heidi-klum-transformeerde-dit-jaar-voor-halloween-in-een-pauw-en-zo-zag-dat-eruit-273702
©Max Montgomery

Een levensgrote worm, Jessica Rabbit en klonen van zichzelf: het zijn slechts een paar voorbeelden van kostuums waarin Heidi Klum, de onbetwiste koningin van Halloween, in de loop der jaren transformeerde ter ere van de griezelige feestdag. Elk jaar probeert het Duitse model zichzelf te overtreffen op haar eigen met sterren bezaaide feest in New York. En elk jaar lukt haar dat: het ene ensemble is nog wilder en gekker dan het andere. “Ik hou van Halloween omdat ik hou van de kunstzinnigheid van een transformatie”, vertelt Klum aan Vogue. “De eerste elf jaar deed ik mijn eigen make-up, totdat ik mensen ontmoette die expert zijn in het werken met protheses, en zo mijn ideeën naar een hoger niveau konden te tillen. Ik hou ervan om mensen te verrassen met geweldige uitvoeringen.” En dat deed ze dinsdagavond weer. Voor Halloween 2023 transformeerde Heidi Klum in een felblauwe pauw, met leden van Cirque du Soleil om haar heen gekleed als haar veren.

Heidi Klums kostuum voor Halloween 2023

Na haar viral wormkostuum vorig jaar tijdens Halloween – een moment dat moeilijk te overtreffen is – wilde Klum dit jaar een kostuum dat helemaal nieuw en anders was. “Ik heb in het verleden op elke centimeter van mijn lichaam protheses gelijmd. Maar omdat ik dit al zo vaak heb gedaan, wilde ik iedereen verrassen met een nieuw idee.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“En dus bedacht ik een kostuum dat uit meerdere lagen én meerdere mensen bestaat”, vertelt het model. Ze heeft veel opties bekeken. “Er gingen veel dieren, personages en voorwerpen door mijn hoofd, maar ik werd verliefd op de pauw. Een pauw is zo kleurrijk en verrassend. Ik vind het geweldig dat als een pauw zijn sleep opent, er verbazingwekkende veren en iriserende kleuren verschijnen.”

De transformatie

Om haar vogelfantasie tot leven te wekken en de transformatie voor elkaar te krijgen, werkte Klum samen met verschillende professionele artiesten, die zes uur lang bezig waren (ja, het duurde zes uur!). De transformatie begon bij Klums gezichtsmake-up en protheses, die meesterlijk werden aangebracht door make-upartiest Bill Corso. “Ik vroeg hem om een zo realistisch mogelijk pauwenkopje te ontwerpen. We zijn vele uren bezig geweest om het op mij aan te brengen”, vertelt Klum.

Voor haar fluweelblauwe bodysuit werkte ze samen met het ontwerpteam van Cirque du Soleil, dat haar hielp bij het uitkiezen van de stof, en vervolgens het kostuum voor haar maakte. Het model wilde dat de artiesten van Cirque du Soleil haar veren zouden zijn. “Om er een kunstvoorstelling van te maken, wilde ik samenwerken met een van de bekendste artiesten ter wereld, en dat zijn de artiesten van Cirque du Soleil”, zegt Klum. “Ik heb talloze FaceTime-gesprekken en persoonlijke ontmoetingen in Montreal op hun hoofdkantoor gehad om zowel mijn kostuum als die van de artiesten af te ronden.”

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Heidi Klum transformeerde voor Halloween 2023 in een pauw
©Max Montgomery
Heidi Klum transformeerde voor Halloween 2023 in een pauw
©Max Montgomery

Het feest

Nadat ze de look op haar Instagrampagina onthulde, debuteerde Klum het kostuum dinsdagavond op haar Halloweenfeest, in het bijzijn van gasten als Camila Cabello, Becky G, H.E.R. en Reneé Rapp. Op de rode loper nam Klum dramatische poses aan, terwijl tien in smaragdgroen geklede Cirque du Soleil-artiesten zich om haar heen bogen als haar veren. “Het was zo leuk”, vertelt Klum. “Ik vond het geweldig om al mijn vrienden te zien en terug te zijn in de Marquee (een club in Londen, red.), waar we tien jaar geleden ook dit feest vierden. Questlove trad op, gevolgd door mijn vrienden, (het muzikale duo) Sofi Tukker.”

De avond was ook een familieaangelegenheid: Klums man, Tom Kaulitz, verscheen op het feest als een ei, terwijl Klums zwager Bill Kaulitz verkleed was als een eenhoorn en haar dochter Leni als Strawberry Shortcake.

De tekst gaat door onder de afbeeldingen.

Heidi Klum verkleed als pauw en haar man Tom verkleed als ei
©Max Montgomery
Heidi Klum verkleed als pauw en haar man Tom verkleed als ei.
Heidi Klum verkleed als pauw en haar man Tom verkleed als ei
©Max Montgomery
Een familieaangelegenheid.

Nieuw jaar, nieuw kostuum

Heb je je ooit afgevraagd hoe de dag ná Halloween eruitziet voor Klum? De ster zegt dat ze dan moet herstellen. Verkleden is tenslotte hard werken. “Mijn voeten doen nog steeds pijn van al het dansen. Ik slaap uit en ga dan lekker eten met mijn oudste Leni, nu ik nog in New York ben.”

Geloof het of niet: Klum is al bezig met haar kostuum voor volgend jaar. Al moeten we nog even afwachten wat dat wordt. “Ik weet dat jullie denken dat ik gek ben, maar ik weet al wat ik volgend jaar zal zijn en het wordt geweldig”, verklapt ze. “Ik kan niet wachten op de volgende Halloween.”

Heidi Klum transformeerde voor Halloween 2023 in een pauw
©Max Montgomery
Heidi Klum transformeerde voor Halloween 2023 in een pauw
©Max Montgomery
Heidi Klum transformeerde voor Halloween 2023 in een pauw
©Max Montgomery
Heidi Klum transformeerde voor Halloween 2023 in een pauw
©Max Montgomery

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.