het-beautygeheim-van-sabrina-starke-deze-olie-voor-voller-haar-werkt-voor-mij-echt-272737
©Tamira Koeiman

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van zangeres Sabrina Starke.

Sabrina Starke over favoriete product: ‘Werkt voor mij echt’ 

Wat voor nachtkastje heb je?

“Eentje van Ikea, hij is van hout en er ligt van alles op. Ik hou niet van rommel, dus hij is wel geordend. Je vindt er altijd mijn dagboeken, notitieboeken en verschillende leesboeken. Op dit moment ben ik bezig in De Fontein van Els van Steijn en A Course in Miracles van Helen Schueman. Een dagboek naast mijn bed vind ik fijn, als ik bepaalde gedachten of ideeën heb, pak ik ‘m erbij.

Er zijn ook veel songteksten uit voortgekomen. Ik heb veel notebooks en daar staan eigenlijk al m’n songs in. Dat is mijn manier. Een combinatie van inspiratie en dingen van me afschrijven. Daar komt dan een nummer uit. Verder hou ik van geurkaarsen, met name Mehr van Rituals.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Ik gebruik sowieso veel producten van Sukin Natural Skincare. Een vegan merk, want ik hou van bewuste merken. Mijn huid is hier en daar geolied en dit werkt goed voor mij. Het neemt goed op en maakt mijn huid niet glimmend. Mijn make-up haal ik altijd af met Sukin Micellar Cleansing Water, daarna een face wash – niet specifiek van een merk – en dan eindig ik met de Sukin Purely Ageless Night Cream.

Soms smeer ik ook nog de vitamine E crème van Jacob Hooy op. Dan is mijn gezicht lekker vettig, dat vind ik fijn. Daarnaast hou ik er ook van om mijn haar goed te verzorgen. Voordat ik naar bed ga smeer ik de Mielle Rosemary Mint Scalp and Hair op mijn hoofdhuid of gebruik ik de Aveda Thickening Tonic Styling, het werkt voor mij écht. Ik krijg er voller haar door. Ik had best veel last van het feit dat mijn haar dunner werd na chemotherapie (de zangeres kreeg in 2020 borstkanker, red.). Daarna moest ik op zoek naar producten om mijn haar weer wat voller te krijgen. Ik merk echt verschil na het gebruik ervan.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ben je een goede slaper?

“Ja, ik slaap best goed. Op mijn kussen spuit ik soms lavendelspray, ik leg een lavendelkussentje erbij of gebruik een bodylotion of olie met lavendel. Op een of andere manier werkt dat en ik vind het een rustgevende geur. Ik slaap in elk geval altijd door.”

Slaap je in stijl?

“Ik slaap graag in een Surinaamse pangi, een doek die je helemaal om je heen kunt wikkelen. Dus echt traditioneel Surinaams. Een pangi houdt je in de zomer cool. In de winter kies ik voor iets anders, omdat ik echt een koukleum ben. Dat kan een lang T-shirt zijn of gewoon een fijne pyjama, maar dan niet per se van een bepaald merk. Als het maar lekker zit.”

Snoozen of showtime?

“Dat verschilt per dag. Het hangt ervan af hoe moe en druk de dag ervoor was. Was die vrij relaxed, dan sta ik direct op als de wekker om 06.30 uur gaat. Als ik druk was kan ik drie of vier keer snoozen.”

Heb je een geheime nachtsnack?

“Niet echt, maar als er lekker gekookt is – en ik kom laat thuis van bijvoorbeeld een optreden – kan ik ’s avonds laat nog wel het restje opeten. Ik moet ook toegeven dat ik gek ben op een boterham met pindakaas en een kop thee in de avond. Dat is iets vanuit mijn jeugd. Als ik bij mijn favoriete nicht logeerde, maakte ze dit altijd voor ons. Het is mijn comfort food en doet me aan vroeger denken.”

Ik droom nog van…?

“Een reis naar Bali, dat staat echt hoog op mijn wishlist. Ik ben heel benieuwd naar de cultuur en hun keuken. Ik hoop er snel naartoe te kunnen. Daarnaast is ook al een droom uitgekomen, want ik ben samen met een vriendin een bedrijf gestart genaamd Diaspora Wellhouse. Wij organiseren allerlei mooie programma’s voor de zwarte gemeenschap op het gebied van wellbeing. Daar hebben we nog veel wensen in, bijvoorbeeld het openen van een eigen locatie. Dat is nog wel een mooie droom voor de toekomst.”

Shop een paar van Sabrina’s favorieten hieronder. 

Biologische haarolie met rozemarijn

©Mielle via Bol.com

Mielle Organics Rosemary Mint Strengthening Oil, € 11,50

Vitamine E Crème 

 

©Jacob Hooy via Bol.com

Jacob Hooy Vitamine E Crème, € 10,19

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Olivia Lonsdale, model en actrice Melisa Asli Pamuk en schrijver en actrice en presentatrice Holly Brood.