22-beroemde-koppels-waarvan-je-even-vergeten-was-dat-ze-bestonden-271923

Nostalgische content uit de vroege jaren tachtig en negentig op Instagram heeft geleid tot een moderne heropleving van bodysuits, bruine lippenstift, combat boots en chokers. Maar het heeft ons er ook aan herinnerd dat Brad Pitt ooit verkering had met Christina Applegate, dat Sandra Bullock en Ryan Gosling lang geleden een koppel vormden en dat Nicole Kidman en Lenny Kravitz verloofd waren. Duik samen met ons in dit verslavende konijnenhol: van deze beroemde koppels was je even vergeten dat ze bestonden, of wist je überhaupt het bestaan niet.

Beroemde koppels van vroeger

Cher en Tom Cruise

Een van onwaarschijnlijkste beroemde koppels van vroeger? Cher en Tom Cruise. Maverick en de koningin van de camp ontmoetten elkaar op de bruiloft van Sean Penn en Madonna in 1985, toen Cher 39 was en Cruise 23. “Het was behoorlijk heet en heftig voor even”, zei Cher op WWHL in 2013, eraan toevoegend dat Cruise nog steeds “in de top vijf” staat van haar beste minnaars.

Beroemde koppels van vroeger: Cher en Tom Cruise
©ANP
1/22
Native Share

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Renée Zellweger en Bradley Cooper

Stel je de prestigieuze prijzen eens voor die op hun gezamenlijke schoorsteen zouden staan als Cooper en Zellweger, die twee jaar een relatie hadden van 2009 tot 2011, bij elkaar waren gebleven. De acteurs ontmoetten elkaar op de set van Case 39, een film die je je misschien óók niet meer herinnert.

Renée Zellweger en Bradley Cooper
©Getty Images
2/22
Native Share

Julia Roberts en Matthew Perry

De twee ontmoetten elkaar toen Roberts een cameo maakte (als ‘Susie Underpants’) in seizoen twee van Friends in 1996. Ze dateten een tijdje, maar een vriend van Roberts vertelde People dat het “vrijblijvend” was.

Beroemde koppels van vroeger: Julia Roberts en Matthew Perry
©Getty Images
3/22
Native Share

Jennifer Garner en Scott Foley

Felicity-fans weten dat Garner een gastrol speelde als Foleys (Noels) vriendin Hannah, wat leidde tot hun huwelijk in 2000. Maar ze scheidden in 2003, nadat Alias een ster van haar had gemaakt. Garner zei dat zij en Foley “echt de slachtoffers van Hollywood waren”.

Beroemde koppels van vroeger: Jennifer Garner en Scott Foley
©Getty Images
4/22
Native Share

Alanis Morissette en Ryan Reynolds

Dit Canadese superkoppel ontmoette elkaar naar verluidt op het verjaardagsfeest van Drew Barrymore in 2002 en verloofde zich in juni 2004. In 2005 vertelde hij aan People: “Ik hou van haar muziek. Het kan gênant zijn als ze binnenkomt en ik er in mijn ondergoed dansend naar luister.” Ze gingen in 2006 uit elkaar.

Ryan Reynolds en Alanis Morissette
©Getty Images
5/22
Native Share

Jenna Dewan en Justin Timberlake

Voordat ze beroemd was, was Dewan een achtergronddanseres van de zanger en ging ze met hem uit na zijn breuk met Britney Spears rond 2002. “We waren vrienden… die met elkaar daten”, bevestigde Dewan.

Beroemde koppels van vroeger: Justin Timberlake en Jenna Dewan
©Getty Images
6/22
Native Share

Janet Jackson en Matthew McConaughey

In Watch What Happens Live – blijkbaar de belangrijkste plek voor beroemde koppels uit het verleden om alles te vertellen – zei McConaughey dat de twee “een keer samen hebben gegeten”. “En Dat was het wel zo’n beetje.”

Beroemde koppels van vroeger: Janet Jackson en Matthew McConaughey
©Getty Images
7/22
Native Share

Sofia Coppola en Quentin Tarantino

De regisseurs gingen twee jaar met elkaar uit, na Coppola’s scheiding van Spike Jonze in 2003. Ze bleven vrienden en Tarantino zou in huilen zijn uitgebarsten toen hij Coppola in 2010 de Cannes Golden Lion voor Somewhere overhandigde.

Sofia Coppola en Quentin Tarantino
©Getty Images
8/22
Native Share

Christina Applegate en Brad Pitt

Terug naar 1989, toen Applegate met Pitt naar de MTV Movie Awards ging. Applegate bevestigde het verhaal, maar zei dat de twee daarna nooit meer hebben gedate.

Beroemde koppels van vroeger: Brad Pitt en Christina Applegate
©Getty Images
9/22
Native Share

Cameron Diaz en Jared Leto

Zie hier de paparazzi-favorieten die daten van 1999 tot 2004 (voordat Diaz overstapte naar Justin Timberlake). De actrice en de acteur slash Thirty Seconds to Mars-frontman waren zelfs een tijdje verloofd.

Beroemde koppels van vroeger: Cameron Diaz en Jared Leto
©Getty Images
10/22
Native Share

Jennifer Aniston en Tate Donovan

Herinner je je de Friends-verhaallijn waarin Rachel (Jennifer Aniston) uitgaat met Josh (Tate Donovan), een van haar personal shopper-klanten? Nou, in het echte leven waren de twee acteurs ook aan het daten. Maar net toen ze hun afleveringen samen aan het filmen waren, gingen ze uit elkaar. “We hadden zoiets van: ‘Hé, kunnen we hier mee stoppen? Want dit is echt pijnlijk en moeilijk'”, vertelde Donovan aan Us Weekly over de ervaring.

Beroemde koppels van vroeger: Jennifer Aniston en Tate Donovan
©Getty Images
11/22
Native Share

Taylor Swift en Taylor Lautner

De jonge Valentine’s Day-sterren hadden een paar maanden een relatie in 2009. Later ging het gerucht dat hij de inspiratie was voor het nummer Back to December, waarvan Swift heeft gezegd dat het ging over “een persoon die ‘ongelooflijk’ voor me was, gewoon perfect voor me in een relatie, en ik was echt achteloos met hem”.

Taylor Swift en Taylor Lautner
©Getty Images
12/22
Native Share

John Mayer en Jessica Simpson

“Ja, dat meisje is als crackcocaïne voor mij. Seksueel was het te gek. Meer zeg ik niet. Het was als napalm, seksuele napalm”, zei Mayer in zijn zeer controversiële Playboy-interview uit 2010 over zijn relatie met Simpson in 2006, die bijna een jaar duurde.

Beroemde koppels van vroeger: John Mayer en Jessica Simpson
©Getty Images
13/22
Native Share

Ryan Gosling en Sandra Bullock

Voor Notebook-fans is het moeilijk om Goslings romantische leven buiten Rachel McAdams te erkennen. Maar hij ging met Bullock uit in 2002 en 2003, toen zij 38 en hij 22 was. Ze waren zelfs ‘red carpet official‘ op de Cannes-première van Murder by Numbers en de première van Goslings film The Believer.

Ryan Gosling en Sandra Bullock
©Getty Images
14/22
Native Share

Mila Kunis en Macaulay Culkin

Voordat ze een relatie kregen met respectievelijk Ashton Kutcher en Brenda Song, hadden Kunis en Culkin een lange relatie, van 2002 tot ongeveer 2010. Hoewel ze allebei relatief zwijgzaam zijn gebleven over hun tijd samen, heeft Kunis in 2016 aan Howard Stern verteld dat het moeilijk was om in het openbaar uit te gaan met de Home Alone-ster. “Je kon niet met hem over straat lopen”, legde ze uit, waarbij ze opmerkte dat fans “alleen maar schreeuwden als ze hem zagen”.

Mila Kunis en Macaulay Culkin
©Getty Images
15/22
Native Share

Keira Knightley en Jamie Dornan

Ook een van de beroemde koppels die je misschien nog niet kende: Keira Knightley en Jamie Dornan. De twee waren samen van 2003 tot 2005, toen hij nog model was (in zijn tijd vóór Fifty Shades) en haar carrière opbloeide. Een paar jaar na hun breuk vertelde Dornan aan Mail on Sunday dat hij zich “een beetje tweederangs” voelde in vergelijking met haar, en dat dit hun relatie onder druk zette.

Beroemde koppels van vroeger: Keira Knightley en Jamie Dornan
©Scott Myers / Rex Features Ltd. / ANP
16/22
Native Share

Jason Schwartzman en Zooey Deschanel

Schwartzman en Deschanel kennen elkaar al heel lang: de acteurs gingen voor het eerst met elkaar uit in 1999, toen ze allebei net 19 jaar oud waren. (Deschanel heeft Schwartzman haar eerste “echte vriendje” genoemd.) Nadat ze uit elkaar gingen, wakkerde hun romance weer aan, maar de twee hielden het voor gezien in 2005.

Beroemde koppels van vroeger: Jason Schwartzman en Zooey Deschanel
©Getty Images
17/22
Native Share

Michelle Rodriguez en Cara Delevingne

Rodriguez en Delevingne waren een paar maanden samen in 2014, waarna Delevingne een relatie kreeg met St Vincent. Rodriguez reageerde positief op Delevingnes bekentenis dat ze verliefd was, en vertelde E! News: “Oh, dat is zo sexy, you go girl!” We hadden het niet beter kunnen zeggen.

Michelle Ruiz en Cara Delevingne
©Getty Images
18/22
Native Share

Leighton Meester en Sebastian Stan

Het is geen wonder dat Meester en Stan zoveel chemie hadden in Gossip Girl; de twee ontmoetten elkaar op de set in 2007 (toen Stan de serie in kwam als Carter Baizen) en waren een koppel van 2008 tot 2010.

Beroemde koppels van vroeger: Leighton Meester en Stan Smith
©Getty Images
19/22
Native Share

Nicole Kidman en Lenny Kravitz

Kidman en Kravitz hadden niet alleen een relatie, ze waren ook verloofd. Ze zijn echter als vrienden uit elkaar gegaan in 2003. “Ik kende Zoë omdat ik verloofd was met haar vader”, zei Kidman tijdens de perstournee voor Big Little Lies. “Het zit allemaal in de familie! Ik hou van Lenny. Hij is een geweldige vent.”

Lenny Kravitz en Nicole Kidman
©Getty Images
20/22
Native Share

Jennifer Aniston en Vince Vaughn

Terwijl ze aan hun film The Break-Up werkten, begonnen Aniston en Vaughn te daten. Na een jaar hielden ze ermee op. Aniston vertelde dat Vaughn haar heeft geholpen om verder te gaan na haar scheiding van Brad Pitt in 2005. In 2008 zei ze tegen Vogue: “Ik noem Vince mijn defibrillator. Hij bracht me letterlijk weer tot leven. Hij was lief en leuk en perfect voor de tijd die we samen hadden. En dat had ik nodig.”

Beroemde koppels van vroeger: Jennifer Aniston en Vince Vaughn
©Getty Images
21/22
Native Share

Liv Tyler en Joaquin Phoenix

Als we denken aan beroemde koppels uit de jaren negentig, denken we niet gauw aan Liv Tyler en Joaquin Phoenix. De twee waren echter tussen 1995 en 1998 een stel. “Ik werd verliefd op Joaquin vanaf het moment dat ik hem zag”, vertelde Tyler in 1997 aan The Morning Call.

Liv Tyler en Joaquin Phoenix
©Getty Images
22/22
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.