kate-middleton-draagt-alexander-mcqueen-tijdens-kerstmis-in-sandringham-236381
©Geoff Robinson/Shutterstock via ANP

Kate Middleton, prins William en hun kinderen vergezelden koning Charles en de koningin-gemalin op eerste kerstdag tijdens de ochtenddienst in de Sandringham Church. Dit is de eerste Kerstmis die het Britse koningshuis viert sinds het overlijden van koningin Elizabeth II op 8 september.

Turbulente periode

Voordat de pandemie haar dwong in isolatie te blijven op Windsor Castle, bracht koningin Elizabeth sinds 1988 elke kerst door in Sandringham. Hier woonde ze de dienst bij in de St. Mary Magdalene Church omringd door haar familie. Nu, bijna vier maanden na haar dood, lijken de royals een verenigd front te vormen na een overduidelijk turbulente periode.

Eerder deze maand brachten de hertog en hertogin van Sussex hun veelbesproken documentaireserie Harry & Meghan uit op Netflix. In de afleveringen schetste het paar hun kijk op de achtbaan van gebeurtenissen die volgde na hun eerste date in 2016. Naast hun liefdesverhaal vertelden ze over de impact die de persaandacht had op hun geestelijke gezondheid. En hoe ze uiteindelijk voor vrijheid en een nieuw leven in het buitenland kozen.

In Groot-Brittannië bleef de koninklijke familie kenmerkend stil. Tot nu toe is er geen officiële reactie vanuit Buckingham Palace op de documentaire van de familie Sussex. Al zullen senior royals zich schrap zetten voor nog meer beschuldigingen volgende maand, wanneer Prins Harry’s memoires genaamd Spare worden gepubliceerd.

Kate Middleton tijdens Kerstmis

Tijdens kerst was er geen spoor van spanning op het gezicht van de prinses van Wales te lezen toen ze naar de kerk liep, vergezeld door haar drie kinderen en prins William. Het was de tweede keer dat we de royals zagen tijdens kerst. Daarvoor waren ze aanwezig bij het kerstconcert Together at Christmas, dat Kate Middleton organiseerde ter nagedachtenis aan de koningin.

Het gezin is nu gevestigd in Windsor, nadat ze in de zomer vertrokken uit Kensington Palace in Londen. Kate’s kerstoutfit doet dan ook denken aan die van een stijlvolle plattelandsvrouw. Ze ging gekleed in een donkergroene jas in militaire stijl, bruine suède laarzen en een gleufhoed met brede rand en een sierlijke veer. De getailleerde jas is van Alexander McQueen. Kate droeg deze jas al eerder, ook voor een dag vol koninklijke verplichtingen in januari 2020.

Camilla Queen Consort and King Charles III followed by Princess Charlotte, Catherine Princess of Wales, Prince Louis, Prince George and Prince William Christmas Day church service, Sandringham, Norfolk, UK - 25 Dec 2022
©Tim Rooke/Shutterstock via ANP
kate middleton prinses van wales kerstmis 2022
©Tim Rooke/Shutterstock via ANP

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK