sofia-coppolas-nieuwe-film-priscilla-doet-niet-onder-voor-elvis-bewijst-de-eerste-teaser-258961
©A24

Wat je ook vindt van Baz Luhrmanns overdadige, surrealistische film Elvis, de kracht van Austin Butlers stormachtige hoofdrol was onmiskenbaar. Nu geeft de Oscargenomineerde het stokje door aan een andere hartenbreker voor nog een auteurgedreven, visueel verrukkelijke kijk op deze tumultueuze periode in de muziekgeschiedenis: Sofia Coppola’s nieuwe film Priscilla.

Film over Priscilla Presley

Het cruciale verschil in dit geval? In het grootse nieuwe drama, dat door A24 wordt geproduceerd, draait het niet om de King of Rock and Roll, deze keer gespeeld door Euphoria’s onstuimige Jacob Elordi. Nee, in plaats daarvan draait het om zijn vrouw, Priscilla Presley (gespeeld door Mare of Easttown-ster Cailee Spaeny). En dat is goed nieuws voor iedereen die ontmoedigd was door Olivia DeJonge’s gebrek aan ‘schermtijd’ als de partner van het muziekicoon in de vorige biopic.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Priscilla is zo’n onbelangrijk personage in Elvis, dus ik heb nooit het gevoel gehad dat ik me op hetzelfde terrein begaf”, vertelde Coppola afgelopen oktober aan de Britse Vogue, toen ze zich opmaakte voor de opnames van Priscilla. “Ik denk dat het interessant is om twee totaal verschillende interpretaties van dezelfde gebeurtenissen te hebben. Er zijn enkele aspecten van Elvis’ carrière opgenomen [in deze film], maar het speelt zich allemaal af op de achtergrond van hun relatie en de ontwikkeling van haar identiteit. Ik was zo geïnteresseerd in Priscilla’s verhaal en haar perspectief op hoe het voelde om op te groeien als tiener in Graceland. Ze doorliep alle stadia van de jonge vrouw in zo’n versterkte wereld – een beetje zoals Marie Antoinette.”

Waar gaat ‘Priscilla’ over?

Geschreven door Coppola zelf en gebaseerd op Priscilla’s bestseller Elvis and Me uit 1985 – waarbij Presley ook optreedt als uitvoerend producent – zal de aankomende release de controversiële romance van het paar beschrijven en Priscilla’s leven van haar 15e tot haar 27e in kaart brengen. Ze ontmoette de superster toen ze 14 was en hij 24, en in militaire dienst zat in Duitsland. Het paar trouwde toen ze 21 was. Een jaar later kregen ze een dochter, Lisa Marie. Uiteindelijk scheidden ze na een zesjarig huwelijk.

Sinds Coppola afgelopen herfst op Instagram verscheen, heeft ze haar fans al een paar keer een blik gegund op de set van Priscilla. Ook heeft ze een aantal van haar belangrijkste visuele referenties voor de film gedeeld, van beelden van de trouwdag van Priscilla en Elvis en foto’s van het optreden van laatstgenoemde, tot de glorieuze jaren zestig-mode die we kunnen verwachten en een verleidelijk voorproefje van Spaeny die zich voorbereidt op de opnames in een kapsalon in Memphis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sofia Coppola (@sofiacoppola)

Is er al een trailer?

Op 21 juni kwam de eerste teaser uit. Het begint met een montage van Priscilla als tiener die zich opmaakt en toont ons haar eerste ontmoeting met Elvis en haar aankomst bij de imposante poorten van Graceland. Vervolgens zien we haar poseren voor provocerende polaroids en verbijsterd kijken in haar iconische trouwjurk met kanten mouwen.

De begeleidende omschrijving luidt: “Wanneer de tiener Priscilla Beaulieu Elvis Presley ontmoet op een feestje, wordt de man die al een razendsnelle rock and roll-superster is, iemand die totaal onverwacht is in privémomenten: een opwindende verliefdheid, een bondgenoot in eenzaamheid, een zachtaardige beste vriend. Door de ogen van Priscilla vertelt Sofia Coppola de ongeziene kant van een grote Amerikaanse mythe in Elvis en Priscilla’s lange verkering en turbulente huwelijk – van een Duitse legerbasis tot zijn droomlandgoed op Graceland – in dit diepgevoelde en gedetailleerde portret van liefde, fantasie en roem.”

Wat is de releasedatum van ‘Priscilla’?

Met de aankondiging dat de film in oktober naar het witte doek komt, kun je verwachten dat de film het prijzenseizoen in 2024 zal domineren – en misschien wel meer Oscarnominaties zal krijgen dan Elvis.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.