de-zomergarderobe-van-hertogin-kate-is-verreweg-haar-beste-oordeel-zelf-213281
©Max Mumby/Indigo

Hou je vast royal style-watchers; we gaan namelijk een uitspraak doen. De zomergarderobe van de hertogin van Cambridge is verreweg haar beste. Van de Chelsea Flower Show tot Wimbledon, Kate komt tot leven in de warmere maanden als haar agenda volloopt met Great British evenementen die aansluiten bij haar persoonlijke interesses.

De zomergarderobe van hertogin Kate

De kenmerken van de stijl van de hertogin – Erdem-bloemen, Alessandra Rich-polkadots – doen het goed in juni en juli. De tijd waarin haar jassen bij de stomerij zijn, haar Jimmy Choo’s even met pensioen gaan en de Castañer-espadrilles tevoorschijn komen. Bij Ascot laat Kate haar ‘My Fair Lady-geïnspireerde kant’ zien, verzorgd door Dolce & Gabbana.

Voor Royal Horticultural Society-festivals kiest Kate voor Emilia Wickstead, terwijl ze bij polowedstrijden de voorkeur geeft aan betaalbare LK Bennett-jurken. De seizoensgebonden verfbeurt – waarbij Kate, zoals veel vrouwen in de zomer, voor een lichtere tint kiest – ziet er zachter uit en verwijst naar zomerse weken op het strand in Mustique.

Kate & William
©GettyImages

Kate’s voorkeur voor bloemen en bloesem is te danken aan Erdem. Hier zien we haar samen met the Queen en Prins William bij de Chelsea Flower Show 2020.

duchess of Cambridge
©Getty Images

Haar eerste ‘opkomende designer moment’: Kate in Barbara Casasola in 2016.

Prinsessenmotief

De ’toeschouwersstijl’ van Wimbledon is Kate op haar lijf geschreven. Herinner je je de mediagekte als ze in 2016  aankomt in een felgele Roksanda outfit, die haar man later de bijnaam ‘de bananenjurk’ geeft? Datzelfde jaar draagt ze een midi van Alexander McQueen, gedetailleerd met de obsession-print van het merk: een symmetrische mengelmoes van schedels, vlinders en lippen. Niet het meest gebruikelijke prinsessenmotief.

Kate
©Tim Rooke/Shutterstock

Alessandra Rich polka dots bij Bletchley Park in 2019

Kate
©Samir Hussein

Grote glimlach in een jurk van The Vampire’s Wife in Belize.

Kate Middleton
©Danny Martindale

De memorabele bananengele Roksanda jurk in actie in 2014.

Kate
©Zak Hussein – Corbis

Kate’s ‘Dolce & Gabbana My Fair Lady moment’ bij Ascot in 2016.

Regelmatig verrast Kate ons in een nietsvermoedend merk dat meteen de interesse wekt. Barbara Casasola is zo’n label dat in 2016 het zogenaamde ‘Kate-effect’ veroorzaakt. De off-the-shoulder ribgebreide jurk van de Spaanse ontwerper is ongewoon minimalistisch en cool voor de hertogin.

Tijdens een recente reis naar Belize draagt ze een roze metallic jurk die onmiskenbaar het werk is van Susie Cave voor The Vampire’s Wife. Het dragen van dé kleur van het seizoen door een cool-girl label, geliefd bij Keira Knightley, Sienna Miller en Alexa Chung, betekent dat Kate haar vinger aan de modepols heeft – ongeacht hoeveel Sledge-hakken ze in het verleden ook heeft gedragen.

Kate
©Chris Jackson

Een favoriete Suzannah jurk tijdens een mooie zomer in Sheffield, 2020

Kate
©Samir Hussein

Hier bewijst Kate dat een klassieke zomerjurk nooit faalt bij een polowedstrijd.

Met een nieuwe waardering voor vintage ziet de zomer er veelbelovend uit voor Kate. Ze is immers liefhebber van vrouwelijke silhouetten en vrolijke prints. Wij kunnen niet wachten om te zien in welke outfits de hertogin de zomerse Great British events gaat bezoeken.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk