alles-wat-we-weten-over-babygirl-de-door-halina-reijn-geregisseerde-erotische-thriller-281681
©Getty Images

Na haar Engelstalige debuut Bodies Bodies Bodies in 2022 pakt Halina Reijn flink door. De Nederlandse regisseur werkt op dit moment aan een nieuwe film. Het bewijs? We zien Reijn in de stromende regen aan de arm van Nicole Kidman, tijdens het filmen in New York. Lees hier alles wat we weten over Babygirl, de door Halina Reijn geregisseerde erotische thriller.

Regisseur Halina Reijn

In Nederland (én in het buitenland) kenden we Halina Reijn al langer als actrice van onder meer Zwartboek, De Eetclub en Van God Los. Maar tegenwoordig maakt Reijn vooral internationaal naam als regisseur. Zo regisseerde ze in 2019 de film Instinct met Carice van Houten en Marwan Kenzari in de hoofdrol.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Vorig jaar kwam haar Engelstalige debuut uit: Bodies Bodies Bodies, een komische horrorfilm met een sterrencast die onder anderen bestaat uit Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Myha’la Herrold, Chase Sui Wonders, Rachel Sennott, Lee Pace en Pete Davidson.

Alles wat we weten over ‘Babygirl’

Nadat laatstgenoemde film veel positieve recensies van critici ontving – met name de satirische humor werd veel geprezen – is Halina druk in de weer met een nieuw project. Dit keer regisseert ze een erotische thriller. Net als Bodies Bodies Bodies zal de nieuwe film van Halina Reijn, genaamd Babygirl, geproduceerd worden door Amerikaans productiehuis A24.

Opnieuw lijkt Halina een sterrencast binnen te halen. Zo werd eerder al bekend dat Nicole Kidman de hoofdrol in Babygirl gaat vervullen. De film draait om een carrièrevrouw (Kidman) van in de veertig die een affaire krijgt met een 21-jarige stagiair. Wie de rol van stagiair vervult? Het gerucht dat dit Triangle of Sadness-ster Harris Dickinson wordt, is nu eindelijk bevestigd.

Eerder meldde Production Weekly nog dat Jude Law de echtgenoot van Kidman speelt, maar die rol is naar een andere A-lister gegaan: Antonio Banderas (die geprezen werd voor zijn rol in Dolor y gloria). Sophie Wilde speelt de assistent van Kidman, die de affaire ziet gebeuren. En Jean Reno (bekend van Léon: The Professional) speelt ook een rol in de film.

Halina verklapte al dat de film veel weg gaat hebben van haar debuutfilm Instinct. In deze thriller wordt een doorgewinterde psycholoog (Carice van Houten) ondanks haar expertise en ervaring verliefd op een zedendelinquent (Marwan Kenzari) die ze in een penitentiaire inrichting behandelt.

De productie van Babygirl is nu in volle gang in New York, wat waarschijnlijk betekent dat de film in 2024 te zien zal zijn.