bekijk-de-officiele-trailer-van-the-new-look-de-nieuwe-serie-over-christian-dior-282758
©Roger DO MINH

2024 is nu al een goed kijkjaar voor modefans. Niet alleen verschijnt er zeer binnenkort (19 januari) een serie over Cristóbal Balenciaga, een kleine maand later kun je ook een show over het leven van een andere iconische ontwerper kijken: Christian Dior. In de kersverse serie van Apple TV+, die de toepasselijke naam The New Look heeft en op 14 februari 2024 in première gaat, krijgen we als kijkers een nieuw inkijkje in de baanbrekende carrière van Christian Dior. Nadat eerder al beelden van de productie verschenen, heeft de streamingdienst nu ook de officiële trailer vrijgegeven – en die belooft veel goeds.

Serie The New Look

De serie belicht de opkomst van Dior. Nadat hij in 1942 tijdens de Tweede Wereldoorlog het Franse leger verliet, ging hij werken bij het modehuis Lucien Lelong in het door de nazi’s bezette Parijs. Vervolgens richtte hij een paar jaar later, in 1946, zijn eigen gelijknamige label op. Diors eerste negentigdelige collectie was een regelrechte hit en werd al snel ‘The New Look’ genoemd, een benaming bedacht door Carmel Snow, hoofdredacteur van Harper’s Bazaar.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Het is een verhaal dat nog niet verteld is”, zegt uitvoerend producent, schrijver en regisseur Todd A. Kessler. “Monsieur Diors persoonlijke verhaal inspireerde mensen om weer te dromen. Het inspireert me dat hij dat deed door middel van creatie, en het idee dat creatie overleven is.” Kessler wil licht schijnen op de “buitengewone tijden en de buitengewone mensen die daarin leefden”, zegt hij. “De verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog brachten de mensheid op de knieën en de onbekende Christian Dior, een overlevende van de vier jaar durende nazi-bezetting van Parijs, hielp met zijn creaties de geest en het verlangen om weer te leven.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Beeld uit de nieuwe serie The New Look
©Roger DO MINH
John Malkovich als Lucien Lelong.

Dior vs. Chanel

De show, met Ben Mendelsohn in de rol van Christian Dior, volgt de carrière van de ontwerper tijdens de Tweede Wereldoorlog en concentreert zich op zijn rivaliteit met Coco Chanel, gespeeld door Juliette Binoche. Niet alleen stonden hun ontwerpen lijnrecht tegenover elkaar (waar Chanel voor losse silhouetten pleitte, was Dior juist een voorstander van geaccentueerde tailles), ook buiten hun ateliers strookte het niet bepaald tussen de twee. Chanel sloot haar deuren aan het begin van de oorlog en werkte mee met de nazi’s, terwijl Diors zus Catherine werd gearresteerd, gemarteld en geïnterneerd in het concentratiekamp Ravensbrück voor haar werk voor het Franse verzet.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Juliette Binoche als Coco Chanel
©Roger DO MINH
Juliette Binoche als Coco Chanel en Emily Mortimer als Vera Lombardi.

Naast Mendelsohn en Binoche zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Michael Carter als Diors vader Maurice, Maisie Williams als zijn zus Catherine, Glenn Close als Harper’s Bazaar-hoofdredacteur Carmel Snow en John Malkovich als ontwerper Lucien Lelong.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Maisie Williams als Diors zus Catherine
©Roger DO MINH
Maisie Williams als Diors zus Catherine.

Officiële trailer

Nu de release van de serie nadert (omcirkel 14 februari in je agenda), trakteert Apple TV+ ons op de eerste beelden van The New Look. In een reeks productiestills zagen we eerder al de verschillende personages tot leven komen. Nu geeft de streamingdienst ook de officiële trailer vrij, waarin we prachtige beelden zien van het Parijs van de jaren veertig en vele (couture)shows – en waarin we de rivaliteit tussen Dior en Chanel kunnen voelen.