the-devil-wears-balenciaga-alexis-stone-transformeert-in-miranda-priestly-tijdens-de-coutureweek-303872
©rui.santoss

Ik moet bekennen dat, omdat ik bij dit tijdschrift werk, ik vaak de vraag krijg: “Is het net als in The Devil Wears Prada?” Het echte antwoord (namelijk dat het soms wel, en soms niet zo is) doet er eigenlijk niet toe; de meeste mensen willen gewoon dat je de allure van het werken in de mode-industrie in stand houdt. Alexis Stone begrijpt dit: de artiest, die regelmatig in celebs en filmpersonages transformeert, arriveerde bij de Balenciaga-coutureshow als Miranda Priestly. Een indrukwekkende transformatie. Denk: kin naar beneden en zijn gezicht in de exacte proporties van Meryl Streep – natuurlijk met het maartnummer van British Vogue in de hand (in plaats van The Book). Ze zette één stap in de zaal en leek meteen teleurgesteld over de onbeholpenheid van zo ongeveer iedereen in haar omgeving. “Why is no one ready…?

Alexis Stone als Miranda Priestly

“De modewereld bestaat uit veel homo’s, zoals ik”, vertelt Stone. “We zijn niet alleen gecharmeerd door vrouwen, maar ook van vrouwelijke schurken, omdat ik denk dat we veel van onszelf in hen zien. Natuurlijk is Miranda Priestly niet de aardigste hoofdredacteur ter wereld, maar ik kan je vertellen dat er nuances in Streeps karakterisering zitten die ik keer op keer in de modewereld heb gezien. De film resoneert niet voor niets.”

De film vond ook weerklank bij Stone, maar misschien niet zo erg als Ugly Betty en hoofdredacteur Alexis Meade. Zij vormde de inspiratie voor Alexis’ eigen naam. “Ja, de trans vrouw die weer tot leven komt nadat ze haar eigen dood in scène heeft gezet.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Demna en ik waren oorspronkelijk van plan om Miranda te laten verschijnen op het Met Gala dit jaar. Maar er waren bovenliggende krachten die ons dat verboden. Dus het was slechts een kwestie van tijd tot we besloten haar naar de coutureweek te laten gaan. De meeste mensen willen er tijdens een show op hun best uitzien, maar ik wil op iemand anders lijken.”

Het transformatieproces

Scroll door de beelden hieronder om meer te weten te komen over het intensieve proces achter de indrukwekkende transformatie van Alexis Stone, die ruim drie maanden voorbereiding vereiste.

Alexis Stone
©rui.santoss
Ik herinner me dat ik als kind naar 'The Devil Wears Prada' keek. En hoewel ik niet in de ban raakte van werken in een giftige, stressvolle omgeving, was ik wel gecharmeerd van Miranda Priestly.
Miranda Priestly personage tijdens coutureweek
©rui.santoss
Demna is vanaf het begin betrokken geweest en zodra we het eens waren over het concept, duurde het drie maanden om deze look voor elkaar te krijgen.
Miranda Priestly door Alexis Stone
©rui.santoss
De kunst van het maken van protheses is een ongelooflijk ingewikkeld proces en er is een leger voor nodig. Neil Gordon - die eigenaar is van Millenium FX - boetseerde het gezicht en hij is ongelooflijk goed in het nabootsen van kleine details. Terwijl daar aan gewerkt werd, werden de pruiken gemaakt, de contactlenzen met de hand geschilderd en het tandwerk - we gebruiken clip-in veneers - geperfectioneerd.
Alexis Stone als Miranda Priestly
©ui.santoss
Ik duik diep in het onderzoek. Ik haal tonnen referenties op en probeer zoveel mogelijk 'originelen' in handen te krijgen. Ik vraag altijd toestemming aan de artiest aan wie ik een eerbetoon breng en dat helpt om het onmogelijke mogelijk te maken. We hebben de originele pruik voor Cruella en ik heb de originele zonnebril van Miranda weten te bemachtigen.
Alexis Stone als Miranda Priestly
©rui.santoss
Het moeilijkste van dit alles is dat ik een man van twee meter ben die een eerbetoon brengt aan de mooiste vrouwen op aarde. Dat is een nuance die sommige mensen niet kunnen negeren.
Bij Balenciaga couture
©rui.santoss
Ik ben geen lookalike en ik probeer deze mensen niet te vervangen. Ik wil alleen benadrukken wat je voor elkaar kunt krijgen met de beste productie.
"De modewereld bestaat uit een heleboel homo's zoals ik die niet alleen gecharmeerd zijn van vrouwen, maar ook van vrouwelijke schurken. Ik denk dat we veel van onszelf in hen zien." stelt Alexis Stone
©rui.santoss
De modewereld bestaat uit een heleboel homo's zoals ik die niet alleen gecharmeerd zijn van vrouwen, maar ook van vrouwelijke schurken. Ik denk dat we veel van onszelf in hen zien.
Alexis stone als Miranda Priestly
©rui.santoss
Miranda is niet de vriendelijkste redacteur ter wereld, maar ik kan je vertellen dat er nuances in Streep's karakterisering zitten die ik keer op keer in de mode heb gezien.
Alexis Stone
©matsitek
Mijn naam komt van Alexis Meade, de trans redactrice in Ugly Betty, die weer tot leven komt nadat ze haar eigen dood in scene heeft gezet.
Alexis Stone
©matsitek
De meeste mensen willen er tijdens een show op hun best uitzien, maar ik wil op iemand anders lijken.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.