haal-de-zwarte-eyeliner-maar-tevoorschijn-seizoen-2-van-wednesday-is-onderweg-237896
©Netflix

Het is officieel: Wednesday keert terug voor een tweede seizoen. Niet geheel verrassend, gezien de populariteit van de Netflix-serie. Toch gingen er geruchten over een annulering. Alles wat je wil weten over Wednesday seizoen 2 lees je hier.

‘Wednesday’ seizoen 2

Op social media maakte Netflix al eerder bekend dat Wednesday een vervolg krijgt. Het eerste seizoen van de spin-off van The Addams Family was op z’n zachtst gezegd een grote hit. De Netflix-serie slaagde er zelfs in Stranger Things te overtreffen door in de eerste week meer dan 340 miljoen kijkuren te vergaren. Hiermee werd Wednesday de meest bekeken Engelstalige Netflix-serie van het moment.

Toch was een toekomst voor de serie niet vanzelfsprekend. Op social media – en dan met name op TikTok – gingen de geruchten rond dat de serie misschien niet verder zou gaan. De reden? In het kort: Netflix verkocht het productiebedrijf achter Wednesday, MGM Studios, aan Amazon. Die verkoop deed fans speculeren over een mogelijke annulering. Gelukkig maakte Netflix in januari 2023 bekend dat we onze favoriete sadistische zus weer in een nieuw seizoen zullen zien.

Plot

Het eerste seizoen van Wednesday had van alles wat: fantasy, horror, mysterie, maar ook humor. In acht afleveringen zagen we hoe Wednesday Addams haar eerste jaar als student aan Nevermore Academy doorkomt. Hier probeert ze haar opkomende paranormale vermogens onder de knie te krijgen, maar ook een moordpartij te dwarsbomen die de stad terroriseert. Daarnaast probeert ze het bovennatuurlijke mysterie op te lossen dat haar ouders 25 jaar geleden in de problemen bracht. (Alsof gewone puberproblemen niet genoeg zijn.)

Het plot van seizoen 2 is nog niet bekend, maar Ortega heeft wel onthuld dat het volgende seizoen ‘meer episodisch’ zal zijn, waarbij elke aflevering bijna als een op zichzelf staande film functioneert en ook wat meer naar horror neigt. “We breiden de bovennatuurlijke wereld zeker uit”, vertelde ze Vanity Fair in februari 2024. “In het eerste seizoen hadden we afleveringen die er visueel echt uitsprongen. De dansaflevering was echt een grote aflevering, en die setting was heel bijzonder en het voelde een beetje als prom night, of Carrie. Elke aflevering [van seizoen 2] die ik tot nu toe heb gelezen is zo. Het staat gewoon op zichzelf als een zeer memorabele scène of stukje of setting. En ik denk dat dat is waar ik het meest enthousiast over ben. Om dat voor elkaar te krijgen voor acht afleveringen is, denk ik, echt ongelooflijk.”

Cast

Uiteraard verwachten we Jenna Ortega opnieuw als Wednesday Addams te zien in het nieuwe seizoen. Met Entertainment Tonight deelt de actrice al dat ze hoopt dat haar personage in het nieuwe seizoen nog ‘donkerder’ zal zijn: “Ik denk dat ik wil dat ze de weg inslaat van de antiheld in plaats van een typische held.”

Naast de terugkeer van Ortega spreekt co-showrunner Miles Millar ook over het belang van haar moeder in de serie. Met TVLine deelt hij: “De relatie tussen Wednesday en Morticia (gespeeld door Catherina Zeta-Jones, red.) is ook essentieel voor de show, en het idee dat Wednesday haar eigen weg buiten de familie probeert te vinden, is belangrijk.”

Daarnaast keren Hunter Doohan (Tyler Galpin), Percy Hynes White (Xavier Thorpe), Emma Myers (Enid Sinclair), Joy Sunday (Bianca Barclay) terug. En uiteraard keren familieleden Luis Guzmán (Gomez Addams) en Fred Armisen (Uncle Fester) terug.

Spin-off

Naast de hitserie Wednesday is een spin-off in ontwikkeling bij Netflix, waarin Fred Armisens Uncle Fester centraal zal staan. Verwacht de komende maanden meer nieuws hierover.

Releasedatum

Wanneer onze volgende binge-sessie in kan gaan, is nog niet bekendgemaakt. In januari 2023 werd al bekend dat een nieuw seizoen in de maak is, maar de productie werd uitgesteld als gevolg van de WGA- en SAG-AFTRA-stakingen. Hierdoor is het onwaarschijnlijk dat Wednesday voor 2025 terugkeert op Netflix. Gelukkig kunnen we ons tot die tijd vermaken met soortgelijke Netflix-series.