of-ze-dit-jaar-nu-wel-of-niet-komt-bekijk-hier-de-beste-looks-van-beyonce-op-het-met-gala-296336

Beyoncé is een modekameleon, zowel op als naast het podium. Op dit moment, in haar Cowboy Carter-tijdperk, draagt de zangeres voornamelijk westernkleding. Daarvoor was ze haar innerlijke disco diva aan het channelen en schilderde ze de wereld zilver tijdens haar Renaissance-tour. Dat Beyoncé zich duidelijk aan een thema weet te houden, is perfect voor het Met Gala.

Eerdere verschijningen

Beyoncé heeft een lange geschiedenis met het Met Gala. In 2008 was ze er voor het eerst bij voor Superheroes: Fashion and Fantasy. Als het gaat om de rode loper van het Met Gala, heeft Beyoncé Givenchy altijd een warm hart toegedragen: de laatste vijf keer droeg ze op maat gemaakte creaties van de voormalige creatief directeur van het Franse label, Riccardo Tisci.

In 2012 schitterde ze in een ombré couturejurk met een paarse gevederde sleep die mooi drapeerde over de grote trap van het Metropolitan Museum of Art. Fast forward naar 2014, toen Beyoncé hoge ogen gooide met een diep uitgesneden jurk van gaas en een bijpassende sluier die over haar ogen werd getrokken. Het jaar daarop kwam ze terug in nog een andere gevaarlijk doorschijnende jurk, met kristallen borduursels die haar curves volledig tentoonstelden. Maar de meest gewaagde van allemaal was misschien wel de nu zo trendy ‘naakte jurk’ die ze in 2015 droeg, tijdens het thema China: Through the Looking Glass.

Beyoncé heeft de rode loper van het museum niet meer betreden sinds 2016, met het thema Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology. Zullen we haar zien terugkeren voor het Met Gala van 2024, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion? Alleen de tijd zal het leren.

De beste looks van Beyoncé tijdens het Met Gala

Terwijl we met ingehouden adem afwachten of Bey op de eerste maandag in mei de beroemde trappen oploopt, kunnen we ons in elk geval vermaken met Beyoncé’s fantastische looks tijdens het Met Gala.

2016

Voor het thema Manus x Machina: Fashion In An Age Of Technology droeg Beyoncé een couturejurk van Givenchy.

beyond met gala 2016
©Getty Images
1/7
Native Share

2015

Voor het thema China: Through the Looking Glass droeg Beyoncé haar beroemde naked dress van Givenchy naar het Met Gala.

Givenchy Beyonce met gala 2015 naked dress
©Getty Images
2/7
Native Share

2014

Voor het thema Charles James: Beyond Fashion droeg Beyoncé een zwarte jurk met diepe uitsnede en kristallen van Givenchy.

beyonce met gala 2014
©Getty Images
3/7
Native Share

2013

Voor het thema Punk: Chaos to Couture droeg Beyoncé een strapless couturejurk van Givenchy.

beyonce met gala 2013
©Getty Images
4/7
Native Share

2012

Voor het thema Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations droeg Beyoncé een mesh couturejurk met paarse verensleep van Givenchy.

beyonce met gala 2012
©Getty Images
5/7
Native Share

2011

Voor het thema Alexander McQueen: Savage Beauty droeg Beyoncé een jurk met gouden details van Emilio Pucci.

beyonce met gala 2011 Emilio pucci
©Getty Images
6/7
Native Share

2008

Voor het thema Superheroes: Fashion and Fantasy droeg Beyoncé een strapless jurk van Armani Privé.

beyonce met gala 2008 Armani prive
©Getty Images
7/7
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.