wat-zou-barbie-vinden-van-de-crocs-die-in-haar-naam-zijn-gemaakt-261823
©Crocs

In de trailer van Greta Gerwigs aankomende film Barbie praat Weird Barbie (Kate McKinnon) met de titulaire Barbie (Margot Robbie). Weird Barbie houdt een mooie roze pump in haar ene hand en een platte Birkenstock sandaal in de andere. “Je kunt teruggaan naar je gewone leven”, zegt ze terwijl ze de hak omhoog houdt, “of je kunt de waarheid over het universum leren kennen”, terwijl ze naar de comfortabele sandaal gebaart. “De eerste – de hoge hak”, zegt Robbie zonder aarzeling.

Barbie x Crocs

Duh. Barbie is een hakkenmeisje. Daarom heeft ze permanent gewelfde voeten en daarom heeft schoenenmeester Manolo Blahnik tijdens haar persreis op maat gemaakte stiletto’s voor Robbie gemaakt. Maar wat zou Barbie vinden van Crocs? Blijkbaar geeft ze de lelijk-chique schoenen haar goedkeuring: het rubberen schoenenmerk heeft namelijk in samenwerking met Mattel een officiële Barbie-collectie uitgebracht. En alles is geïnspireerd op de stijlvolle pop, dus verwacht heel veel roze, haar kenmerkende kleur.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De Barbie x Crocs-collectie bestaat uit vijf stijlen. De Mega Crush Club heeft een tussenzool met glitters en een overdreven plateau, een knipoog naar Barbies voorliefde voor hoge hakken. Het is dan geen stiletto, maar misschien kan Barbie er wel comfortabel en stijlvol op tuinieren. Er zijn ook de Crush Clog, Classic Clog, Kids’ Cutie Clog en Cozzzy Sandal – waarvan de laatste erg lijkt op de Birkenstocks waar ze zich in de trailer zo beledigd over voelt. Maar dan in lichtroze met donkerroze shearling voering? Misschien zou ze haar mening veranderen en ze thuis dragen.

High fashion-moment

Ter verdediging van Crocs: ze hebben de laatste tijd een high fashion-moment. Zo waren ze te zien op de Balenciaga-catwalk en aan de voeten van sterren als Rosalía en Justin Bieber. Misschien speelt dit een rol bij het feit dat Barbie haar imago aan hen heeft geleend. Bovendien bevat de samenwerking een speciaal Jibbitz-bedelpakket ter ere van de stijlvolle pop, zodat je een Barbie-auto, discobal of rolschaatsbedeltje kunt toevoegen aan een van de stijlen. Customizen en het plastic nog fantastic-er maken? Dat wordt zeker goedgekeurd door Barbie.