na-harry-potter-krijgt-ook-millennialfavoriet-twilight-een-reboot-250698
©Alamy Stock Photo

De modewereld mag misschien een beetje moe worden van de Y2K-nostalgie, in Hollywood is dat nog lang niet het geval. Op 19 april kwam The Hollywood Reporter met het nieuws dat entertainmentbedrijf Lionsgate de Twilight-franchise opnieuw gaat uitbrengen in de vorm van een tv-serie, waarbij auteur Stephenie Meyer naar verwachting nauw betrokken zal zijn bij het project. Dat betekent dat er een reboot van Twilight aankomt.

Twilight krijgt een reboot

De oorspronkelijke kaskrakers over vampieren, die wereldwijd omgerekend meer dan 2,8 miljard euro opbrachten, betekenden internationale faam voor Robert Pattinson en Kristen Stewart, en brachten een generatie ‘Twi-hards’ voort met een fanatieke belangstelling voor de twee acteurs. “Ik kan geen vrije geest zijn”, vertelde Stewart over het verschil tussen haar eigen leven en haar vrolijke personage in de film On the Road voor het oktobernummer van de Britse Vogue in 2012. “Niet op een normale, relateerbare manier in ieder geval. Ik kan niet eens mijn eigen boodschappen doen of door een winkelcentrum lopen.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Momenteel bevindt de Twilight-serie zich in het vroegste stadium van ontwikkeling – er is nog geen netwerk of schrijver aan verbonden – maar er zijn genoeg andere noughties reboots die het productiejaar ingaan en een heel nieuwe generatie A-listers zullen lanceren. Als eerste op het scherm? The Hunger Games-prequel, genaamd The Ballad Of Songbirds And Snakes, met Rachel Zegler en Hunter Schafer. Geïnspireerd op de gelijknamige roman van Suzanne Collins speelt de actie zich af 62 jaar voordat Jennifer Lawrence als Katniss Everdeen een revolutie ontketent in PanEm. We volgen de jonge Coriolanus Snow als hij bevriend raakt met een meisje dat voorbestemd is om mee te doen aan de tiende Spelen.

Harry Potter-serie

HBO Max, dat zich onlangs omdoopte tot Max, kwam eerder deze maand in opspraak toen het bedrijf aankondigde een Harry Potter-serie te produceren, geïnspireerd op het universum van JK Rowling. “De serie zal een nieuwe cast bevatten om een nieuwe generatie fandom te leiden, vol met de fantastische details, geliefde personages en dramatische locaties waar Harry Potter-fans al meer dan 25 jaar van houden”, schreef de streamingdienst in een verklaring. Daarbij weigerde het bedrijf in te gaan op de controverse rond Rowling van de afgelopen jaren.

“Elk seizoen zal authentiek zijn aan de originele boeken en deze ongelooflijke avonturen naar een nieuw publiek over de hele wereld brengen, terwijl de originele, klassieke en geliefde films de kern van de franchise blijven vormen”, aldus de streaminggigant.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.