model-lando-gebruikt-soms-shampoo-als-cleanser-mijn-skincareroutine-is-heel-simpel-252097
©Christina Nesterova

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hoe, en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van model Lando van der Schee.

De skincareroutine van model Lando van der Schee

Wat voor nachtkastje heb je?

“Ik heb mijn nachtkastje overgenomen van de vorige bewoners. Het is gewoon een heel simpel wit houten Ikea-kastje dat bomvol ligt met van alles. Er ligt zelfs zó veel op, dat je hem bijna niet ziet. Ik heb er kaarsen op staan voor een romantische sfeer, een nachtlampje en er ligt lippenbalsem van Labello op, want ik kan echt niet zonder. Verder ligt mijn Vape erop – als ik me verveel hijs ik er een paar keer aan – mijn AirPods en mijn hormoonpillen die ik elke avond moet innemen.”

Ben je een goede slaper?

“Ik val redelijk snel in slaap en kan ook overal goed slapen. Maar ik heb wel altijd heftige dromen. Als ik wakker word, weet ik vaak niet of het een droom was of dat het echt gebeurd is. Ze zijn vaak heel realistisch. Ik ben overigens wel een lastige slaper als ik iets spannends heb de volgende dag – als ik moet presteren bijvoorbeeld. Dan heb ik echt slaapproblemen. Daarom heb ik een potje met melatonine naast m’n bed staan.”

Snoozen of showtime?

“Het ligt er echt aan wat ik de volgende dag doe. Als ik een afspraak heb of iets anders belangrijks, spring ik meteen uit mijn bed. Maar heb ik niks, dan kan ik nog uren in bed liggen in de ochtend. Ik scroll vaak op TikTok. De uren vliegen dan voorbij. Als ik opsta, ontbijt ik niet maar drink ik alleen water. Ik eet pas rond 12.00 uur, een brunch dus.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Tegenwoordig draag ik bijna geen make-up meer. Mijn skincareroutine is daarom simpel. Ik haal mijn make-up eraf met iets wat ik voor handen heb. Nu gebruik ik een reiniger van het eigen merk van Kruidvat. Maar soms ook shampoo. Ik heb weleens zo’n zeven stappen-routine geprobeerd, maar daar werd mijn huid juist onrustiger van. Na het reinigen gebruik ik alleen nog de Hyaluronic Acid van The Ordinary. Soms verwen ik mezelf met het Roze Kleimasker van Clay And Glow, als ik bijvoorbeeld een shoot heb de volgende dag. Maar over het algemeen hou ik alles zo clean mogelijk.”

Slaap jij in stijl?

“Ik ben een naaktslaper, want dan kan alles lekker luchten. Ik slaap altijd onder een dik winterdekbed, dan warm ik lekker op. Mijn dekbed heb ik gekocht bij de Action, het is een vierseizoenendekbed. Hij is echt perfect. Ik heb het nooit koud.”

Heb je een geheime nachtsnack?

“Zeker heb ik die: augurken. Toen ik meedeed aan Holland’s Next Top Model moesten ze speciaal voor mij augurken halen. Die had ik toen letterlijk naast mijn bed staan. Je kunt me daar echt ’s nachts voor wakker maken. En dat sap drink ik vervolgens ook op. Mijn moeder is ook gek op augurken, dus ik denk dat ik dat van haar heb.”

Ik droom nog van…?

“Een verhuizing naar de stad. Ik woon nu in Enschede en wil graag naar Amsterdam. Ik ben nog niet aan het kijken, want ik wil het samen met vrienden doen. Ik ben iemand die mensen om zich heen nodig heeft. Verder wil ik ook verder met mijn modellencarrière. Ik zou onder andere graag meer willen reizen voor mijn werk naar het buitenland.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en presentatrice Loiza Lamers, presentatrice Nellie Benner en psychologe en schrijfster Kelly Weekers