ariana-grande-sluit-het-met-gala-spectaculair-af-inclusief-gastoptreden-van-cynthia-erivo-297194

Als klap op de vuurpijl van een betoverende avond ter ere van de nieuwste tentoonstelling Sleeping Beauties: Reawakening Fashion in het Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute mag een spetterend optreden natuurlijk niet ontbreken. Niemand minder dan Ariana Grande en haar Wicked-collega Cynthia Erivo verzorgden een verrassingsoptreden op het Met Gala 2024.

Ariana’s Met Gala-look(s)

Grande trapte maandagavond solo af, in een custom Maison Margiela Artisanal-jurk van John Galliano. (Dit betekende een dramatische verandering ten opzichte van haar look op de rode loper: een witte Loewe-jurk met een mooi gevormd lijfje.) Ze trad op voor een decor van de Tempel van Dendur, een tempel daterend uit de Romeinse periode, ontworpen door Derek McKlane. Grande’s look was er een met lagen: onder een gebroken witte crinoline met spinnenwebben, en over een doorschijnend korset met kant en garen, droeg ze een bosgroene jurk van gedrapeerde tule met rozetten. De jurk bevatte details van handgespoten goudstof en borduursels van kristal over een gedrapeerde tule rok.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Aan haar voeten droeg ze handgeschilderde Tabi’s van Christian Louboutin voor Maison Margiela. Stylist Mimi Cuttrell verzorgde de styling en Michael Anthony de make-up. Het haar was gedaan door Alyx Liu en haar nagels door Daniel Taverez voor NailGlam production.

Ariana Grande’s optreden tijdens het Met Gala

Grande zong een aantal van haar grootste hits, waaronder Into You van haar album Dangerous Woman en Seven Rings van Thank U, Next. Ook zong ze The Boy Is Mine, We Can’t Be Friends en Yes, And van haar laatste album Eternal Sunshine. Hierin zaten knipogen naar sprookjes.

Ze opende haar optreden charmant met een vertolking van Once Upon a Dream van Disneys klassieker Doornroosje uit 1959. Ze werd omringd door dertig (!) dansers en leden van het veertigkoppige koor Broadway Inspirational Voices. De regie was in handen van Michael Arden, Tony-winnaar van 2023 voor Parade.

Duet met Wicked-collega

Voor de opzwepende finale voegde Erivo zich bij Grande op het podium voor een duet van When You Believe, een vreugdevol eerbetoon aan eenheid, hoop en vrede. Dit nummer werd in 1998 bekend dankzij twee andere diva’s, namelijk Mariah Carey en Whitney Houston.

Erivo droeg een jurk in roze uit Thom Browne’s herfst 2013-collectie. Haar styling was in handen van Jason Bolden, met make-up van Sam Fine, nagels van Rose Hackle en haar van Nai’vasha. Kortom, een perfect duo om de avond mee af te sluiten.

Ariana Grande treedt op tijdens het Met Gala 2024
©Getty Images
1/3
Native Share
Ariana Grande tijdens haar optreden bij het Met Gala 2024
©Getty Images
2/3
Native Share
Ariana Grande en Cynthia Erivo
©Getty Images
3/3
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.