co-founder-lakwerk-jessica-scholten-heeft-een-minimalistische-skincareroutine-huid-heeft-snel-last-van-irritaties-261209
©Marie Wanders

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en skincareroutine van co-founder en eigenaar LAKWERK Jessica Scholten.

De skincareroutine van nail-artist Jessica Scholten

Wat voor nachtkastje heb je?

“Ik heb een heel oud bruin vintage kastje dat ik ooit in een winkel in Twente heb gevonden. Hij kostte echt maar 35 euro. Een retro kastje uit de jaren zestig, ik ben er heel blij mee. Als je zoiets in Amsterdam vindt, betaal je de hoofdprijs, maar ga je naar een dorpje dan vind je soms van dit soort verborgen parels. Mijn nachtkastje is ook al een paar keer meeverhuisd. Hij diende eerste als gewoon kastje in de kamer, maar is nu omgedoopt tot nachtkastje. Ik denk dat-ie inmiddels tien jaar oud is.

Ik moet je wel vertellen dat er – met name tijdens mijn zwangerschap – veel water op heeft gestaan, waardoor hij nu niet meer op z’n allermooist is. Er liggen allerlei soorten crèmes op, waarvan ik niet eens meer weet dat ik ze heb. Verder vind je er mijn sieraden, paracetamol, maar ook luiers zodat ik ’s nachts niet mijn bed uit moet, een thermosfles en geprepareerde poeder voor mijn dochtertje. En een zoutlamp.”

Ben je een makkelijker slaper?

“Ja, een heel makkelijke. Ik raak mijn kussen aan en val in slaap. Ik luister wel altijd in bed naar meditatie, maar ik denk dat ik de dertig seconden niet eens haal. Zo snel slaap ik. Natuurlijk moet ik er weleens uit ’s nachts vanwege mijn dochtertje, maar mijn vriend en ik doen dit samen waardoor ik weer snel kan slapen.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Ik ben heel makkelijk, maar gebruik wel altijd goede producten via een schoonheidspecialiste. Ik kan namelijk tegen weinig producten, omdat ik vaak irritatie krijg aan mijn huid en ogen. Vaak denk ik: ‘ik kan beter mijn huid niet schoonmaken’. Door verschillende producten krijg ik juist last van irritaties. Make-up gebruik ik toch niet veel, dus soms laat ik het zitten. Als ik het eraf haal doe ik dat met de facial cleanser van Dr. Baumann SkinIdent, daarna gebruik ik de face cream van dr. Barbara Sturm en oogcrème van Dr. Baumann SkinIdent. Voor de rest laat ik mijn huid met rust.”

Slaap je in stijl?

“Ik slaap alleen in m’n ondergoed. Mijn vriend is een kachel in bed, dus ik heb het warm genoeg. Ik stap overigens wel altijd met sokken aan in bed, maar als ik het warm krijg gaan ze toch uit.”

Heb je een geheime nachtsnack?

“Ik hou zeker van snacken na het avondeten. Zelfs soms vlak voordat ik naar bed ga. Dan ben ik bijvoorbeeld op de bank in slaapgevallen en heb ik zin om iets te snoepen als ik wakker word. Dan wil ik iets in mijn mond hebben, kan ook gewoon een snoepje zijn. Dus ik heb geen specifieke snack, ik snoep wat er voor handen is. We wonen boven een supermarkt, dus dat is heel gevaarlijk.”

Ik droom nog van…?

“Genoeg. Mijn grootste droom nu is om een huis te kopen in Amsterdam. We hebben maar één slaapkamer en als mijn dochtertje een eigen kamer heeft op den duur zou dat fijn zijn. We zijn aan het rondkijken en hebben ook al veel huizen bezocht. Zelfs net een bod uitgebracht, dus wie weet hebben we snel een ander huis.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en presentatrice Loiza Lamers, actrice en zangeres Hadewych Minis en actrice Melody Klaver.