klaar-met-wednesday-dan-wil-je-deze-soortgelijke-netflix-series-zien-233963
©Netflix

De serie Wednesday staat nog maar net op Netflix, maar verbreekt nu al records. In de eerste week keken wereldwijd vijftig miljoen huishoudens naar de spin-off van The Addams Family. Dit zorgde volgens de streamingdienst voor ‘de meeste uren bekeken in een week voor een Engelstalige serie op Netflix’. Hiermee stoot de serie seizoen vier van Stranger Things van de troon. Leuk nieuws, maar dat zoveel mensen de serie hebben gebinged, betekent ook dat velen nu alweer zitten te wachten op het nieuwe seizoen. Gelukkig hebben we zes soortgelijke series als Wednesday verzameld, die je in de tussentijd zoet houden.

Soortgelijke series als Wednesday

The Umbrella Academy | 3 seizoenen

Deze serie vertelt het verhaal van een volledig ontspoorde familie van geadopteerde superhelden. De broers en zussen herenigen om het mysterie van de dood van hun vader op te lossen. Ze hebben acht dagen de tijd om alles op een rijtje te krijgen en de wereld te redden van een apocalyps.

Chilling Adventures of Sabrina | 4 seizoenen

Net als Wednesday is deze serie een remake. The Chilling Adventures of Sabrina vertelt het verhaal van Sabrina Spellman (gespeeld door Kiernan Shipka), een tienermeisje dat half heks en half mens is. Ze heeft haar hele leven uitgekeken naar haar zestiende verjaardag, maar boze krachten dwingen haar om te kiezen tussen het pad van het licht en het pad van de nacht.

A Series of Unfortunate Events | 3 seizoenen

In deze serie proberen de bijzondere Baudelaire-weeskinderen de familiegeheimen te ontrafelen. Ze worden zwaar op de proef gesteld, onder meer door de slechte graaf Olaf (gespeeld door Neil Patrick Harris, bekend van How I Met Your Mother).

You | 3 seizoenen

Deze Netflix-serie is waarschijnlijk de bekendste in het rijtje. You is misschien op een andere manier griezelig (lees: stalking, moord), maar dit is de serie waar velen Wednesday-actrice Jenna Ortega van kennen. Ortega speelt Ellie Alves, het buurmeisje van Joe, in het tweede seizoen. Het eerste deel van seizoen vier is te zien vanaf 9 februari 2023.

The Midnight Club | 1 seizoen

In een verzorgingstehuis voor terminaal zieke jongvolwassenen komen acht patiënten elke avond om middernacht bij elkaar om verhalen te vertellen. Ook sluiten ze een pact dat de volgende van hen die sterft de groep een teken zal geven, als bewijs dat er leven is na de dood. The Midnight Club is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1994 van Christopher Pike.

Locke & Key | 3 seizoenen

Deze Netflix-serie is gebaseerd op de gelijknamige, populaire stripboeken en volgt twee broertjes en hun zusje. Na de moord op hun vader verhuizen ze naar het huis van hun voorouders. In het huis vinden ze magische sleutels, die hun krachten en talenten geven.

Meer kijktips nodig? Dit zijn onze favoriete nieuwe series en films op de streamingdiensten in december 2022.