ginny-ranu-vindt-een-skincareroutine-onzin-ik-heb-een-paar-producten-thats-it-244973

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van schrijver en columnist Ginny Ranu.

De skincareroutine van Ginny Ranu is minimalistisch

Wat voor nachtkastje heb je eigenlijk?

“Geen, ik heb een vensterbank die dient als nachtkastje. Er liggen op dit moment een stapel boeken, een vaasje en soms geurkaarsen van Diptique; onder andere Aubépine, Figuier en Narguilé. Ik heb echt verschrikkelijk veel geurkaarsen in huis. ‘I love the smell of burning money’, zeg ik altijd voor de grap. Verder nog een fotolijstje waar niks inzit. Er staat nog steeds Zara Home en 13 x 15 in en ik woon hier al bijna drie jaar. In het begin was ik voornemens er een mooie foto in te doen, nu vind ik het eigenlijk leuk zoals het is. Ik laat het gewoon zo, er gaat waarschijnlijk nooit iets inkomen. Laten we het erop houden dat het een kunstinstallatie is geworden.”

Welke boeken liggen op je vensterbank?

“Van de Franse filosoof Henri Roorda het boek Mijn Zelfmoord. Klinkt heel heftig, maar het is een luchtig boek over waarom hij als schrijver zelfmoord wilde plegen. Hij wilde geen schulden afbetalen die hij bij zijn vrienden had gemaakt en zijn huwelijk zat in een sleur. Dus schoot hij zichzelf dood. Ik heb nog ander werk van hem: Het vrolijke pessimisme. Er liggen ook andere boeken op de vensterbank zoals Harry Potter, Melktanden van Emma Curvers en een oud boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets. Mijn voornemen is steeds om in bed te lezen, maar dat lukt niet altijd. Ik ben namelijk ook iemand die op Instagram scrolt voor het slapengaan.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Ben je een makkelijke slaper?

“Ik ben eigenlijk een heel slechte slaper. Soms slaap ik makkelijk in, maar andere dagen lig ik tot 04.00 uur ’s nachts wakker en slaap ik maar 2 uur. Ik heb altijd vrij slecht geslapen, maar pieker niet hoor. Ik kan gewoon soms niet slapen, vaak ga ik er dan uit. Het heeft niet zoveel zin om dan in bed te blijven liggen. Na een nacht met weinig slaap ben ik soms niet vooruit te branden.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Een echte routine vind ik onzin. Ik maak mijn gezicht wel elke dag goed schoon. Mijn oogmake-up haal ik eraf met de Garnier SkinActive 2-in-1 oogreinigingslotion. Daarna reinig ik mijn gezicht met micellair water voor de gevoelige huid, ook van Garnier. Verder gebruik ik producten van de Prescription-lijn van Soap Treatment Store. Daar heb ik een serum en nachtcrème van. Ook vind ik Charlotte’s Magic Night Cream Refillable en Hydra Zen Nuit van Lancôme heel fijn. Een paar producten dus. That’s it, dan ben ik wel klaar.”

Slaap je in stijl?

“Dat verschilt. Ik heb veel katoenen pyjama’s van H&M Home, er is één model waar ik er meteen vijf van in verschillende kleuren heb gekocht. Lekker makkelijk. Maar ik heb ook setjes van Hunkemöller, iets frivoler allemaal. Maar als alles in de was zit heb ik er ook geen moeite mee om in een sweater of oud T-shirt met boxershorts te slapen.”

Heb je een geheime nachtsnack?

“Nee, ik ben geen nachtsnacker, maar heb weleens middenin de nacht trek. Dan heb ik echt honger, omdat ik overdag te weinig heb gegeten. Ik ben gek op glutenvrije sesamcrackers met kaas, de Brabantse mix met veel kruiden. Dat is dan wat ik in bed – met alle kruimels van dien – naar binnen werk. Met een volle buik kan ik dan weer slapen.”

Ik droom nog van…?

“Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben, maar zou wel graag lang op een ontspannende vakantie willen. Ergens waar ik even helemaal niks hoef en alleen maar bezig ben met in de zon liggen. Op carrièregebied zou ik weer een nieuwe wekelijkse column willen schrijven. Verder vind ik mijn leven heel leuk en ben ik blij met hoe alles nu is.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en presentatrice Loiza Lamers en actrice en zangeres Hadewych Minis.