de-skincareroutine-van-actrice-melody-klaver-is-vrij-uitgebreid-mijn-huid-gaat-hier-echt-goed-op-256528
©Isabel Sánchez Olid

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van actrice Melody Klaver.

Actrice Melody Klaver over haar skincareroutine

Wat voor nachtkastje heb je eigenlijk?

“Ik heb niet echt een nachtkastje; een plankje dat aan mijn bed vastzit dient als kastje. Daar staan wat spulletjes op: het boek Beautiful World, Where Are You van Sally Rooney, een wekkerlamp van Philips – die ik écht eens moet gaan installeren – een strip melatonine (in case of emergency) en mijn telefoon.”

Ben je een goede slaper?

“Ik val best makkelijk in slaap. Als ik moe word en me omdraai, dan slaap ik. Maar daardoor vind ik het ook vervelend als het een keer niet lukt. Ik val meestal óf meteen in slaap óf ik denk na een kwartier: wat vervelend, ik slaap nog steeds niet. En dan zwicht ik snel voor een pilletje melatonine. Maar over het algemeen ben ik een goede slaper en slaap ik acht uur per nacht. Ik ben nog kinderloos, dus gezegend met lange nachten.”

Snoozer of showtime?

“Het is een mix van beide. Soms ben ik er meteen uit, maar ik snooze ook weleens. Snoozen is voor mij een soort wennen aan het wakker worden – dat werkt voor mij goed. Mijn ritme is sowieso veranderlijk en onvoorspelbaar. Als ik aan het draaien ben, gaat de wekker vaak om 05.00 uur. Nou, echt niet dat ik dan zingend naast mijn bed sta. Maar op vrije dagen heb ik mijn wekker om 08.00 uur staan, zodat ik niet door de dag heen slaap.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Ik gebruik alles van mijn huidcoach. Om de zes tot acht weken ga ik ook naar haar toe voor een huidbehandeling. Als ik het grondig doe, ziet mijn skinecareroutine er zo uit: ik begin met de Cleansing Oil, daar haal ik mijn make-up en onzuiverheden mee weg. Daarna gebruik ik de Prepare Potion, dat is een tonic. Die gebruik ik om nog even de laatste onzuiverheden weg te halen, maar ook om alvast mijn huid voor te bereiden op de volgende stap. Dan pak ik de Vitamin Complex Spray erbij, die is zó lekker en ruikt heerlijk. Dat is nevel die over je gezicht gaat.

De volgende stap is een serum aanbrengen. Ik gebruik de BeYOUty. Dat masseer ik in tot mijn gezicht lekker vettig is, want na het douchen heb ik vaak een droge huid. Ik sluit mijn skincareroutine af met de Personal Choice of de Oxys Genes, dat zijn twee goede nachtcrèmes. Nu lijkt het misschien alsof ik vijf lagen op mijn gezicht heb en met een vettig hoofd ga slapen, maar het trekt allemaal snel in. Ik moet je zeggen dat mijn huid hier echt heel goed op gaat.”

Slaap je in stijl?

“Nee, ik slaap niet in stijl. Mijn bed is wel stijlvol: ik heb een bed van Auping, het Emma-matras en heel fijne dikke dekens van Egyptisch katoen van het merk Papillon. Het is zo enorm zacht en slaapt heerlijk.”

Heb je een geheime nachtsnack?

“Ik heb altijd na het avondeten zin in zoetigheid en dan neem ik rijstwafels met een laagje chocola erop of als ik dat niet heb, pak ik de Eat Natural Super Granola Extreme Cacao, die heb ik altijd in huis. Dat eet ik met wat havermelk.”

Ik droom nog van…?

“Het lijkt me heel gaaf om een mooi project te draaien op een bijzonder locatie. En dan voor een langere periode – voor een film of serie – naar bijvoorbeeld Arizona, Zuid-Afrika of de zoutvlakte van Bolivia te gaan. Ik krijg daar een schoolreisje-gevoel van. Er staat een hoop op de planning, maar helaas niks op een exotische locatie.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en presentatrice Loiza Lamers, actrice en zangeres Hadewych Minis en schrijfster en columnist Ginny Ranu.