ondernemer-heleen-hulsmann-smeert-dankzij-trinny-london-creme-op-haar-triceps-254654
©Larissa Anina Photography

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van Heleen Hülsmann, eigenaresse van Salon Heleen Hülsmann.

Heleen Hülsmann smeert elke dag crème op triceps

Wat voor nachtkastje heb je eigenlijk?

“Mijn nachtkastje is vintage, denk uit de zestiger jaren. Ik heb dat ooit ergens opgescharreld, ik weet alleen de herkomst niet meer. Hij is van teakhout en heeft zwarte metalen pootjes. Ik heb het nachtkastje al zeker tien jaar, hij is meegegaan van huis naar huis. Ik sleep ‘m overal achter mij aan. Mijn wederhelft heeft dezelfde. Hij is lekker praktisch. Ik wil ook absoluut geen nachtkastje met lades erin, want daar verdwijnt vervolgens te troep zooi in. Dus ik heb heel bewust een spartaans tafeltje met vier pootjes en een stukje hout.

Er ligt standaard een stapel boeken op, op volgorde van: ‘die moeten nog.’ Verder een tube Skin Food van Weleda, voor mijn handen de crème Hinoki van Le Labo en voor mijn triceps – ‘ja, let je op’ – gebruik ik een handbalm van Aesop, Reverence Aromatique. Dat heb ik geleerd van Trinny London, zij vertelde dat je na een bepaalde leeftijd de achterkant van je bovenarmen moet insmeren.

Daarnaast ligt er op mijn nachtkastje ook altijd nagelolie van Opi. Ik neem mezelf elke avond voor om mijn nagelriemen in te smeren, maar denk dat ik het een keer in de week doe. Mijn dagelijkse avondritueel ziet er elke keer hetzelfde uit: ik ga op de rand van het bed zitten en smeer eerst mijn voeten in, dan triceps en handen. Mijn wederhelft ligt dan al te slapen of een boek te lezen. Die hoeft dit allemaal niet te doen, denk ik dan.”

Welke boeken?

“Ik ben op dit moment Japan in honderd kleine stukjes van Paulien Cornelisse aan het herlezen, want wij zijn net in Japan geweest. Elke avond lees ik een onderwerp per keer. Verder ligt er Verboden terrein van Louise Kennedy. Die heb ik als tip gekregen. Ik lees eigenlijk alleen maar getipte boeken. Ik ga altijd naar mijn vaste boekhandel, want ik hou ontzettend van papier en ben gevoelig voor mooie graphics. Bij mij komt er geen E-reader in. Ik lees overigens altijd met een uv-bril op, die heb ik van mijn kinderen gekregen. Als je ’s avonds nog op je scherm kijkt, schijn je jezelf echt tegen dat blauwe licht beschermen.”

Ben je een goede slaper?

“Ik ben een nachtbraker en moet naar bed gesleurd worden. Ik ga het liefst om 02.00 uur ’s nachts naar bed, maar weet dat dat heel onverstandig is. Van mezelf moet ik nu echt uiterlijk om 00.00 uur naar bed. Ik probeer dan geen scherm meer voor mijn neus te hebben en een boek te lezen. Overigens slaap ik heel makkelijk én als een roos. Dat is altijd al zo geweest.”

Snoozen of showtime?

“Nee, ik ben geen snoozer, dus showtime! Elke dag gaat om 07.15 uur de wekker, dan beantwoord ik meteen al mijn mails en plaats ik een post op Instagram. Daarna sta ik pas op, want ik vind het fijn om ‘schoon’ aan de dag te beginnen. Dan drink ik koffie met de wederhelft. Ik ontbijt niet, ik doe aan intermittent fasting. Ik eet en snack daardoor veel minder. Dat doe ik al jaren en het bevalt heel goed.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Hoe laat ik ook thuiskom, ik reinig áltijd mijn gezicht voor het slapengaan. Dat doe ik met wisselende reinigingsmiddelen, maar wel altijd met de Sponge Chief van Sensai. Met dat doekje neem je extra residu van je huid af en is dus een extra goede reiniging. Verder gebruik ik uitsluitend de producten van Jetske Ultee, omdat er geen toegevoegde onzin in zit. Ik gebruik haar reiniging in combinatie met de Sponge Chief, dan het Vitamin A Serum en als afsluiter de Repair Cream. En een keer in de week een masker: Masque Crème à la Rose Noire van Sisley.”

Ik droom nog van…?

“Ik twijfel tussen acht uur slaap of zanger Brian Ferry in mijn bed. Nee hoor, grapje. Een toekomstdroom heb ik niet echt, want ik ben een ontzettend gelukkig en tevreden mens. Ik heb nooit van die doelen die ik wil behalen. Ik ben blij met mijn werk, collega’s en gezin. Dus er is niet veel meer te wensen.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en presentatrice Loiza Lamers en actrice en schrijfster Nhung Dam.