alles-wat-je-wil-weten-over-seizoen-2-van-wednesday-237896
©Netflix

Het is officieel: Wednesday keert terug voor een tweede seizoen. Niet geheel verrassend, gezien de populariteit van de Netflix-serie. Toch gingen er geruchten over een annulering. Alles wat je wil weten over Wednesday seizoen twee lees je hier.

‘Wednesday’ seizoen 2

Op social media maakt Netflix bekend dat Wednesday een vervolg krijgt. Het eerste seizoen van de spin-off van The Addams Family was op z’n zachtst gezegd een grote hit. De Netflix-serie slaagde er zelfs in Stranger Things te overtreffen door in de eerste week meer dan 340 miljoen kijkuren te vergaren. Hiermee werd Wednesday de meest bekeken Engelstalige Netflix-serie van het moment.

Toch was een toekomst voor de serie niet vanzelfsprekend. Op social media – en dan met name op TikTok – gingen de geruchten rond dat de serie misschien niet verder zou gaan. De reden? In het kort: Netflix verkocht het productiebedrijf achter Wednesday, MGM Studios, aan Amazon. Die verkoop deed fans speculeren over een mogelijke annulering. Gelukkig maakt Netflix nu bekend dat we onze favoriete sadistische zus weer in een nieuw seizoen zullen zien. Hoewel Netflix nu dit nieuws deelt, bestaat er nog wel een mogelijkheid dat de serie verhuist naar Amazon Prime Video.

Plot en cast

Het eerste seizoen van Wednesday had van alles wat: fantasy, horror, mysterie, maar ook humor. In acht afleveringen zagen we hoe Wednesday Addams haar eerste jaar als student aan Nevermore Academy doorkomt. Hier probeert ze haar opkomende paranormale vermogens onder de knie te krijgen, maar ook een moordpartij te dwarsbomen die de stad terroriseert. Daarnaast probeert ze het bovennatuurlijke mysterie op te lossen dat haar ouders 25 jaar geleden in de problemen bracht. (Alsof gewone puberproblemen niet genoeg zijn.)

Uiteraard verwachten we Jenna Ortega opnieuw als Wednesday Addams te zien in het nieuwe seizoen. Met Entertainment Tonight deelt de actrice al dat ze hoopt dat haar personage in het nieuwe seizoen nog ‘donkerder’ zal zijn: “Ik denk dat ik wil dat ze de weg inslaat van de antiheld in plaats van een typische held.”

Naast de terugkeer van Ortega spreekt co-showrunner Miles Millar ook over het belang van haar moeder in de serie. Met TVLine deelt hij: “De relatie tussen Wednesday en Morticia (gespeeld door Catherina Zeta-Jones, red.) is ook essentieel voor de show, en het idee dat Wednesday haar eigen weg buiten de familie probeert te vinden, is belangrijk.”

Officiële statements over de cast van seizoen twee zijn nog niet gemaakt. Wel hopen we heel wat personages terug te zien. Niet alleen leden van de Addams-familie, maar ook Gwendoline Christie als schoolhoofd Larissa Weems, Emma Myers als Enid Sinclair en Joy Sunday als Bianca Barclay.

Releasedatum

Wanneer onze volgende binge-sessie in kan gaan, is nog niet bekendgemaakt. Maar als de productie hetzelfde schema aanhoudt als voor het eerste seizoen, zal de serie zes maanden nodig hebben om te filmen en acht maanden voor post-productie. Dat zou betekenen dat seizoen twee van Wednesday in de eerste helft van 2024 zal verschijnen. Gelukkig kunnen we ons tot die tijd vermaken met soortgelijke Netflix-series.