de-opnames-van-de-vierde-bridget-jones-film-zijn-gestart-dit-is-wat-we-tot-nu-toe-weten-299757
©ANP

Het is zover: de opnames van de vierde Bridget Jones-film – oftewel: Bridget Jones: Mad About the Boy – zijn op 9 mei gestart in Londen. Het is inmiddels tien jaar geleden dat we meegezogen werden in het leven van de chaotische, neurotische, onzekere en een tikkeltje slordige dertiger (mét kater) Bridget Jones. De blondine met de twijfelachtige feministische principes is terug. De hoofdrol wordt ook deze keer, hoe kan het ook anders, vertolkt door Renée Zellweger en de actrice is naar verluidt dol op haar personage.

Bridget Jones: Mad About the Boy

Bedenker Helen Fielding had nooit gedacht dat haar vaag autobiografische personage zo populair zou worden. “Ik weet niet wat er met haar zal gebeuren. Ik hoop dat ik weet wanneer de tijd rijp is om haar te killen. Maar het is ook mogelijk dat ik uiteindelijk schrijf over een 60-jarige Bridget. Ze kan net als bijvoorbeeld Bertie Wooster eeuwig doorgaan”, vertelde ze in 1998 aan de Britse Vogue.

Waar gaat de nieuwe Bridget Jones over?

De vierde film gaat zoals gezegd Bridget Jones: Mad About The Boy heten en zal naar verwachting gebaseerd zijn op het gelijknamige boek uit 2013 van Helen Fielding. Het is echter nog niet bekend of de verfilming gebaseerd zal zijn op het originele plot.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Jones is een nieuwe fase van haar leven ingegaan, waarin ze probeert haar sexappeal te behouden. Ze scharrelt daarom met een 29-jarige toyboy die opdook via een datingsite, gespeeld door Leo Woodall uit One Day en The White Lotus. Bridget is in de nieuwe film een alleenstaande moeder die zich na de dood van Mark bevindt in een nieuwe wereld van social media en datingapps. Haar oude vlam Daniel Cleaver (Hugh Grant) keert ook terug. Dus dat zal ongetwijfeld een bijzondere wending aan het verhaal geven.

Hoe ziet de cast eruit?

Naast Renée Zellweger is dus ook Hugh Grant – die terugkeert als workaholic, sexaholic en alcoholist Daniel Cleaver – weer van de partij. De acteur onthulde overigens onlangs dat hij het script van dít deel het beste van allemaal vindt. En dat hij er emotioneel van wordt.

Helaas zijn in het vierde deel de (Mark) Darcy-dagen over, want hij – gespeeld door Colin Firth – is overleden. Iets wat indertijd voor een stortvloed aan reacties op X zorgde. “Waarom, Helen Fielding, waarom toch?” En: “Mijn hele wereld is in duigen gevallen”, zijn maar een paar van de berichten over de dood van de geliefde man in de beroemde rendiertrui. Leo Woodall wordt zoals gezegd de nieuwe love interest van Bridget. Verder maken Chiwetel Ejiofor, Isla Fisher en Emma Thompson de cast voorlopig compleet.

Is er al een releasedatum?

Ja, de film wordt in Amerika en Engeland verwacht op Valentijnsdag 2025, maar het is nog niet officieel bekendgemaakt of de film dan ook in ons land op 14 februari in de bioscoop te zien zal zijn. Zodra er meer details bekend zijn, delen we die uiteraard.