amsterdam-fashion-week-komt-eraan-en-dit-zijn-de-openbare-events-221201
©Zabulon Laurent/ABACA / ANP

Modeliefhebbers opgelet: op woensdag 31 augustus barst Amsterdam Fashion Week weer los. De hoofdstad staat vier weken in het teken van modeshows, optredens en feesten. Interessant voor modeprofessionals, maar zeker ook voor andere geïnteresseerden. Wij maken het je gemakkelijk en zetten alle openbare events op een rij. Kom langs om toffe streetstyles te spotten (of zelf te dragen), exposities te bezoeken en inspirerende talks bij te wonen. Onder andere met Vogue’s hoofdredacteur Yeliz Çiçek.

Amsterdam Fashion Week: de openbare events

Van een expositie tot een fietstocht van Viktor & Rolf en een fototentoonstelling: hier kun je tussen 31 augustus en 3 september naartoe tijdens Amsterdam Fashion Week.

Woensdag 31 augustus/ 2 tot 4 september

Het eerste event van de week is de opening van de expositie Crafted Columns van het nieuwe Nederlandse modemerk Rohé. Samen met kunstenaar Fransje Gimbrere maakten ze een tentoonstelling. En dat betekent veel kunst, mode en verfijnd vakmanschap, waar zowel Rohé als Gimbrere om bekend staan. Op 31 augustus gaat de expo open voor pers, tussen 2 en 4 september is iedereen welkom. Ook is de nieuwe Rohé-collectie dan te koop. Adres: Rozenstraat 59.

(Artikel gaat door onder afbeelding.)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Róhe Frames (@rohe_frames)

Donderdag 1 september 

Zin in een fietstochtje vol iconische mode? Zoek niet verder. Op donderdag 1 september zijn tussen 14.00 en 17.00 uur op verschillende locaties in het centrum van Amsterdam vijf collecties van Viktor & Rolf te bewonderen (beeld hierboven dient ter illustratie). De collecties die tijdens Amsterdam Fashion Week opgesteld staan: Tulle, MisterMister, Everywear, Flowerbomb en Mariage. Je kunt op eigen gelegenheid fietsen – of lopen – tussen de locaties. Leuke bijkomstigheid: je ziet meteen een aantal bijzondere winkels en een hotel in Amsterdam. De locaties:

  1. Boutique in de Jordaan (Bloemstraat 44)
  2. PomPon (Prinsengracht 12HS)
  3. Multiple Identities (Sint Annendwarsstraat 6)
  4. District Barbershop (Oudezijds Achterburgwal 80B)
  5. Hotel de L’Europe (Nieuwe Doelenstraat 2-14)

Vrijdag 2 en zaterdag 3 september 

Wil je meer horen over mode, beauty én kunst? Ga dan vooral langs The HUB in The Collection, de plek waar tijdens Amsterdam Fashion Week inspirerende en informerende talks en podcasts plaatsvinden. Deze mooie ruimte, normaal gesproken een chic kantoorpand, is tijdens de modeweek de thuisbasis van de organisatie en dus opengesteld voor publiek. Tussen 12.00 en 19.00 uur ben je welkom bij The Collection, Stadhouderskade 85. Let op: voor sommige events moet je je wel even aanmelden.

Zaterdag 3 september 

In de mooie galerie OODE, sowieso een aanrader, toont het Amsterdamse modemerk Catwalk Junkie een fotoserie. Centraal staat de bewegingsvrijheid van moderne vrouwen. Ook zijn werken van de Londense illustrator Beth Fraser te zien. Open voor publiek tijdens 13.00 en 16.00 uur, Singel 159A.

Ook kun je een bezoekje brengen aan de winkel FOUR Amsterdam aan de Van Baerlestraat 9-11. Hier is tussen 12.00 en 18.00 uur de nieuwe AFW-sweater te koop, zijn er drankjes en kun je een eigen snoeptas samenstellen. Ben je dol op de nieuwe trend strass en wil je een steentje op je tanden? De dames van 95GEMS laten deze middag hun kunsten zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TOOTHGEMS BY 95GEMS (@95gems)