kelly-weekers-gebruikt-zoveel-mogelijk-cleane-producten-waarom-iets-gebruiken-dat-op-dieren-getest-is-246303
©Emma Peijnenburg

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van schrijver en psychologe Kelly Weekers.

Kelly Weekers: ‘Saaie skincareroutine’

Wat voor nachtkastje heb je?

“Een van hout met rommeltjes erop. Het grappige is, toen wij ons huis kochten was het gemeubileerd. En dat was eigenlijk zo leuk, dat we dit nachtkastje hebben laten staan. Dus ik zou niet weten waar hij vandaan komt. Het is in elk geval niet iets bijzonders. In het kastje liggen onder meer mijn slaapmasker en oordopjes. Ik kan echt niet zonder slapen.

Dat is ontstaan toen ik nog modellenwerk deed en met meerdere mensen in een huis woonde. De een kwam namelijk ergens midden in de nacht terug uit de club en de ander moest om 05.00 uur opstaan voor een fotoshoot. Oordopjes en een slaapmasker helpen daarom goed. Verder ligt er ook een stapel boeken naast me en mijn E-reader. Het laatste boek wat ik gelezen heb is Atomic Habits van James Clear. Echt een heel goed boek. Sinds een jaar heb ik de E-reader ontdekt en het is echt handig. Ook heb ik een magnesium spray, die ik vlak voor het slapen gebruik. Als we namelijk een tekort aan magnesium hebben, slaap je minder goed. Ik spray het altijd onder mijn voeten.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Ik gebruik best veel verschillende producten door elkaar, maar ben al heel lang fan van Sensai. Daar gebruik ik veel make-up van. Ik kom elke keer bij het merk terug. Qua skincare gebruik ik producten van Drunk Elephant en bareMinerals. Als het even kan wil ik namelijk cleane en cruelty-free producten gebruiken. Er zijn nu meerdere opties, dus waarom zou je producten kopen die op dieren getest zijn. Mijn gezicht maak ik nu vaak schoon met de jelly cleanser van Drunk Elephant. Daarna gebruik ik een nachtcrème van Craith, een merk dat ik ken via de schoonheidsspecialist. Ik ben best wel saai wat dat betreft en heb niet echt een uitgebreid stappenplan. Soms gebruik ik een masker voor de ogen. Ik heb onlangs van Peter Thomas Roth een fijne ontdekt die je op je wallen kan doen. En Cellular Performance Extra Intensive eye pads van Sensai zijn ook top.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Ben je een makkelijke slaper?

“Ja, ik ben echt een goede slaper. Maar het is nog beter geworden door het journallen. Dus elke avond sluit ik de dag af door wat vragen op te schrijven in een journal. Inmiddels heb ik dat een paar maanden geleden in mijn eigen app ontwikkeld. Nog makkelijker en sneller. En omdat je heel bewust je dag afsluit, val je fijner in slaap. Ik slaap megagoed en heel goed door, behalve als het volle maan is. Mijn dagen zijn verder heel druk met werk en kinderen. Als ik eenmaal mijn bed aanraak, ben ik klaar om te slapen.”

Slaap je in stijl?

“Ik zou dat willen zeggen, maar ik snap dus nooit hoe vrouwen dat doen. Dan hebben ze zo’n friemelhemdje, maar ik word dan gewoon wakker met bijvoorbeeld een borst in mijn nek. Dat zit toch niet lekker? Ik ben van de hele grote T-shirts. Maar wel heel lekkere. Echt een tip zijn die van Francis & Henry. Die tip kreeg ik tijdens mijn zwangerschap. De hals is namelijk heel rekbaar, waardoor je ook makkelijk borstvoeding kan geven. Ze zijn zacht, na eindeloos wassen blijven ze goed en zitten ook niet als een zak om je heen.”

Ik droom nog van…?

“Ik vind dat ik al veel heb waar ik blij van word. Ik ben heel dankbaar. Qua gezin heb ik niks te wensen, er is niet nog een wens voor een kindje. Dus dat is vooral genieten van alles wat ik al heb. Als ik puur kijk naar mijn carrière: ik ben de internationale weg ingeslagen en mijn boeken beginnen afzet te vinden in landen als Amerika en Australië. Daar wil ik meer mee gaan doen in de toekomst. Het begint echt te lopen; zo had Kris Jenner op Instagram mijn boek gepost. Het begin is er.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en presentatrice Loiza Lamers en schrijver en columnist Ginny Ranu.