deze-vakantiefilms-van-mary-kate-en-ashley-olsen-wil-je-nog-een-keer-zien-221865

Op tienerzomervakantie à la Mary-Kate en Ashley Olsen. Eentje waarvoor alle onkosten betaald worden en waar niets anders op de agenda staat dan een beetje spelen. Dat is wat we, diep in ons hart, allemaal wel willen. Toch? Vogue-redacteur Emma Specter over haar fascinatie voor de vacation movies van Mary-Kate en Ashley.

Deze vakantiefilms van Mary-Kate en Ashley wil je nog een keer zien 

Of ze nu in Atlantis of in Rome waren, de It-girl-times-two-tweeling was altijd uitgedost in de meest modieuze – voor kinderen in ieder geval – tankini’s en sarongs, ontmoette leuke jongens op verschillende stranden, verijdelde de complotten van gemene meisjes en altijd, áltijd met perfect haar. Ik weet dat ik geen blond kindsterretje ben, maar deze manier van vakantie vieren heeft zich in mijn brein geprent als de ideale manier om te ontspannen en de wereld te zien. En dat beeld is niet zo gemakkelijk uit te bannen.

Hieronder dus een ranglijst met de beste (of in ieder geval meest gedenkwaardige) Olsen twin-vakantiefilms. Laat ze je inspireren om je droomreis te plannen, zet ze op je guilty pleasure-lijst of gooi op zijn minst wat glitter haarmist in 2002-stijl in je winkelwagen de volgende keer dat je bij de drogist bent.

10. To Grandmother’s house we go (1992) 

 

Deze film is lief, maar eerlijk gezegd nogal saai – niet beledigend, kleine Olsens, jullie waren behoorlijk schattig, maar ik raakte pas echt geïnteresseerd toen jullie eenmaal in jullie ‘cargo-broek-en-Starbucks-tijdperk’ kwamen.

 

9. The Challenge (2003) 

 

Je zou kunnen zeggen dat er geen Olsen-twin-film te cheesy is, maar dat was voordat ik The Challenge zag. De meisjes werden als tienerzusjes gefilmd voor een reality spelshow in Mexico. Een mix dus van m’n reality-tv-obsessie en m’n Olsen-vakantiefilm-obsessie.

 

8. Our lips are sealed (2000) 

 

Dit complot is anders dan anders: de tweeling wordt door de FBI in getuigenbescherming geplaatst nadat ze getuige waren van een museumoverval en naar Australië gestuurd. Ik hou echter van het deel waarin MK en Ash een kwaadaardige huurmoordenaar straffen door zijn teennagels te lakken. Tja…

 

7. Getting There (2002)

 

Oké, nu komen we ergens. Ik ben dol op een goede roadtripfilm – hallo, Crossroads – en dit is geen uitzondering. Hoewel ik m’n bedenkingen heb over waarom de betreffende roadtrip naar de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City, Utah is.

 

6. Winning London (2001)

 

Kan iemand Londen ooit echt winnen? Afgezien van die vraag, kan ik deze film niet mijn volledige steun geven, omdat het draait om een Model VN-conferentie op de middelbare school, wat natuurlijk nerd-shit is. Toch, kijken.

 

5. How the West was fun (1994) 

 

Wat meer geduld heb ik voor deze kleine Olsen-film en dan vooral vanwege de naam. Ook is iets over een avontuur op een ranch onder leiding van twee kleine meisjes waanzinnig schattig, toch? Ik ben immers niet van steen.

 

4. When in Rome (2002)

 

Deze film zie ik graag als een voortzetting van het uitgebreide universum van The Lizzie McGuire Movie. Al wordt Lizzie aangezien voor een Italiaanse popster en werken de Olsens bij een internationaal modebedrijf in Rome. Er ontstaat in ieder geval drama en dat is wat we willen.

 

3. Passport to Paris (1999)

Oh la la, het plezier dat ik had tijdens het kijken naar deze film toen ik op de middelbare school zat en leeftijdsgenoten vooral drugs probeerden en seks hadden. Ach, het was het waard om MK en Ash door Parijs te zien crossen op bromfietsen met schattige jongens (of jongens die schattig leken toen ik 14 was).

 

2. New York Minute (2004)

 

Hoe kan ik hier niet van houden? Het speelt zich af in mijn geboorteplaats en draait om twee brutale tieners op Long Island die van school switchen naar Manhattan. Iconische rode baret van MK, iconische cameo van Eugene Levy, icoongedrag alom.

 

1. Holiday in the sun (2001)

 

My name is Briana Wallace, and I get what I want—and this winter break, I want Jordan.” Is er ooit een meer onsterfelijke zin in een film uitgesproken? In deze film niet alleen Megan Fox als hot mean girl, maar ook de ondoorgrondelijke verwaandheid van de Olsen-tweeling. Zij moeten namelijk door hun vader worden omgekocht met donuts om op vakantie te gaan naar de Bahama’s aan boord van een privévliegtuig. Want, al hun vrienden gingen naar Hawaï! Kan niet. Hoe dan ook, dit is verreweg de beste film in het smeuïge Olsen-repertoire. Lekker opnieuw kijken, bedank me later.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.