deze-olie-is-de-holy-grail-van-schrijfster-mayra-louise-ik-kan-echt-niet-zonder-264661
©devrouwmetcamera

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hoe, en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van schrijfster en podcastmaker Mayra Louise.

Schrijfster Mayra Louise heeft een uitgebreide skincareroutine

Wat voor nachtkastje heb je eigenlijk?

“Het is meer een nachtkast, zonder ‘je’ erachter. Het is een wat langere kast van de Xenos, bijna in de lengte van het bed, die vol ligt met spulletjes. En meestal is het gewoon heel rommelig. Je vindt er boeken, een lamp met kristallen erbij en de Peach ’n Love CBD-massageolie van Heal Mary, dat laatste is echt mijn holy grail als ik ongesteld ben, maar ook tijdens de seks. Ik kan echt niet zonder, dus die staat standaard op het kastje. Ook favoriet is de geurkaars Sleepy van Lush, en een heel subtiel geurende kaars van KEYS Soulcare. Verder heb ik er een fijne olie van Aesop met geranium geur op liggen.”

Welke boeken lees je op dit moment?

Alle stukjes van haar hart van Lois Kruidenier heb ik net gelezen. En ik ben nu bezig in Survival of The Thickest van Michelle Buteau. Ook ligt er een berg zelfhulpboeken. En twee boeken van Morgan Harper Nichols die ik regelmatig even open sla voor wat inspiratie. Ik lees vaak kleine stukjes voor het slapengaan. Ik zou meer een bedlezer willen zijn, maar ben meer een bedscroller. Ik kijk vaak nog op Instagram. Maar die boeken liggen er wel echt om gelezen te worden.”

Ben je een makkelijke slaper?

“Ik slaap heel lastig in en word makkelijk wakker. Als mijn dochter ’s nachts onrustig is, dan lig ik rustig anderhalf uur wakker. Ik heb een chronisch slaaptekort. Soms kijk ik voor het slapengaan samen met mijn vriend een serie in bed. Maar als ik heel relaxed naar bed wil, ga ik douchen en scrubben of mediteren en bewust ademen. Ik drink ’s avonds overigens ook nog kamillethee, dat werkt ook goed. Verder trek ik soms nog een tarotkaart of schrijf ik wat in mijn dagboek. En ik val bijna altijd in slaap met ASMR (autonomous sensory meridian response) in mijn oren. Geen eetgeluiden hoor, dat vind ik dan weer helemaal niet rustgevend.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Ik haal mijn make-up eraf met de Omega+ Complex Reinigingsbalsem van Paula’s Choice. Daarna gebruik ik de Keys Soulcare Golden Cleanser. Die reinigt heel zacht en ruikt naar een geur in de spa. Verder heb ik ook standaard de Garnier SkinActive Micellair Reinigingswater met rozenwater in huis. Ik begin met het Midnight Recovery Concentrate van Kiehls en gebruik daarnaast nu al een paar maanden een nieuw Nederlands merk: Muze skincare. Voor de ogen gebruik ik de Eye Spy oogcrème, daarna het Wrinkle Wrestler serum en als laatste de Cell Night Rebel nachtcrème. Mijn huid gaat er echt heerlijk op. Verder neem ik minimaal één keer in de week een gezichtsmasker van MILU: Copy Paste Your Age sheet mask is mijn favoriet. Mijn gezicht is daarna echt meer gehydrateerd. Verder vind ik Fenty’s Skin Cookies & Clean Whipped Clay Detox Face ook een heel fijn masker.”

 

Snoozen of showtime?

“Dat ligt eraan hoe mijn nacht was. Ik heb vaak het voornemen om ’s ochtends iets vroeger op te staan, zodat ik wat tijd voor mezelf heb. Maar dat gaat niet altijd even goed. Dus dan ga ik toch liggen snoozen. Ik zou het liefste ruim anderhalf uur voordat mijn dochtertje wakker wordt opstaan, maar dat lukt helaas nog steeds niet. Ik ben er nog een beetje mee aan het stoeien.”

Slaap je in stijl?

“Ik slaap naakt, of ik draag een broekje van Snuggs als ik ongesteld ben. Die broekjes zijn zo chill. En als het koud is trek ik er nog een groot T-shirt bij aan. Maar ik heb het verder eigenlijk nooit koud, want we hebben twee dekbedden. Dus we slapen heel cosy.”

Ik droom nog van…”

“Het is qua werk vaak hollen of stilstaan, dat is misschien ook wel het lot van een ondernemer. Maar ik zou graag financiële rust willen. Verder staat een reis naar Zuid-Afrika nog op mijn lijstje. Dat is eigenlijk het enige waarvan ik zeg: daar wil ik écht graag naartoe. Waarom weet ik niet, maar ik heb dat gevoel al jaren. Twaalf jaar geleden zou ik er eigenlijk naartoe gaan, maar toen overleed mijn vader plotseling. En tot nu toe is het er nog niet van gekomen. Het noorderlicht is ook heel bijzonder, dat zou ik ook nog een keer willen zien.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en presentatrice Loiza Lamers, presentatrice Nellie Benner, model Lando en zangeres Pommelien Thijs.