met-deze-truc-val-je-binnen-een-paar-minuten-gegarandeerd-in-slaap-246905
©Vogue Nederland / Paul Bellaart

Als je een van de velen bent die het moeilijk vinden om snel in slaap te vallen, zult je vast blij zijn om te weten dat een oude methode momenteel de ronde doet op TikTok. Daar gaat de ‘militaire slaapmethode’ viraal. Lloyd Bud Winter bevestigde dit in 1985 al met zijn boek Relax and Win. Hier benoemt hij dat de methode uiterst effectief resultaat toont. Het schijnt zelf dat je hiermee binnen slechts tien seconden en maximaal twee minuten in slaap kunt te vallen. Een truc die de moeite waard is om te proberen, dus.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

De methode om in slaap te vallen

Hoe werkt het? Allereerst, moet de methode dagelijks worden beoefend om de volledige effecten ervan te ervaren. Maar, verwacht dan ook verbazingwekkende resultaten. Hij werkt als volgt:

  1. Ontspan je hele gezicht, inclusief alle spieren: van je kaak tot je tong. Het kan makkelijker zijn om ze eerst allemaal aan te spannen en dan los te laten.
  2. Laat je schouders zakken om eventuele spanning los te laten en laat je handen naar de zijkant van je lichaam zakken.
  3. Adem uit, ontspan je borst en concentreer je op de ademhaling. Laat ook je benen, dijen en kuiten ontspannen en zorg dat ze door de zwaartekracht op natuurlijke wijze naar beneden trekken.
  4. Maak je geest tien seconden leeg en stel je een ontspannende scène voor. Als dit niet werkt, probeer dan de woorden ‘niet denken’ gedurende tien seconden steeds opnieuw te zeggen.
  5. Binnen tien seconden zou je in slaap moeten vallen, maar het kan twee minuten duren als je voor het eerst begint met oefenen.

De techniek, die is ontworpen om soldaten te helpen snel in slaap te vallen in elke situatie (om zo het risico op fouten tijdens het werk te minimaliseren), legt de nadruk op het helpen verlichten van spierspanning en het ontspannen van het lichaam, wat op zijn beurt het parasympathische zenuwstelsel helpt activeren, dat verantwoordelijk is voor onze rust- en herstelmodus. Het kost niets – dus probeer het vooral.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.