anne-hathaway-doet-aan-risky-business-in-deze-high-fashion-look-299008
©Getty Images

Iedereen mag dan momenteel in Cannes zijn, Anne Hathaway laat zien dat Rome eigenlijk the place to be is. Deze week verliet de actrice het Bulgari Hotel in de Italiaanse hoofdstad, uitgedost in de juwelen van het merk. Al was het Hathaways outfit die onze aandacht trok: een blousejurk die ons doet denken aan een filmklassieker.

Anne Hathaway draagt een witte blousejurk

De jurk viel op vanwege de knipoog naar een klassieke film: Risky Business. Hathaway droeg een op maat gemaakte lange blousejurk van Zac Posen, de nieuwe creative director van Gap. De jurk werd grotendeels opengeknoopt om een dijhoge split te creëren. Ook werd de kraag omgeslagen om een korsetachtig lijfje te onthullen. Dit gaf de look een net-uit-bed-tintje. Natuurlijk was de outfit van Hathaway een high fashion-versie van de kenmerkende look van Tom Cruise’s personage. In plaats van zijn beroemde witte sokken droeg Hathaway echter uiteraard een paar pumps, met een spitse neus.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het opvallendst waren uiteraard toch wel de fantastische Bulgari-juwelen. De actrice droeg een diamanten halsketting met een enorme saffier in het midden, een diamanten Serpenti-armband en diamanten oorbellen.

Het was een extreme benadering van high-low dressing – en een ‘risk’ dat zijn vruchten afwierp.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.