actrice-olivia-lonsdale-kan-niet-zonder-dit-lippenmasker-word-altijd-wakker-met-zachte-lippen-270971
©Getty Images

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van actrice Olivia Lonsdale.

Olivia Lonsdale over favoriete lippenmasker

Wat voor nachtkastje heb je?

“Een houten blok waar van alles op ligt. Onder andere een paar boeken: op dit moment lees ik A Guide for the Perplexed van filmregisseur Werner Herzog. Een vraag en antwoord over zijn leven en de films die hij gemaakt heeft. Dat lees ik graag in bed. Ook ben ik bezig in Young Women van Jessica Moor. Dat gaat over vriendschappen, ik gebruik het boek als research voor mijn afstudeerscript voor de ScriptAcademy.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Verder kan ik niet zonder Laneige Lip Sleeping Mask. Dit smeer ik op mijn lippen voor het slapengaan. Prettig omdat-ie fijn smeert en ik altijd wakker word met superzachte lippen, vooral na een draaidag waar je vaak andere producten op krijgt. Het is verzorgend en ik hoef niet te vaak te smeren. Eerst gebruikte ik altijd wolvet, maar ik raakte daar helemaal verslaafd aan. In elke jas zat een potje en ik smeerde het de hele dag door. Nu probeer ik alleen in de avond het lippenmasker te gebruiken. Ook ligt er op mijn nachtkastje een schrijfboekje, daar kan ik mijn gedachten in kwijt. Vaak ontstaan er ideeën in de avond of vroeg in de ochtend, dan is het fijn dat ik het kan opschrijven. Als laatste: mijn wekkerradio. Ik sta elke dag op met klassieke muziek.”

Ben je een goede slaper?

“Ja, mijn vriend en ik hebben al jaren een fijne routine. In de winter liggen we vaak al om 21.30 uur bed. Na het koken nemen we een theetje – altijd kamille – en daarna gaan we naar bed. Heerlijk. Dan kijken we een serie. Ik gok dat we dit jaar voor de derde keer The Sopranos gaan kijken. Ik val dan vaak een half uur later in slaap. En als ik niet kan slapen – een paar jaar geleden toen ik niet lekker in m’n vel zat was dat het geval – doe ik ademhalingsoefeningen in bed: 7 seconden inademen en 4 seconden uitademen. Soms, als ik slecht in slaap val, pas ik dat nog steeds toe.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Een paar jaar geleden verdiepte ik me in Korean skincare en vond ik iets wat voor mij werkt, ik wil namelijk altijd zo snel mogelijk klaar zijn. Ik gebruik overigens zelden make-up. Maar als ik gedraaid/geshoot heb gebruik ik graag als make-up reiniger de Yadah Green Tea Pure Cleansing Balm. Ik heb best een gevoelige huid en dit is zo zacht als boter. De volgende stap is de toner van Pyunkang Yul, daarna smeer ik Barr Centella Calming Barrier Cream op mijn gezicht en als laatste Beauty of Joseon Dynasty Cream. Ook vind ik het fijn nog een handcrème van Chanel op te doen voor het slapengaan: Le Lift.”

Snoozer of showtime?

“Showtime. Dat vind ik lekker, ik voel me daar beter door. Gewoon go. Al snooze ik echt weleens, hoor. Soms denk ik heel ambitieus dat ik de wekker op 06.30 uur zet, maar dan snooze ik soms een half uur. Of als ik bijvoorbeeld de avond ervoor een wijntje te veel hebben gedronken. Doordeweeks doe ik dat niet. Dan sta ik meteen op, want ik hou er niet van om elke keer op die knop te drukken. Ik hou van de ochtenden. In de zomer word ik vaak voor m’n wekker wakker, dan heb ik ook veel meer energie. In de winter duurt het wat langer om écht wakker te worden, yoga of sporten helpt dan goed.”

Slaap je in stijl?

“Ik hou ervan iets van katoen te dragen. Meestal trek ik een witte tanktop of T-shirt en een onderbroek of string aan. Als het maar lekker zacht is. Vaak koop ik ze bij de Hema of Arket.”

Ik droom nog van?

“Ik zou veel mooie dingen willen maken, zowel voor als achter de camera. Dingen die mensen raken qua emotie. Ik heb net mijn eerste korte film genaamd Almost Grown gemaakt en een commercial. Verder heb ik getekend bij een productiehuis dat in Londen en Amsterdam zit. Daar zijn we nu plannen aan het smeden. Mijn droom is nog veel ontdekken en leren in mijn vak. En dat ik dit allemaal de rest van mijn leven kan blijven doen.”

Shop een paar van Olivia’s favorieten hieronder. 

Reinigende gezichtsbalsem met groene thee

Yadah Green Tea Pure Cleansing Balm, € 20,99

Handcréme van Chanel

Chanel La Crème Mains, € 49,00

 Laneige lippenbalsem

Laneige Lip Sleeping Mask Berry X, € 29,00

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en actrice Melisa Asli Pamuk en schrijver en actrice en presentatrice Holly Brood.