zo-krijg-je-de-beste-partyskin-ooit-volgens-beauty-experts-7-tips-235436
©PHILIPPE VOGELENZANG, VOGUE NEDERLAND, DECEMBER 2022

De juiste balans vinden tussen huidverzorging en make-up is altijd een lastige kwestie in december, wanneer de met champagnemomenten gevulde feestdagen vragen om een glowy teint en opvallende make-up. Voor de beste tips als het gaat om een onberispelijke partyskin kloppen we aan bij gezichtsspecialiste Georgia Louise en visagiste Gucci Westman.

Tips voor de beste partyskin

Tien jaar geleden werden Louise en Westman aan elkaar geïntroduceerd door niemand minder dan Linda Evangelista in haar appartement in Chelsea (“Linda zei: kom hierheen! You have to meet this girl”, lacht Westman, die zich herinnert hoe zij en Louise elkaar ontmoetten.) Sindsdien hebben de twee een hechte band en verspreiden ze samen het evangelie van een zogeheten lit-from-within-glow.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In het licht van het feestseizoen bundelen Louise en Westman hun krachten, en delen ze hun tips voor een prachtige, stralende, verblindend goede partyskin én hoe je die kunt verbeteren met de juiste make-up.

Begin nu met het preppen van je canvas

“Voor grote evenementen moet je wat voorbereidingswerk doen”, benadrukt Louise. “Als je wil dat je huid er onberispelijk uitziet en goed aanvoelt, moet je minstens een week van tevoren geleidelijk exfoliëren, zodat je tijdens de feestdagen geen last hebt van droogte of schilfers.” Louise is de vaste gezichtsspecialiste van beroemdheden, modellen en redacteuren. Ze instrueert haar klanten om schurende scrubs te vermijden en een zachte enzymreiniger te gebruiken, zoals de Enzyme Cleanser van Dr. Barbara Sturm, die verrijkt is met olie-absorberende maltodextrine en verhelderende vitamine C. “Je krijgt de exfoliatie zonder de agressie”, zegt ze.

Masseren, masseren en nog eens masseren

Volgens Louise is het beste alternatief voor professionele microstroombehandelingen een nachtelijke gezichtsmassage. Of je nu je vingertoppen gebruikt of een op Gua Sha geïnspireerde rozenkwarts steen: het masseren van het voorhoofd, de jukbeenderen en de kaaklijn zal het gezicht modelleren, depuffen en de groei van collageen stimuleren – zowel onmiddellijk als langdurig. “Ongeacht je leeftijd moet je altijd minimaal vijf minuten per dag je gezicht masseren, al is het maar met je reiniger of nachtcrème”, zegt Louise. “Het is essentieel voor een langere levensduur van onze huidcellen.”

‘Supercharge’ je huid in de week van een groot evenement

De dagen voorafgaand aan een evenement kun je het beste wijden aan het ‘superchargen’ (oftewel: ultiem pamperen en verzorgen) van je huid. Bijvoorbeeld met gezichtsmaskers die vol zitten met hydraterende, antioxiderende en ontstekingsremmende ingrediënten. Of met hi-tech snufjes, zoals de GLOPulse Deep + Quick Ion Enhancer van Louise’s merk. Het hoofdtelefoonachtige apparaat is uitgerust met twee wangplaten die ontworpen zijn om de ervaring van maskers te versterken.

Ga voor ‘play up’ – niet ‘cover up’ – als het gaat om make-up

“Het doel is om er geweldig uit te zien en je zelfverzekerd te voelen met een minimale inspanning”, zegt Westman over haar persoonlijke benadering van beauty tijdens de feestdagen. “Ik bedoel, natuurlijk mag je je zichtbaar inspannen, maar je wil mensen versteld doen staan van hoe je eruitziet zónder dat het lijkt alsof je te veel draagt, snap je?”

Straal van binnenuit

Als het om blush gaat, houdt Westman vast aan een warme gloed door een blushstick met behulp van haar vingertoppen op de appeltjes van haar wangen aan te brengen, en soms ook een vleugje op de oogkassen. “Ik heb altijd het gevoel dat je meer controle hebt met je vingers”, zegt ze. “Dus ik breng het aan waar ik wil en meng het daarna meestal met een penseel. Na het aanbrengen van al je gezichtsmake-up moet je het altijd met een blending brush mengen.”

De juiste highlighter vinden (zijdeachtig en met een parelmoer-achtige glow, maar niet over de top) is de sleutel tot succes, maar je moet het strategisch gebruiken. Of beter nog, stiekem. “Ik creëer graag een highlight van onder de huid”, zegt Westman. Ze verduidelijkt dat ze zelfs wat onder haar moisturizer en foundation veegt, maar ook bovenop de jukbeenderen, neusbrug, wenkbrauwen en cupidoboog. “Het gaat erom dat de huid er bijna vloeibaar uitziet.”

Werk aan betere, dikkere, meer geloofwaardige wenkbrauwen

“Iets wat altijd bijdraagt aan een jeugdig, fris gezicht is een dikkere, verzorgde wenkbrauw”, zegt Westman, waarbij ze benadrukt dat ze niet doelt op de strakke ‘Instagram brow‘. Eerst brengt ze ultrafijne, haarachtige streken aan om schaarse plekken op te vullen, waarna ze voorzichtig de vorm van de wenkbrauwen verlengt, voordat ze ze doorkamt met een borsteltje. “De punten zijn altijd het lastigste deel, om die hoek goed te krijgen”, zegt Westman. “Trek hier dus wat extra tijd voor uit en bekijk ze vanuit meerdere hoeken in de spiegel.”

Maak van een zachte lip je nieuwe signature look

In plaats van traditionele lippenstift gebruikt Westman graag een blushstick als levendig pigment voor de mond. Nadat ze een neutrale lipliner heeft gebruikt om de lippen te omlijnen en wat voller te maken, drukt ze een enkele rijke kleur in het midden van de lippen. “Het verheldert het gezicht, voegt een mooi contrast toe aan de huid en wekt de highlights op”, zegt ze. Want in de meest magische tijd van het jaar mag minimaal nooit gelijk staan aan middelmatig.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.