Ik droom nog van…?

“Waar ik echt van droom – heel cliché – is gelukkig blijven in de toekomst. Ik kan genoeg plannen op het gebied van reizen of carrière bedenken – vijfhonderd producties draaien, zeshonderd reizen maken en drie huizen kopen – maar als het om mijn eigen gezondheid gaat of die van de mensen om mij heen, dan is dat allemaal niet zoveel meer waard. Ik hoop echt gelukkig oud te worden.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb en actrice en zangeres Hadewych Minis.