hbo-max-is-eindelijk-in-nederland-deze-7-series-mag-je-niet-missen-207387
©HBO/Kobal/REX

Onze gebeden zijn eindelijk verhoord: HBO Max is gisteren gelanceerd in Nederland. Op International Women’s Day, nota bene. Heb je, net als de complete Vogue-redactie, direct een abonnement afgesloten? Dan wil je natuurlijk weten welke HBO Max-series bovenaan je kijklijst moeten prijken.

De favoriete HBO Max-series van de Vogue-redactie

Van het alom geprezen Euphoria tot de Sex And The City-prequel And Just Like That, deze HBO Max-series nomineren wij tot bingewatch-materiaal.

Euphoria

Euphoria is een van de grootste hits van dit moment en het is niet moeilijk te zien waarom. De cast van jonge talenten, met onder andere Zendaya, Sydney Sweeney en Barbie Ferreira, kruipen in de huid van tieners die op hun eigen manier struggelen met seks, liefde, drugs en social media. De dramaserie staat bekend om zijn intense karakter en bezorgt je gegarandeerd kippenvel.

True Detective

Ben je gek op bloedstollende plottwists en briljant acteerwerk, dan mag True Detective hoog op je lijstje komen te staan. In deze misdaadserie krijgen we ieder seizoen een ander verhaal voorgeschoteld. Het eerste seizoen gaat over twee rechercheurs, gespeeld door Matthew McConaughey en Woody Harrelson, die terugkijken op een weerzinwekkende moordzaak. Met name het eerste deel wordt beschouwd als een meesterwerk, maar ook de tweede en derde seizoenen blijven je boeien tot het eind.

And Just Like That

Het internet kreeg bijna geen adem meer toen naar buiten kwam dat er een vervolg op Sex And The City zou komen. Eind 2021 was het zover. In And Just Like That zien we hoe Carrie, Miranda en Charlotte (helaas zonder Samantha) nog altijd even fabulous zijn in hun fifties. Naast de kersverse prequel staan ook alle seizoenen van het origineel op de streamingdienst, evenals de twee films. Genoeg kijkplezier, denken wij zo.

Westworld

Meer in een dystopische mood? Ga dan voor Westworld, de hitserie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 van Michael Crichton. Dit bizarre sci-fi verhaal speelt zich af in een geavanceerd western-themapark. Daar woont een community van hyperrealistische robots, die net als mensen hun eigen leven leiden. Bezoekers van het park kunnen hier al hun fantasieën uitleven zonder vergelding. Of dat nu buitensporig geweld is of overdadige seks, alles is mogelijk.

Chernobyl

Chernobyl is een steengoede miniserie die je gezien moet hebben. Zoals de titel al doet vermoeden, gaat deze vijfdelige dramaserie over de grote kernramp in Oekraïne in de jaren tachtig. We zien hoe het zover heeft kunnen komen en welke impact het op de bevolking en het land had. Maar dat niet alleen; ook worden we meegenomen in alle offers die gemaakt zijn om de desastreuze gevolgen zoveel mogelijk te beperken.

I May Destroy You

De serie I May Destroy You heeft meerdere prijzen op zijn naam staan. Dat komt vooral door de manier waarop een beladen onderwerp – in dit geval consent – wordt benaderd. Zo volgen we Arabella (gespeeld door Michaela Coel), die wakker wordt na een avond stappen en zich niets meer kan herinneren. Ze vermoedt dat iemand iets in haar drankje heeft gedaan en doet er alles aan om achter de waarheid te komen.

Succession

Nog een hype waar je niet omheen kunt én wilt: Succession. De serie gaat over de familie Roy, eigenaren van een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld. Omdat de vader en CEO van het bedrijf gezondheidsproblemen heeft, zien zijn vier kinderen hun kans schoon om te strijden om de macht. Echt een aanrader.

Natuurlijk staan er nog veel meer steengoede series op HBO Max, waaronder het legendarische Game of Thrones, Friends, The Sopranos en Girls. Ook rauwe politieserie The Wire is te vinden op de streamingdienst, door sommigen bekroond tot de beste serie ooit gemaakt. Meer kijkvoer nodig? Bekijk dan ook welke nieuwe titels je deze maand op Netflix kunt verwachten.