olivia-newton-john-73-overleden-een-ode-aan-de-grease-actrice-218772
©ANP

Olivia Newton-John, de Golden Globe winnende Grease-ster, zangeres en toegewijde dierenrechtenactiviste, is op 73-jarige leeftijd overleden op haar ranch in Californië. Dat laat haar man John Easterling in een statement op Facebook weten. ‘Ze is rustig en vredig gegaan in het bijzijn van haar vrienden en familie.’ De actrice is overleden aan de gevolgen van borstkanker. Helaas is de wereld weer een icoon armer.

Olivia Newton-John overleden

‘Olivia is al meer dan dertig jaar een symbool van hoop voor het delen van haar borstkankerreis. Haar helende inspiratie en pionierservaring met plantgeneeskunde gaat door met het Olivia Newton-John Foundation Fund, gewijd aan onderzoek naar plantgeneeskunde en kanker. In plaats van bloemen, vraagt de familie om donaties ter nagedachtenis aan het Olivia Newton-John Foundation Fund’, aldus haar man. In 2019 werd Newton-John geridderd door de Britse Koningin Elizabeth voor haar bijdrage aan kankeronderzoek.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Sandy in Grease

Wie Olivia Newton-John zegt, zegt Sandy, de brave studente die viel voor bad boy Danny, gespeeld door John Travolta in de film Grease (1978). Het nummer dat het beroemde filmkoppel samen zong – You’re the One That I Want – is een van de best verkochte singles ooit. “Ze had een schitterende stem en ik kon me in het hele universum niemand voorstellen die meer geschikt was om die rol te spelen”, zei Travolta in een interview met Vanity Fair in 2016. De rest is geschiedenis. John en Olivia zijn na hun Grease-avontuur altijd vrienden gebleven.

Reacties beroemdheden

Via social media staat de acteur stil bij het overlijden van zijn grote filmliefde. ‘Mijn liefste Olivia, jij maakte al onze levens zo veel beter. Jouw impact was ongelofelijk. Ik houd zo veel van je. We zullen elkaar weer zien en allemaal weer samen zijn. De jouwe vanaf het eerste moment dat ik je zag, voor altijd! Jouw Danny, jouw John’, zo schrijft hij bij een oude foto van de actrice.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John Travolta (@johntravolta)

Inspiratiebron

Ook andere beroemdheden brengen via social media een ode. Zo zingt actrice Kate Hudson – met dochter Rani Rose op schoot – als eerbetoon het nummer Hopelessly Devoted To You. ‘Ze was een inspiratie voor mij. Laten we allemaal voor haar zingen vandaag’, schrijft ze bij de video.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kate Hudson (@katehudson)

‘Rust in vrede’

Verder staan onder anderen actrice en zangeres Barbra Streisand, zangeres Dionne Warwick, comédienne Kathy Griffin en zangeres Cyndi Lauper ieder op hun eigen manier stil bij het overlijden van de geliefde actrice.