7-zwijmelfilms-op-netflix-voor-een-romantisch-avondje-op-de-bank-241138
©Netflix

Als romantische komedies dood zijn, moet Netflix de memo nog krijgen. Waar het genre in Hollywood een beetje vermeden wordt (met zo nu en dan uitzonderingen, zoals het aankomende vervolg op The Princess Diaries), zet de streamingdienst juist vol in op de vermakelijke maar bijna altijd voorspelbare films. Neem bijvoorbeeld de populaire tienerromances The Kissing Booth en de reeks van To All the Boys I’ve Loved Before. Maar naast de typische romcoms staan er ook puur romantische films op Netflix die je eerder laten huilen van de dramatiek dan van het lachen.

Romantische films op Netflix

Tussen het aanbod van absolute klassiekers (Notting Hill, Dirty Dancing, Maid in Manhattan – om er een paar te noemen) zijn er ook een aantal verborgen juweeltjes te vinden. Van moderne liefdesverhalen tot meeslepende kostuumdrama’s en films die zelfs het concept van tijd overstijgen. Hier zeven heerlijk romantische films op Netflix voor een avondje zwijmelen op de bank – of je dat nu samen doet, of alleen.

Notting Hill

Laten we eerlijk zijn: er gaat niets boven een jaren negentig-romcom. De woorden ‘I’m just a girl standing in front of a boy asking him to love her‘ van Julia Roberts in Notting Hill behoren tot de meest iconische uitspraken in de filmgeschiedenis, en vinden we niet erg om keer op keer opnieuw te horen. Meer redenen nodig om de film te kijken? Hebben we: Julia’s nineties-garderobe en een jonge Hugh Grant.

Always Be My Maybe

Wanneer een beroemde chef-kok (Ali Wong) terugkeert naar haar geboortestad San Francisco om een nieuw restaurant te openen, komt ze een jeugdvriend (Randall Park) tegen met wie ze het contact verloor na een noodlottige onenightstand. De twee komen weer in elkaars leven, maar hun relatie verloopt niet echt soepel (wat onder meer komt door een pretentieuze versie van Keanu Reeves). Verwacht maffe humor, hilarische oneliners en culturele details.

About Time

Wat als je terug in de tijd kon gaan om de liefde van je leven terug te winnen? In het geval van Tim (Domhnall Gleeson) is dat daadwerkelijk een mogelijkheid, aangezien de mannen in zijn familie kunnen tijdreizen. Zodra hij zijn beslissing heeft gemaakt, staat hem een onvergetelijk avontuur te wachten. Met rollen voor Rachel McAdams, Bill Nighy, Margot Robbie en Tom Hollander.

The Age of Adaline

Nog meer romantiek in combinatie met het thema tijd. Blake Lively en Michiel Huisman schitteren in deze mysterieuze film waarin Adaline (Lively) sinds een auto-ongeluk in de jaren dertig niet ouder wordt. Na jaren van eenzaamheid ontmoet ze in 2015 eindelijk haar grote liefde (Huisman), voor wie ze haar onsterfelijkheid zou willen opgeven. Naast het originele, tranentrekkende verhaal is ook Adaline’s garderobe een reden om te kijken.

Set It Up

Twee assistenten (Zoey Deutch en Glen Powell) besluiten samen te werken nadat ze tot het uiterste worden gedreven door hun bazen (Lucy Liu en Taye Diggs). Ze bedenken een plan om de twee verliefd te laten worden in de hoop dat hun tirannie plaatsmaakt voor een mildere houding. Er ontstaat onvermijdelijk romantiek voor beide koppels, gecombineerd met hilarische scènes en overdreven slapstick.

Lady Chatterley’s Lover

Fans van kostuumdrama’s: deze is voor jullie. Deze verfilming van de gelijknamige roman van de Engelse schrijver D.H. Lawrence uit 1928 is pas verschenen op Netflix. We zien Emma Corrin die in de huid kruipt van Lady Chatterley, een ongelukkig getrouwde aristocrate. Ze gaat een hartstochtelijke verhouding aan met de jachtopziener op het landgoed van haar man en wordt smoorverliefd op hem.

The Half of It

In Alice Wu’s coming-of-age-verhaal raakt de verlegen middelbare scholiere Ellie (Leah Lewis) bevriend met haar charmante studiegenoot Paul (Daniel Diemer). Hij betaalt haar om namens hem brieven te schrijven aan zijn crush Aster (Alexxis Lemire). Naarmate ze hechter worden, beseft Ellie dat zij ook gevoelens heeft voor Aster. Het resultaat is een diep ontroerende zoektocht naar ras, seksualiteit en de bitterzoete aard van onbeantwoorde liefde.