fan-van-succession-en-the-white-lotus-dan-wil-je-deze-nieuwe-film-zeker-zien-257300
©HBO

Als er twee series dit jaar bij uitstek onze favoriet zijn, dan zijn het The White Lotus en Succession wel. Nu beide HBO-hitseries (voorlopig) zijn geëindigd (we wachten met smart op het nieuwe seizoen van The White Lotus), weten we even niet wat wet met ons leven aanmoeten. Maar er is ook goed nieuws. Er is namelijk een heuse cross-over (een film!) tussen The White Lotus en Succession in de maak meldt Deadline, met onze favoriete acteurs uit de series. De Hollywoodgoden hebben onze gebeden verhoord. Dit kan niet anders dan veel goeds beloven.

Let op: dit artikel kan spoilers over Succession en The White Lotus bevatten.

Succession ‘meets’ The White Lotus

Wie werd er dit jaar níet meegesleurd in de donkere komedieserie The White Lotus, waarvan het tweede seizoen zich afspeelde op Sicilië, rondom de dramatische Tanya McQuoid (Jennifer Coolidge)? En wie zat er na vier bloedstollende seizoenen níet op het puntje van z’n stoel om eindelijk te ontdekken wie de nieuwe opvolger zou worden van Logan Roy (Brian Cox)? Beide acteurs zijn momenteel niet weg te denken uit Hollywood. En voor fans is er goed nieuws: de acteurs zullen, voor het eerst samen, te zien zijn in een gloednieuw filmproject.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Niemand minder dan Jennifer Coolidge en Brian Cox zullen te zien zijn in de nieuwe misdaadkomedie genaamd Riff Raff. Naast Coolidge en Cox, beiden Emmy-winnaars voor hun rollen in Succession en The White Lotus, zullen ook de Oscarwinnende acteur Dustin Hoffman en Gabrielle Union in de productie spelen.

Misdaadkomedie

De nieuwe film heet Riff Raff en wordt beschreven als een verhaal waarin “het gewone leven van een voormalige crimineel overhoop wordt gehaald wanneer zijn oude familie opduikt voor een langverwachte afrekening”. Oftewel, familiedrama gecombineerd met een donker plot; deze film klinkt toch precies als een mix tussen Succession en The White Lotus?

Dito Montiel regisseert de film, en Cox en Coolidge zijn tevens de executive producers. Producer Marc Goldberg stelde tegenover Deadline enthousiast te zijn over de samenwerking. “Deze film belichaamt het soort misdaadkomedie waarmee we zijn opgegroeid – slim, spannend en vermakelijk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fantastische cast die de personages tot leven zal brengen.”

De opnames van Riff Raff zullen in september plaatsvinden. Net als de releasedatum is het precieze plot van de film nog niet bekend. Maar wij hebben al wat mogelijke scenario’s in ons hoofd. Stel je voor: een dramatische Jennifer Coolidge die samen met een explosieve Brian Cox op zoek gaat naar een moordenaar. Of zal Coolidge ook in deze film wéér achterna worden gezeten om te worden vermoord? Wie weet dit keer wel door Brian Cox? We kunnen in ieder geval niet wachten.