naomi-campbell-deelt-zeldzame-fotos-van-haar-dochter-voor-moederdag-246943
©Getty Images

Op 52-jarige leeftijd is Naomi Campbell nog altijd on top of her fashion game. Het iconische supermodel loopt regelmatig grote shows (zo zagen we haar onlangs nog op de catwalk bij Boss en Versace) en is nog altijd te bewonderen in vele campagnes en modeseries. Naast haar indrukwekkende carrière als model is Naomi sinds 2021 ook moeder: de “grootste zegen” die ze zich ooit had kunnen voorstellen, vertelde ze in een interview met de Britse Vogue. Na haar dochter vorig jaar voor het eerst aan de wereld getoond te hebben, deelt Naomi Campbell nu nieuwe foto’s van het meisje, wiens naam nog altijd onbekend is.

Naomi Campbell deelt zeldzame foto’s van dochter

Het was afgelopen zondag Moederdag in het Verenigd Koninkrijk. Naast de Britse royals stond ook Naomi Campbell stil bij de feestdag. Ze pakte de gelegenheid aan om de wereld te verblijden met een reeks nieuwe foto’s van haar nog geen tweejarige dochter, iets wat Campbell sporadisch doet. De laatste keer dat ze publiekelijk met haar dochter verscheen, was op de cover van maartnummer van de Britse Vogue in 2022. Daarop was te zien hoe het Britse topmodel haar toen negen maanden oude dochter gracieus in haar armen hield.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Zondag deelde Campbell een slideshow van meerdere schattige beelden van haar dochter op Instagram, met als bijschrift ‘Blessing’ gevolgd door drie glinsterende hartjes. De eerste foto toont het supermodel en haar mini-me tijdens een bezoek aan een moskee in Abu Dhabi. Op de andere beelden zien we nog meer lieve moeder-dochtermomenten, zoals een knuffel thuis op de bank en een gezamenlijk ritje in een attractie – zonder het gezicht van het meisje in beeld te brengen. De laatste foto is een eerbetoon aan Naomi’s eigen moeder, Valerie Morris.

‘Ze is niet geadopteerd – ze is mijn kind’

Campbell kondigde in mei 2021 de geboorte van haar dochter aan. Dat deed ze via een foto op Instagram, waarop slechts een klein voetje in Naomi’s gemanicuurde hand te zien was. In het interview met de Britse Vogue vertelde het supermodel dat moeder worden “het beste is wat ik ooit heb gedaan”, waaraan ze toevoegde: “Ik heb altijd geweten dat ik op een dag moeder zou worden, maar het is de grootste vreugde die ik me ooit zou kunnen voorstellen. Ik heb geluk dat ik haar heb en dat weet ik.”

Verder zijn er maar weinig details over de komst van haar dochter bekend. Die bewaart Campbell voor haar boek, dat al een tijdje op de planning staat. Toen het supermodel gevraagd werd of ze het tipje van de sluier wilde oplichten, onthulde ze alleen het volgende: “Ze is niet geadopteerd – ze is mijn kind.” Daarmee hielp ze het misverstand de wereld uit dat ze niet de biologische moeder van het meisje zou zijn.