actrice-jade-olieberg-over-haar-skincareroutine-probeer-graag-dingen-uit-maar-sesamolie-was-geen-succes-259508
©Tosca Soraya Otten

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van actrice Jade Olieberg.

De skincareroutine van Jade Olieberg is minimalistisch

Wat voor nachtkastje heb je?

“Ik heb een nachtkastje waar elke keer wat anders opstaat. Er ligt in elk geval altijd een briefje van mijn moeder op – zij stuurt een keer in de zoveel tijd een lief kaartje met een mooie tekst – dat ik lees als ik in bed lig. Op mijn nachtkastje ook een boekje met teksten en tekeningen van mijn vriend. Verder liggen er borduurspullen, want ik ben aan het borduren geslagen. Daar word ik rustig van, ik maak grappige pornoborduursels. Een beetje granny style met spice dus.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Ook vind je er boeken. Ik lees veel door elkaar, ben een switchlezer. Op dit moment lees ik Pose van Basje Boer en De vrouwen aan wie ik ’s nachts denk van Mia Kankimaki. En ik heb altijd rare crèmes op m’n nachtkastje liggen die ik wil uitproberen. Op dit moment olie van Biodermal waar ik mijn lichaam mee insmeer. Ik probeer ook vaak iets waar ik over gelezen heb. Zo heb ik eens sesamolie uitgeprobeerd, maar toen stonk ik de hele nacht. Dus dat was geen succes. Ik vind het leuk om van alles te testen en kan er gewoon niet mee stoppen.”

Ben je een goede slaper?

“Ja, ik ben een heel makkelijke slaper. Daar is iedereen volgens mij best jaloers op. Ik leg mijn hoofd op het kussen en dan ben ik eigenlijk al weg. Piekeren doe ik niet, als ik pieker dan zijn dat de standaardangsten – ik wil niet dat iedereen om mij heen doodgaat – waar ik aan denk. Ik slaap ook goed door, een enkele keer moet ik plassen. Mijn enige valkuil is dat ik het snel koud heb. Als mijn vriend er niet is moet ik eigenlijk of een elektrische deken of een soort skipak aan.”

Slaap je in stijl?

“Alleen in een onderbroek. Ik ben wel bezig met huidverzorging, maar vaak te lui – ja, ook soms om mijn make-up eraf te halen – om daar elke dag mee bezig te zijn. Maar ik las een keer leuke quote van Lady Gaga. Zij zei: ‘Je weet nooit wie je tegenkomt in je dromen, dus het is helemaal niet erg om je make-up er af en toe op te laten’. Wat dat betreft slaap ik very stijlvol, maar het is niet zo goed voor m’n huid.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Mijn make-up haal ik af met de Weleda 2-in-1 reiniging. Ik koop elke maand wat anders, maar op dit moment ben ik in to Weleda als het gaat om reiniging. Qua crèmes wissel ik af tussen Dermalogica Dynamic Skin Retinol Serum, Dermalogica AGE Bright Clearing Serum en de Mádara Vitamin C Illuminating Recovery Cream, die mijn vriend overigens ook gebruikt omdat hij het naar vakantie vindt ruiken. Wat ik ook weleens doe – dit moet ik eigenlijk niet zeggen, dan wordt mijn schoonheidsspecialiste gek – verschillende dingen in een fles mixen. Ik ben te lui om al die stappen te doorlopen. Voor m’n ogen gebruik ik de Dermalogica Multivitamin Power Firm. Dan nog een tip voor een fijn gezichtsmasker: het Groene Klei Masker van De Tuinen.”

Snoozen of showtime?

“In de zomer word ik vaak voor de wekker wakker en spring ik er meteen uit, in de winter moet ik echt drie keer snoozen. Dan duurt het lang voordat ik op gang kom. Terwijl ik in ’s zomers echt een stuiterbal ben. Ik heb veel last van het verschil tussen de zomer- en wintertijd.”

Ik droom nog van…?

“Op het gebied van carrière ben ik een serie aan het ontwikkelen samen met twee beste vrienden. Het lijkt me geweldig om straks dertig te zijn (in oktober dit jaar, red.) en dan dit idee in te dienen. Normaal ben ik altijd druk, druk, druk. Nu trek ik me voor dit project echt een paar maanden terug, want dan kan ik het straks pitchen bij een producent. Het wordt dramedy (komedie-drama), eigenlijk een beetje het genre van m’n leven. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen, maar ik hoop dat het over een jaar of drie geproduceerd zal worden. Nu ik wat ouder word, wil ik deze droom waarmaken.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en presentatrice Loiza Lamers, presentatrice Nellie Benner en onderneemster Heleen Hülsmann.