actrice-melisa-asli-pamuk-exfolieert-haar-gezicht-met-deze-holy-grail-dode-huidcellen-verdwijnen-269152

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van actrice en model Melisa Asli Pamuk die op dit moment in Nederland is voor opnames van de film Scotoe.

Melisa Asli Pamuk heeft een favoriet product om te exfoliëren

Wat voor nachtkastje heb je eigenlijk?

“Ik heb twee donkerbruine houten nachtkastjes en dan heb ik het over mijn huis in Turkije, hier in Nederland verblijf ik in een hotel. Er ligt een pepperspray op – als vrouw zijnde heb ik geen andere keuze – mijn dagboek en een paar leesboeken. Ik denk dat ik de kastjes al zo’n acht jaar heb, ze zijn het eerste wat ik kocht toen ik naar dit huis ging. Ik zou wel willen veranderen, maar kan niks vinden.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Welke boeken liggen erop?

“Een paar boeken over mindfulness. Ik lees graag een boek in bed en leg mijn telefoon dan weg. Bij het lezen gebruik ik altijd een klein lampje, zodat ik op een gegeven moment slaperig word. Anders lig ik namelijk tot 5.00 uur in de ochtend wakker. Door mijn werk ben ik wel een nachtmens.”

Ben je een goede slaper?

“Ik slaap altijd door, maar wel vaak licht. Sinds ik op mezelf woon, word ik van elke stap in de gang van het gebouw wakker. Maar ik probeer wel echt acht uur slaap per nacht te pakken. Verder slaap ik goed, omdat ik altijd schrijf in mijn five minute journal. Ik vind dat heel fijn in de avond, even al die gedachtes kwijt voordat je gaat slapen. Ik droom overigens nooit, althans ik herinner me niks.”

Heb je een geheime nachtsnack?

“Ik heb zo mijn periodes. Ik begin altijd heel fit en gezond, maar na een maand denk ik: het is helemaal niet erg als ik nu wat aankom. Vervolgens begin ik ’s nachts met snacken. Ik ga dan bijvoorbeeld uit een pot met chocopasta lepelen. Dat is zo’n nice gevoel. Volgens mij is het erger dan het eten van een Twix, omdat je oneindig veel uit zo’n pot kunt halen. Maar af en toe moet je eraan toe kunnen geven, vind ik. Diëten kunnen we immers altijd nog.”

Snoozen of showtime?

“Bed uit: showtime. De wekker hoeft maar één keer af te gaan en ik ben klaarwakker. Soms zou ik wel eens een snoozer willen zijn, maar dat kan ik gewoon niet.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Ik was mijn gezicht sowieso eerst altijd met water, zodat de make-up alvast een beetje loslaat. Daarna gebruik ik als eerste stap de Bioderma Hydrabio H2O Cleanser, om alles goed schoon te maken. Vervolgens doe ik Paula’s Choice Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA Exfoliant Peeling op, want deze houdt je poriën schoon. Dit product werkt echt heel goed voor mijn huid. Ik heb het in Nederland moeten kopen, want dit heb je niet in Turkije. Na een maand gebruik zie je dat de dode huidcellen loslaten en je gezicht er fris uitziet. Het werkt voor mij écht. Dan wil ik mijn huid goed hydrateren en smeer ik de La Mer Crème de la Mer Moisturizing Cream op mijn huid. Als laatste stap mijn ogen, daar gebruik ik de Advanced Night Repair Eye Supercharged Gel-Creme Synchronized Multi-Recovery voor. En dan ga ik slapen.”

Slaap je in stijl?

“Ik hou van shorts met een hemdje of T-shirt. Ik ben niet iemand die houdt van silky producten, daar kan ik niet goed in slapen. Meestal koop ik ze bij American Vintage in Nederland of mix and match ik verschillende items van bijvoorbeeld Zara en H&M. Ik ben wel echt een pyjama-lover, ik heb drie volle lades.”

Ik droom nog van…?

“Alles wat ik doe, wil ik goed doen. Of dat nu in Turkije of Nederland is. Dat mensen trots op mij zijn en het leuk vinden wat ik doe. Ik werk keihard en vind het fijn om applaus te krijgen. Ook wil ik graag een gezin stichten. Verder heb ik een mooie carrière en hoop ik die te behouden. Ik voel me echt lucky.”

Shop een paar van Melisa’s favorieten hieronder. 

Paula’s Choice SKIN PERFECTING Exfoliant Peeling, € 48,00

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye, € 68,73

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en presentatrice Loiza Lamers en schrijver en actrice en presentatrice Holly Brood.