kijktips-december-2022-onze-favoriete-nieuwe-series-en-films-op-de-streamingdiensten-232434
©STÉPHANIE BRANCHU/NETFLIX

Natuurlijk, december is de maand om kerstfilms te kijken. Maar naast de nodige (goede én foute) decemberklassiekers, verschijnen er in december 2022 ook weer fijne series en films op de streamingdiensten. Van nieuwe seizoenen van Emily in Paris en Gossip Girl 2.0 tot een veelbelovende nieuwe Netflix-film met Emma Corrin in de hoofdrol (van wie we toch wel een beetje fan zijn na haar steengoede vertolking van prinses Diana in het vierde seizoen van The Crown, waarvoor ze een Golden Globe won): het belooft de ultieme bankhangmaand te worden. Dit zijn Vogue’s kijktips op de streamingdiensten voor december 2022.

Kijktips december 2022 op de streamingdiensten

De keuze uit streamingdiensten is tegenwoordig alleen al reuze. Of je nou drie abonnementen hebt of één: in deze lijst vind je kijktips van verschillende aanbieders. Geordend per streamingdienst, wel zo handig.

Netflix

Film | The Age of Adaline | 1 december

We zullen er niet om liegen: de reden dat je deze klassieker uit 2015 op je to watch-list wil zetten, is toch wel vanwege de cast. De hoofdrollen zijn namelijk weggelegd voor niemand minder dan Blake Lively en onze ‘eigen’ Michiel Huisman. Zo trap je de decembermaand lekker nostalgisch af.

Films | Lady Chatterley’s lover | 2 december

Die veelbelovende Netflix-film is dus deze, Lady Chatterley’s lover, met Emma Corrin in de hoofdrol. De getrouwde aristocrate Lady Chatterley (Corrin) gaat een verhouding aan met de jachtopziener (Jack O’Connell) op het landgoed van haar man. Al snel staat ze voor een beslissing: haar hart volgen of terugkeren naar haar man, met wie ze niet gelukkig is.

Film | Guillermo del Toroś Pinocchio | 9 december

December is de uitgelezen maand voor een sprookje – maar dan het liefst wel een beetje een moderne. Dat is precies wat Guillermo del Toroś Pinocchio is: het klassieke verhaal van Pinocchio in een nieuw, geanimeerd jasje. Maar Netflix heeft ook het plot een draai gegeven: het verhaal is een stuk donkerder dan het origineel. Maar dan wel weer met stemmen ingesproken door een cast waar je u tegen zegt. Zo hoor je onder anderen Cate Blanchett, Tilda Swinton, Ewan McGregor en Finn Wolfhard.

Film | Passengers | 15 december

Wederom een klassieker met een cast (Jennifer Lawrence én Chris Pratt) waarvoor je de tv met veel plezier aanzet: op 15 december verschijnt Passengers op Netflix. Een romantisch verhaal, al moet je ook wel een beetje van sciencefiction houden.

Serie | Emily in Paris, seizoen 3 | 21 december

Precies op het moment dat je dolgraag in Parijs zou willen zijn – namelijk: midden in december – keert Lily Collins terug als Emily Cooper; op 21 december verschijnt het derde seizoen van Emily in Paris op Netflix. Velen hebben lang uitgekeken naar de nieuwe afleveringen vol lovetriangles, Vespa-ritten en oogverblindende outfits, en het is dan ook het beste kijkvoer voor die loze dagen tussen de feestdagen door.

HBO Max

Serie | Gossip Girl-reboot, seizoen 2 | 1 december

Ook voor de fans van de Gossip Girl-reboot is er goed nieuws: HBO Max komt in december met het tweede seizoen van de serie. Hoewel er gemengd gereageerd werd op het eerste seizoen, besloot HBO Max de serie te verlengen. Of het tweede seizoen een verbetering is? Je oordeelt het zelf vanaf 1 december.

https://youtu.be/QgwI0jXEzOI

Amazon Prime Video

Serie | Modern Love Amsterdam, seizoen 1 | 16 december

De Amerikaanse serie Modern Love is gebaseerd op de gelijknamige, populaire column in The New York Times, en krijgt nu ook een Nederlands tintje. Een nieuw seizoen speelt zich namelijk af in Amsterdam, en gaat over de liefde en relaties in onze hoofdstad.

Videoland

Serie | Sleepers, seizoen 1 | 8 december

Fan van Mocro Maffia? Robert de Hoog, die in de serie Tatta speelt, komt nu met zijn ‘eigen’ Videoland Original: Sleepers. Hoewel de serie volledig losstaat van Mocro Maffia, gaat ook dit verhaal over de onderwereld van Nederland. Martin (gespeeld door De Hoog zelf) is een corrupte agent die tussen de onderwereld van Utrecht en de bovenwereld van de recherche manoeuvreert. Zijn vrouw Noura Oudkerk (Maryam Hassouni, die Dunya in Dunya en Desie speelt) is rechercheur bij de politie, maar Martin voelt zich steeds verder aangetrokken tot de onderwereld. Hoe houdt hij alles geheim en beschermt hij zijn gezin?

Nog niet uitgekeken? Scroll dan nog eens door het aanbod van november 2022: misschien zit er een kijktip tussen die je gemist hebt.