actrice-sallie-harmsen-mijn-vriend-en-ik-vinden-het-leuk-elkaar-voor-te-lezen-in-bed-248203
©Romy Treebusch

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van actrice Sallie Harmsen die vanaf nu te zien is in de Netflix-film Noise.

Actrice Sallie Harmsen leest haar vriend graag voor in bed

Wat voor nachtkastje heb je?

“Daar zit een verhaal achter. Mijn moeder had vroeger een heel mooie oude houten antieke kast. Toen zij stierf een aantal jaar geleden, wilde ik die kast graag hebben. Ik kon ‘m niet in zijn geheel overnemen, omdat hij niet in mijn huis paste en ongelooflijk zwaar was. Dus die kast heb ik gedemonteerd. De deuren zijn nu de spiegels in mijn huis en het onderstel met twee grote lades, is mijn nachtkastje. Een mooi aandenken aan mijn moeder.

Ik weet niet precies waar de kast vandaan komt, maar dat ga ik nog wel uitzoeken. In de ene lade ligt mijn dekbed en in de andere mijn slaapmasker voor als ik night shoots heb bijvoorbeeld, homeopathische slaappillen en een schrijfblok. Op mijn nachtkastje liggen boeken, een sfeerkaars, een flesje water en een bakje met sandelwoodstokjes voor de zuivering en reiniging van mijn slaapkamer. Ik word daar heel rustig van.”

Welke boeken liggen erop?

“Er liggen heel veel boeken waarin ik bezig of half bezig ben of die op mijn lijst staan. Op dit moment lees ik Overstory van Richard Powers. Heel mooi boek. En Entangled Life van Merlin Sheldrake. Ook heb ik altijd de bundel Misschien wisten zij alles van Toon Tellegen naast me liggen. Mijn vriend en ik vinden het leuk elkaar soms in bed voor te lezen. Dat is heel gezellig. Ook is het fijn als we ’s avonds iets spannends gekeken hebben waardoor we niet goed kunnen slapen. Nog even een soort van comedown. De verhalen van Toon Tellegen zijn zo lief, mooi en grappig. Echt prachtig. Onze slaapkamer is verder vrij van schermen, ook een telefoon gaat niet mee naar boven.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Eigenlijk ben ik best saai. Als ik make-up op heb gehad haal ik dat er altijd af met micellair water van Couleur Caramel, ik gebruik namelijk graag ecologische producten. Ook de Deep Clean Micellair Water van Evolve is fijn. Daarna gebruik ik als nachtcrème de vitamine E crème van Jacob Hooy. Soms verwen ik mezelf met een dagje sauna. Eigenlijk zijn de beste tips voor je huid geen of weinig alcohol, veel water drinken en veel slapen. Daar blijf je echt jong door. En lekker veel sporten. Ik heb verder een vrij minimalistische routine.”

Slaap je in stijl?

“Ik slaap graag in T-shirts van mijn vriend. Hij heeft een mooi T-shirt-merk opgezet, Hairy Truth heet dat. Hij werkt samen met een kunstenaar die shirts ontwerpt met een print van een aap erop. Hiermee haalt hij geld op voor natuurbehoud en bescherming van de gorilla. Dus wij hebben altijd van dit soort shirts in huis, mooie grote zachte van biologisch katoen. Die heb ik graag dag en nacht aan.”

Heb je een geheime nachtsnack?

“Ik probeer daar wel mee te stoppen, maar ik hou erg van pure chocola. Een paar uur na het avondeten – eigenlijk net te laat, omdat dan het moment is waarop je wil tandenpoetsen – kan ik weleens een stuk chocola in mijn mond stoppen. Dat doe ik niet te vaak, omdat het juist oppeppend is en niet fijn voor het slapengaan. Mijn favoriet is Togo van Chocolat Stella.

Ik droom nog van…?

“Ik ben erg bezig met natuurbehoud en klimaat. Mijn toekomstdroom is dat we er met z’n allen meer energie in gaan steken. Dat dit onderwerp bij veel mensen hoger op de agenda komt te staan. En dat we meer gaan genieten van de planeet waarop we leven. Ik probeer heel bewust te leven en ondersteun veel goede doelen. Mijn ambitie is op dat gebied ooit zelf een stichting op te richten. Maar dat heeft nog geen duidelijke vorm. Het is vooral een thema waar ik veel energie aan geef.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en presentatrice Loiza Lamers, actrice en zangeres Hadewych Minis en schrijfster en columnist Ginny Ranu.