anne-hathaway-geeft-ons-nu-al-de-ultieme-outfitinspiratie-voor-onze-zomergarderobe-295658
©Getty Images

We hebben altijd geweten dat Anne Hathaway niets anders is dan toegewijd aan haar vak. Of ze nu haar eigen Catwoman-stunts doet of haar hoofd scheert voor Les Miserables, de actrice is altijd bereid om meer te doen voor een rol. Dat geldt blijkbaar ook voor haar nieuwste rol in The Idea of You, als Solène, een 40-jarige alleenstaande moeder die een wervelende romance begint met Hayes Campbell, een 24-jarige boybander (Nicholas Galatzine) nadat ze elkaar hebben ontmoet op Coachella.

Anne Hathaways perslooks voor The Idea of You

In een tijdperk van meedogenloze method dressing doen sterren tenniskampioenen, intergalactische prinsessen en poppen na om hun films te promoten. Maar voor haar nieuwste rol in The Idea of You krijgt Anne Hathaway niet de kans om zich om diezelfde spectaculaire manier te uiten. Toch heeft dat haar er niet van weerhouden om haar personage te spelen: de coolste moeder ooit.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hathaway heeft de coole mamalook al op verschillende manieren verkend tijdens haar promotietour. Maandagavond werd de actrice al gespot in een driedelig zwartleren pak van Ralph Lauren, compleet met stropdas. Een dag later liet ze zich van haar meer vrouwelijke kant zien. Gekleed als een toef slagroom droeg de actrice een zoete look van Patou: een witte mini-jurk met een bijpassend jasje met korte mouwen, gecombineerd met een witte panty en pumps met puntige teen.

Later op de dag koos Hathaway voor iets sexyers waarvan we ons kunnen voorstellen dat haar personage het zou dragen naar Coachella. Met een hemelsblauwe rok met een sculpturale zoom en een bijpassende top van Simkhai slaagde ze erin de doorschijnende trend eigen te maken.

Not a regular mom

Maar acties zeggen meer dan outfits, en de actrice bewees de ultieme coole moeder te zijn toen er commotie uitbrak over de kans om haar handtekening te krijgen. Ze sprak op kalme, gedempte toon en moedigde iedereen aan om adem te halen en de andere mensen in de menigte niet te duwen. “Ik kom bij iedereen”, verzekerde ze hen. Het is duidelijk dat Anne Hathaway, ondanks dat ze zelf geen kinderen heeft, het curriculum voor ouderschap heeft bestudeerd.