schrijfster-lisa-loeb-gebruikt-elke-dag-botox-uit-een-potje-opgevoed-met-goede-huidverzorging-231658
©Aisha Zeijpveld

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van comedian, presentatrice en schrijfster Lisa Loeb die graag botox uit een potje gebruikt.

De skincareroutine van schrijfster Lisa Loeb

Wat voor nachtkastje heb je?

“Mijn nachtkastje is een zwart – zelf in elkaar gezet – kastje van Ikea. Onze slaapkamer is compleet roze, iets waar mijn man en ik samen voor gekozen hebben. Als contrast hebben we zwarte nachtkastjes, lampen in het zwart en een zwart bed. Op mijn nachtkastje staat een digitale klok van Braun, maar ook een to do-lijst aan boeken. Er liggen altijd stapels boeken naast mijn bed die ik wil lezen, maar die zijn nu wel héél groot geworden. Daarnaast heb ik ook nog een E-reader naast me liggen en handcrème van Clarins.”

Welke boeken liggen erop?

“Ik lees altijd fictie en non-fictie door elkaar. Ik ben nu bezig met Eigen Welzijn Eerst, van Roxane van Iperen. Echt een fantastisch boek. Zij is mijn grote voorbeeld. Verder ligt het dikke Scandinavische boek Max, Mischa & het Tet-offensief van Johan Harstad naast me. Als ik op vakantie ben lees ik snel en veel, nu doe ik er twee maanden over. Ik lees altijd voor het slapengaan, vandaar dat er zoveel boeken naast mijn bed liggen. Als ik me even wil verliezen in een andere wereld, kies ik een roman. Als ik snel een aantal pagina’s wil lezen, pak ik Eigen Welzijn Eerst erbij.”

Ben je een makkelijke slaper?

“Ik ben echt een scroller op Instagram, dus probeer bewust mijn telefoon in de woonkamer te laten liggen. Ik slaap niet heel snel. Als ik echt wil slapen, lees ik artikelen in de app van het Britse The Economist. Dat is droog en saai en dan word ik moe. Ik heb allemaal tactieken om in slaap te vallen, want ik ben van jongs af aan een slechte slaper. Daarom slik ik ook melatonine, het helpt mij. Als ik het niet gebruik, val ik voor mijn gevoel nóg moeilijker in slaap. Meestal ga ik rond 23.00 uur naar bed en dan ga ik nog een poos lezen. De wekker gaat de volgende dag vaak om 08.00 uur.”

Heb jij een geheime nachtsnack?

“Ik ben een enorme snacker en hou erg van kaas na het avondeten. Ik probeer het tot het weekend te beperken, want vaker is niet goed.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Qua huidverzorging ben ik goed opgevoed door mijn moeder. Zo ga ik al vanaf mijn veertiende naar de schoonheidsspecialist en draag ik elke dag crème met factor 50. Mijn skincareroutine ziet er als volgt uit: mijn oogmake-up haal ik eraf met de Lancôme Bi-Facil Cleanser, die gebruik ik ook al sinds mijn veertiende. Vervolgens reinig ik mijn gezicht met Lyslait van Sisley en Sisley’s Lotion tonique aux fleurs.

Ik gebruikte tot voor kort dure serums, tot ik erachter kwam dat dezelfde ingrediënten in The Ordinary zitten, dus voor de rest van mijn routine gebruik ik alles van dat merk. Ik begin na het reinigen van mijn gezicht altijd met The Ordinary Matrixyl. Daaroverheen smeer ik van hetzelfde merk Argireline Solution op mijn gezicht, iets wat gezien wordt als botox uit een potje.

Onlangs was ik op vakantie en de potjes vergeten mee te nemen. Geen idee of het zo is, maar voor mijn gevoel waren mijn rimpels toen echt dieper dan wanneer ik het wel gebruik. Het schijnt echt net zo te werken als botox, je spieren worden minder actief. Ik probeer eerst deze producten, voordat ik grof geschut (botox, red.) inzet. Verder doe ik nog oogcrème van Natura Bissé op. Als dit dan allemaal op mijn gezicht zit, smeer ik als laatste de nachtcrème Crème Collagène et Mauve van Sisley op.”

Ik droom nog van…?

“Ik heb een heel grote droom en die spreek ik ook uit, want dan gaat het gebeuren: ik wil mijn eigen satirische tv-programma presenteren. Er is nog geen één vrouw die dat doet en ik wil die vrouw graag zijn. Ik ben er al mee bezig, dus kan er niet al te veel over vertellen. Wél kan ik zeggen dat het echt anders is dan wat al gemaakt wordt. Het wordt een komische serie over de actualiteit.”

Benieuwd naar meer nachtkastjes? Bekijk dan hier die van online contentcreator en presentatrice Anna Nooshin,  model Rose Bertram en actrice en presentatrice Victoria Koblenko