model-en-zangeres-irene-hin-gebruikt-soms-retinol-verder-niet-echt-bezig-met-een-skincareroutine-264184
©Elisabeth de Vires

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van de model en zangeres Irene Hin.

De skincareroutine van Irene Hin is minimalistisch

Wat voor nachtkastje heb je?

“Hij is heel basic, niks spannends eigenlijk. Ik heb hem zo’n drie jaar geleden gekocht op de Noordermarkt in Amsterdam. Het kastje is inmiddels verouderd, maar hij is zo schattig. Ik ga binnenkort verhuizen, dus de kans is groot dat ik hem hier laat staan. Op mijn nachtkastje vind je een foto van mijn vriend en van mijn ouders, veel spirituele boeken, een kaars en mijn sieraden.”

Wel boeken liggen er precies op?

“Ik lees momenteel echt voor de vierde keer het boek De kracht van het NU van Eckhart Tolle. Het klinkt misschien gek, maar het is een beetje mijn bijbel geworden. Dat boek zet je met beide benen op de grond. Als ik dit boek lees ben ik weer even in het nu. Ik hoef niet altijd naar morgen te kijken, je moet waarderen wat je al hebt. Voor het slapengaan lees ik altijd een paar bladzijdes.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ben je een makkelijker slaper?

“Ik ben een heel rare slaper. Als kind slaapwandelde ik. Vroeger sliep ik op zolder en liep ik een keer midden in de nacht de trap af naar beneden. Vervolgens ging ik naar buiten. Mijn moeder heeft me van de straat moeten halen. Ik was een erg onrustige slaper, zo ben ik ook een keer in een kledingkast wakker geworden. Tegenwoordig heb ik dat niet meer, maar ik heb wel last van slaapverlamming. Dat is heel eng. Je lijf slaapt dan nog, maar je hoofd is wakker. Dan kun je dus niet wakker worden. Maar voor de rest kun je een kanon naast me afschieten en word ik nog niet wakker. Ik slaap vaak lekker door.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Ik begin met The Ordinary Squalane Cleanser, en verder doe ik ’s avonds vaak wat retinol op om huidveroudering tegen te gaan. Ik ben eigenlijk nooit echt bezig geweest met skincare, omdat ik een prettige huid heb. Zo heb ik heb nooit last gehad van onzuiverheden. Daarom heb ik niet echt een skincareroutine. Nu ik wat ouder word, merk ik wel dat ik iets meer verzorging nodig heb. Na de cleanser gebruik ik alleen nog de dikke witte crème van Nivea. En af en toe verwen ik mezelf met een scrub voor m’n gezicht. Ik heb de Image Skincare Ageless Total Resurfacing Mask, die is echt super nice.”

Snoozen of showtime?

“Ik ben echt een snoozer, tot het laatste moment. Je hebt volgens mij twee soorten mensen: degene die tig wekkers in hun iPhone hebben staan of juist maar één wekker. Ik val onder de categorie tig wekkers. Maar als ik wakker ben, ben ik ook echt meteen goed wakker. Ik sta altijd rond 08.30 uur op en heb nooit een ochtendhumeur.”

Ik droom nog van…?

“Ik wil altijd zoveel, maar mijn grootste wens is om volgend jaar net voor de zomer mijn nieuwe album te releasen en dan door Nederland touren. Verder lijkt het me heerlijk om vervolgens in de andere helft van het jaar ergens in de zon werken. Dat is echt mijn droom. En het liefst wil ik ook nog ooit naar Nashville, om daar te zingen en te schrijven. Ik ben daar nog nooit geweest, maar ik heb een sterk gevoel dat ik daar op m’n plek ben.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en presentatrice Loiza Lamers, presentatrice Nellie Benner en psychologe en schrijfster Lando van der Schee.