nieuw-op-netflix-in-februari-2023-deze-series-wil-je-op-je-kijklijst-zetten-240263
©Netflix

Hangen we in februari nóg meer op de bank dan in de voorgaande, minstens zo donkere en koude maand januari? Het zal ongetwijfeld ook afhangen van het nieuwe aanbod op de streamingdiensten. Net als elke maand dook Vogue.nl weer in de nieuwe releases en zetten we de leukste nieuwe films en series op een rij – zodat jij zelf kunt bepalen of het inderdaad (nu al) de ultieme bankhangmaand van het jaar wordt. Deze series en films zijn in februari 2023 nieuw op Netflix en de andere streamingdiensten.

Nieuw op Netflix in februari 2023

Serie | Class, seizoen 1 | 3 februari

Fan van de Spaanse Netflix-serie Elite? Dan wil je ook zeker de Indiase versie op je to watchlist zetten, genaamd Class. Het plot van de twee series heeft opvallend veel overeenkomsten – in Class gaan drie studenten uit een arme buurt naar een exclusieve middelbare school in Delhi, waar geheimen en geruchten uiteindelijk tot moord leiden – maar dan in een Indiaas jasje, geproduceerd door Netflix India. Een kijktip voor wie niet uitgekeken raakt op het genre highschoolseries met een creepy twist.

Film | Bullet Train | 4 februari

Ja, we hebben momenteel onze ogen vooral gericht op de film Babylon met Margot Robbie en Brad Pitt in de hoofdrol, maar dat is niet de enige film die in 2022 uitkwam waar Pitt in te zien is. Ook de film Bullet Train verscheen afgelopen zomer in de bioscoop, en is vanaf februari 2023 al te zien op Netflix. Hoewel de filmrecensies nogal uiteenlopen – en dus niet unaniem positief zijn – maakt de actiefilm met de A-lister in de hoofdrol je wellicht toch nieuwsgierig.

Serie | You, seizoen 4 | 9 februari

Er zijn van die series die zo’n enorme fanbase hebben opgebouwd dat Netflix het eigenlijk niet kan maken er géén nieuw seizoen van te maken. You is zo’n serie. Hoe kan het ook anders, met Penn Badgley in de hoofdrol van de aantrekkelijke, maar ultieme creep Joe Goldberg? Deze maand verschijnt eindelijk het vierde seizoen van de serie, waarvoor Joe afreist naar Londen. Deze keer doet hij zich voor als literatuurprofessor Jonathon Moore aan een Britse universiteit. Hij is verrast dat hij het leuk vindt om les te geven, hoewel hij omringd wordt door egocentrische socialites. Maar wanneer er moorden op leden van deze rijke Londense elites worden gepleegd, ontdekt Joe dat hij niet de enige is met een duister geheim.

https://youtu.be/3COY_HrMngc

Serie | The Beauty Queen of Jerusalem, seizoen 1 | 9 februari

De veelbelovende Israëlische serie The Beauty Queen of Jerusalem komt in februari 2023 eindelijk ook naar de Nederlandse Netflix – in mei 2022 verscheen de serie al op Netflix in de US. De serie, een verfilming van het gelijknamige boek van schrijver Sarit Yishai-Levi, won in Israel al meerdere filmprijzen. Het plot gaat over de Joodse familie Ermosa in het begin en midden van de twintigste eeuw, in het Ottomaanse rijk, het Britse mandaat Palestina en tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van Israël – een historisch drama dat een diepe indruk achterlaat.

Film | Your Place Or Mine | 10 februari

Soms – of eigenlijk: vrijwel altijd – zijn twee A-listers als hoofdrolspelers en je favoriete genre goed genoeg om een film aan je kijklijst toe te voegen. Your Place or Mine is precies dat. Genre? Romantische komedie. Hoofdrolspelers? Reese Witherspoon en Ashton Kutcher. Schrik niet van het mind-blowing plot: wanneer beste vrienden Debbie en Peter (Witherspoon en Kutcher, uiteraard) een week van huis ruilen (van New York naar Los Angeles en vice versa), krijgen ze een kijkje in elkaars leven, dat nieuwe deuren opent. De perfecte film voor een filmavond met vriendinnen.

Serie | The Law According to Lidia Poët, seizoen 1 | 15 februari

The Law According to Lidia Poët is een Italiaanse Original, met een bijzonder plot: de serie gaat over de eerste vrouwelijke advocaat van Italië. Gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van Lidia Poët resulteert deze productie in een historisch drama op je beeldscherm – gemixt met een vleugje Italiaanse kostuumdrama.

Overige streamingdiensten 

Film | Black Panther: Wakanda Forever | 1 februari | Disney+

De nieuwste Black Panther-film in de bios gemist? Goed nieuws: de Marvelfilm verschijnt deze maand al op Disney+. Een film die je wil zien: niet alleen is-ie cultuurbepalend om verschillende redenen, ook wordt Chadwick Boseman, die in augustus 2020 aan darmkanker overleed, op bijzonder wijze geëerd. Hier lees je meer over het tweede deel in de reeks, met onder anderen actrice Letitia Wright in een van de hoofdrollen.

Films | The Hunger Games-triologie | 1 februari | Videoland

Écht goede films kun je blijven kijken. (Voor de zoveelste keer) zin in een marathon van The Hunger Games? Dan heb je geluk: alle vier de films met Jennifer Lawrence als Katniss Everdeen in de hoofdrol verschijnen deze maand op Videoland.

Serie | Normal People, hele serie | 2 februari | NPO Plus

Fan van de boeken van Sally Rooney? En misschien wel van het boek Normal People in het bijzonder? Je bent in dat geval niet de enige, want het populaire boek werd (in de vorm van een serie) in 2020 al naar het witte doek vertaald. Alle afleveringen daarvan verschijnen vanaf 2 februari op NPO Plus. Het plot gaat over de jonge geliefden Marianne (gespeeld door Daisy Edgar-Jones, die ook de rol van Kya in Where the Crawdads Sing vervult) en Connell (gespeeld door Paul Mescal, die voor die rol een BAFTA ontving), die uit verschillende milieu’s komen.

Meer kijktips? Dit was er nieuw op Netflix en op de andere streamingdiensten in januari 2023.