donkere-moody-glamour-neemt-rode-loper-van-de-mtv-vmas-2022-over-221161

De rode loper van de MTV VMA’s heeft een geschiedenis van memorabele, flashy outfits. Denk bijvoorbeeld aan Lady Gaga’s vleesjurk en Christina Aguilera’s sjaaltop en mini-spijkerrok. Hoewel de jaarlijkse muziekceremonie verre van subtiel of sober is, gooide een aantal van ’s werelds topartiesten het dit jaar over een andere boeg. Zo bestonden de beste outfits van de avond allemaal uit donkere tinten, waardoor er een onverwacht duistere, maar nog steeds glamoureuze stemming ontstond. En ondanks het ingetogen kleurenpalet waren de looks allesbehalve saai.

De rode loper van de MTV VMA’s 2022: donker en moody

Lizzo gaf de aftrap op de rode loper van de MTV VMA’s 2022. Ze kwam tevoorschijn in een volumineuze jurk uit Jean Paul Gaultiers lente/zomer 2022-couturecollectie, ontworpen door Glenn Martens. De romantische, off-shoulder look was een wolk van geplooide stof en liet heel wat hoofden omdraaien. Lisa, Jisoo, Jennie en Rosé van Blackpink zorgden voor dezelfde energie toen ze arriveerden in zwarte ensembles van Dior, Saint Laurent, Chanel en Celine (allemaal modehuizen waar zij het gezicht van zijn).

Zelfs de mannen omarmden een rustigere esthetiek. Jack Harlow droeg bijvoorbeeld een strak leren pak van Hermès, terwijl de bandleden van Måneskin voor flamboyante zwarte Gucci-ensembles kozen – compleet met korsetten, capes en pailletten. Vergeleken met eerdere jaren, toen de VMA’s je konden verblinden door de hoeveelheid felle looks, was dit nieuwe kleurenpalet een frisse afwisseling met een focus op silhouetten en details. Volledig zwart is verre van saai en kan juist extreem stijlvol zijn.

Måneskin bij de MTV VMA's 2022
©Getty Images
1/8
Native Share
Måneskin in Gucci
Lizzo op de rode loper van de MTV VMA's 2022
©Getty Images
2/8
Native Share
Lizzo in Jean Paul Gaultier
Jack Harlow op de rode loper van de MTV VMA's 2022
©Getty Images
3/8
Native Share
Jack Harlow in Hermès
Blackpink tijdens de MTV VMA's 2022
©Getty Images
4/8
Native Share
Blackpink in Celine, Dior, Chanel en Saint Laurent
Conan Gray op de rode lopen van de MTV VMA's 2022
©Getty Images
5/8
Native Share
Conan Gray in Harris Reed
Sofia Carson tijdens de MTV VMA's 2022
©Getty Images
6/8
Native Share
Sofia Carson in Carolina Herrera
Dove Cameron tijdens de MTV VMA's 2022
©Getty Images
7/8
Native Share
Dove Cameron in Paco Rabanne
Lili Reinhart tijdens de MTV VMA's 2022
©Getty Images
8/8
Native Share
Lili Reinhart in Fendi

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.