alicia-keys-brengt-20-jaar-na-dato-if-i-aint-got-you-opnieuw-uit-voor-queen-charlotte-253499
©Xavier Collin/Image Press Agency/Sipa USA

Bridgerton staat niet alleen bekend om de uitbundige kostuums, maar ook om de talloze popliedjes die in een klassiek jasje worden gestoken. Voor de spin-off Queen Charlotte: A Bridgerton Story doen de makers hier nog een schepje bovenop. Ze strikten Alicia Keys om twintig jaar na dato haar hit If I Ain’t Got You opnieuw uit te brengen – op de Bridgerton-manier.

Alicia Keys x ‘Queen Charlotte’

Het is alweer twintig(!) jaar geleden dat Alicia Keys de hit If I Ain’t Got You uitbracht. Om dit te vieren, trakteert de zangeres ons op een nieuwe versie, uitgevoerd voor de kostuumdrama over koningin Charlotte. Deze Bridgerton-prequel duikt in het verleden van Charlotte en de andere grand dames van de Ton.

Alicia Keys deelt het heugelijke nieuws op Instagram met een videoclip. In de video zien we een orkest dat bestaat uit zeventig vrouwen van kleur, geleid door de Zuid-Afrikaanse dirigent Ofentse Pitse. Tegen Billboard vertelt Alicia Keys waarom ze het zo belangrijk vond om met dit orkest te werken: “Ik heb het gevoel dat het de geest van veel mensen zal openen om te beseffen dat vrouwen van kleur overal thuishoren en dat we altijd overal zijn geweest. Het is magisch.”

Zowel de zangeres als het orkest zijn in de clip gekleed in Renaissance-waardige outfits en prachtige beautylooks. De muzikanten nemen plaats in een ballroom en uiteraard neemt Keys achter de piano plaats, om zichzelf te begeleiden. De zangeres schrijft op Instagram dat ze tranen in haar ogen had tijdens de opnames. ‘Hoe blijft dit nummer dit doen? Ik ben jullie zo dankbaar dat jullie er net zoveel van houden zoals ik!’

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Nederlandse verrassing

Voor de oplettende kijker zit er ook nog een Nederlandse verrassing in de videoclip: niemand minder dan zangeres Rimon is kort te zien. Uiteraard óók gekleed in een prachtige Bridgerton-look.

Benieuwd naar de dromerige versie van If I Ain’t Got You? Je bekijkt en beluistert ‘m hieronder.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys)